Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczepek - "Dom pod Skałą" - komentarze

Recommended Posts

Sporo sie ostatnio dzieje, tak że nie mam czasu na bierząco śledzić Szczepku Twojego dzienniczka. No więc wchodzę sobie dzisiaj na niego i od razu powaliło mnie.

Wejście do domu macie po prostu cudowne!!!! I nawet ten słup nie jest w stanie zatrzeć pozytywnego wrażenia.

Roboty z tym pewnie była kupa ( no i pieniędzy pewnie też) ale efekt końcowy jest piorunujący!!! Bardzo mi się podoba!!!!

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 674
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super wyglada ten kamien na schodach i przed garazem, jak czytalem to miales perypetie z pierwszym kamieniarzem. Ten jest ok ? Czy to wapien gladzony z jednej strony.

pzdr

Darek

nie... właśnie - ten wapień nie jest jakoś specjalnie gładzony z jedej strony - taki nierówny powiedzy róznice mieszcza się w 1 cm - takie górki i dołki

taki po prostu ten jego urok...

zobazcymy jak bedzie wygladała - szczególnie w zimie praktyka utrzymania go w jako takim stanie.

Fajnie to wygląda, kuchnia już zamówiona?

za kuchnią się właśnie rozglądamy, będe potrzebowac porad - skąd można zamówić ciekawe kuchnie w normalntych cenach...

będziemy szukać... szukać....

podczas tego rozglądania może zajrzyj na zakopiankę, ja zamówiłam tu http://www.aalto.com.pl/ dostałam dobrą cenę, współpraca również bezproblemowa. tylko nie pomyl salonu, bo ich tam jak mrówków :lol:

możesz powołać się na edytę (prowizji nie dostaję :wink: )

a zapomniałam dodać, rozmawiaj bezpośrednio z tomkiem czarnieckim :wink:

dzieki śliczne !!!

nie omieszkam, szczeólnie, ze chyba zrobienie takiej kuchni trwa chwilę, i jeśli myślę poważnie o wiośnie, to powinienem zamówić chyba ta kuchnię teraz...

nie wiem jak długo się czeka.

no troszkę się czeka, jak wszędzie teraz zresztą :-? zawsze to jednak lepiej podejść do tematu z wyprzedzeniem, aby później nie latać w panice. im więcej czasu na przemyślenia, dogranie szczegółów, tym lepszy efekt :wink:

napisałam to ja, editta, która zostawia większość rzeczy na ostatnią chwilę :oops: :wink:

Szczepek o ile dobrze widzę to w kuchni masz 1 kratkę wentylacyjną, a powinny byc chyba 2 (1 okap a druga grawitacja)

Jak rozwiązałeś w spżarni kwestie połączenie komina z kuchnią.

Pozdro

dobrze widzisz - druga kratka jeszcze nie jest wykuta :-)

niestety porzez spiżarkę pod sufitem ida 2 rury - jedna do odciągu znad kuchni a druga jako wentylacja kuchni. 3 otwór został w spiżarni jako wentylacja nieogrzewanej spiżarni.

AMONITE

jeśli pozwolisz na wiosnę poproszę o pomoc - w pomysłach do ogrodu - bo jak widziałaś to u mnie tylko dom, skała i ziemia. NIc zielonego. A tego mi strasznie teraz brakuje....

twój ogród mnie urzekł

No, widzę, że jednak już coś zielonego się pojawiło :wink: Jeśli będę mogła coś doradzić to bardzo chętnie, choć niestety nie jestem specjalistą w tych sprawach, działam raczej intuicyjnie :)

A teraz muszę to powiedzieć: (przepraszam, że tak głośno, ale muszę :wink: )

MASZ PIĘKNY DOM, SZCZEPKU! Jego otoczenie również! Re-we-la-cyj-nie to wszystko wygląda. Gratuluję gustu, konsekwencji i cierpliwości :D

Szczepku czytając Twoje podsumowanie roku 2007 nasuwa mi sie takie zdanie wypowiedziane przez jakiegoś polityka (cholera nie pamiętam przez kogo, czy nie czasem przez Millera? nie wiem) : "Panie prezydencie, zadanie zostało wykonane" :D

Pozdrawiam

ach...]

kaczyński do swojego brata - prezydenta po zakończonych wyborach parlamentrnych 2 lata temu

AMONITE

jeśli pozwolisz na wiosnę poproszę o pomoc - w pomysłach do ogrodu - bo jak widziałaś to u mnie tylko dom, skała i ziemia. NIc zielonego. A tego mi strasznie teraz brakuje....

twój ogród mnie urzekł

No, widzę, że jednak już coś zielonego się pojawiło :wink: Jeśli będę mogła coś doradzić to bardzo chętnie, choć niestety nie jestem specjalistą w tych sprawach, działam raczej intuicyjnie :)

A teraz muszę to powiedzieć: (przepraszam, że tak głośno, ale muszę :wink: )

MASZ PIĘKNY DOM, SZCZEPKU! Jego otoczenie również! Re-we-la-cyj-nie to wszystko wygląda. Gratuluję gustu, konsekwencji i cierpliwości :D

Amonite

ta intuicja jest najważniejsza ! - zielone się pojawiło bo przejeżdaliśmy gdzieś i nam się kosodrzewinka spodobała - natomiast jakiejś specjalnej akcji to nie robiłem :-). Jeszcze nie.

• 2 weeks później...
Szczepku czytając Twoje podsumowanie roku 2007 nasuwa mi sie takie zdanie wypowiedziane przez jakiegoś polityka (cholera nie pamiętam przez kogo, czy nie czasem przez Millera? nie wiem) : "Panie prezydencie, zadanie zostało wykonane" :D

Pozdrawiam

ach...]

kaczyński do swojego brata - prezydenta po zakończonych wyborach parlamentrnych 2 lata temu

:lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...