Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczepek - "Dom pod Skałą" - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 674
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też, ja też chcę.......

parkiety naprawdę cudo :D i tak naprawdę nie umiem powiedzieć które ładniejsze !

i łazienka....... godna pogratulowania :D

one mają po prostu inny charakter.

jestem naprawde sam ciekaw jak za jakiś czas bedzie wyglądał ten merbau bo wszyscy mówia i u znajomych to widziem ze "dojrzewa" do ciemno czerwonej barwy

parkiety: robocizna 85 zł+ 7%vat za m2

merbau - 58 zł/ m2+ 7%vat za m2

palisander 168 zł + 7%vat za m2

• 2 weeks później...
szczepek projekt kuchni bardzo ładny. Ale gdzie jest lodówka???

no fakt - nie ma jej na rysunku - musiałem ją wywalić bo zasłaniała widok. a będze w kącie po lewej stronie tuz za dzwiami wejscowymi - duża side by side - koło okna po lewej stronie. dlatego tam nic nie stoi. Trafne spostrzezenie.

Tez wlasnie zastanawialam sie nad ta lodowka :roll: . No i te szuflady pod stolikiem beda niewykorzystane, bo gornej nie otworzycie. A projekt tez mi sie podoba.

masz racje - dzieki - mo przeciez - głupek jestem. ciekawe ze zaden wyceniający się nie kapnął :-)))))))))

hm.. tylko co tam wymyśłić, bo ten stolik mi stam strasznie pasuje a blat stolika chciałbym aby byl nizej troche niz blat kuchni...

moze pomozecie...

http://images31.fotosik.pl/208/b8a0ba12ec6f42f5med.jpg

Tutaj masz przyklad jak mozna zrobic stol nizej niz jest blat (oczywiscie u Ciebie jest zupelnie inny uklad)

Pod blatem robimy szafke do ktorej jest dobry dostep, a blat montujemy na froncie od szuflady przytwierdzonym na stale. Radzilabym Ci wlasnie taka opcje wybrac, wtedy blat wyjdzie Ci na standardowej wysokosci stolu i do tego normalna wysokosc krzeselek. Jesli zrobisz natomiast tak jak masz w projekcie to bedzie Ci ciezki dobrac krzesla, stolki barowe sa wtedy za wysokie, a zwykle krzesla za niskie.

Tez wlasnie zastanawialam sie nad ta lodowka :roll: . No i te szuflady pod stolikiem beda niewykorzystane, bo gornej nie otworzycie. A projekt tez mi sie podoba.

masz racje - dzieki - mo przeciez - głupek jestem. ciekawe ze zaden wyceniający się nie kapnął :-)))))))))

hm.. tylko co tam wymyśłić, bo ten stolik mi stam strasznie pasuje a blat stolika chciałbym aby byl nizej troche niz blat kuchni...

moze pomozecie...

Wycenianie i projektowanie to jest moja praca :p .

moze pomozecie...

Wycenianie i projektowanie to jest moja praca :p .

DZIEKI NAPRAWDE DZIEKI ZA POMYSŁ - !!!!!!!!!!!!!!

JESTEŚ ZYCZLIWA DUSZYCZKA KTORA POMOGŁA, :-))) a myślałem nad tym całą noc.. jak to ugryźć i powiem szczezre ze nie wpadłem zeby motowac to zamiast jednej wąskiej szuflady. No i musi byc ponizej.

nie wiem jak to wyjdzie jeszcze, bo chcialem zeby ten blat zrobić z corianu lub innego marerialu - typu staron lub coś podobnego w kolorze beżowy piasek.

fronty - to ma być fornir wenge. A gdzieniegdzie szklane fronty i górne półeczki podświetlane od dołu ale taką półką ze światłem w środku, tak zeby jednocześnie podświetlała blat i wnętrze szafki.

moze tak byc?