Agacka1719499039 12.04.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 15 maja powiadasz....hm zastanawiam się kiedy Ci podebrać p.Janka Muszę w tym roku jeszcze domek obrzucić byle jakim tynkiem,bo mam zaduże straty ciepła i ogrzewam okolicę, ale z tym się nie śpieszy... Trzymam kciukasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.04.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Też przymierzam sie do stawiania ogrodzenia i zacząłem przeglądać na necie oferty siatek. Widziałem , że podaja tam różne średnice oczek. Nie mam wogóle pojęcia jakie zamówić. Szczepku jakie średnice oczek kupiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.04.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://e-kartki.net/kartki/big/111174446523.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 14.04.2006 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Też przymierzam sie do stawiania ogrodzenia i zacząłem przeglądać na necie oferty siatek. Widziałem , że podaja tam różne średnice oczek. Nie mam wogóle pojęcia jakie zamówić. Szczepku jakie średnice oczek kupiłeś??? CZeść. Kupiłem 50x50. Zwróć uwage ,aby siatka nie była z cieńsza niż 2,8 mm. a najlepiej, żeby miała 3,2 mm Te wymairy dotyczą siatek ocynkowanych. Niestety z reguły powlekane mają cieńszy drut a po powleczeniu wychodzi dopiero ponad 3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 14.04.2006 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://e-kartki.net/kartki/big/111174446523.jpg RÓWNIEŻ TOBIE I TWOJEJ RODZINCE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.04.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1450.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.04.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Wreszcie jakieś nowe zdjęcia Blaszak masz super. Jaki jest duży w środku? Co do terenu to rzeczywiście trochę z górki - ale myśleę, że to dodaje działce uroku. No i ta skałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 21.04.2006 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Wreszcie jakieś nowe zdjęcia Blaszak masz super. Jaki jest duży w środku? Co do terenu to rzeczywiście trochę z górki - ale myśleę, że to dodaje działce uroku. No i ta skałka Żeby było kiedyś ładnie, najpierw trzeba troche napsuć Garaż ma wymairy 3x5 metrów, wiec to co najbardziej podręczne - powinno się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 21.04.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A zdjęć jeszcze przybędzie, jak robota ruszy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 07.05.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Śledzę Twój dziennik, bo działka i widoki godne pozazdroszczenia, mam nadzieję, że prace będą przebiegać bez problemów, a my forumowicze będziemy je mogli na bierząco podglądać! Trzymam kciuki i jestem wiernym kibicem Waszej budowy! A czy kamienny murek już zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 08.05.2006 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Śledzę Twój dziennik, bo działka i widoki godne pozazdroszczenia, mam nadzieję, że prace będą przebiegać bez problemów, a my forumowicze będziemy je mogli na bierząco podglądać! Trzymam kciuki i jestem wiernym kibicem Waszej budowy! A czy kamienny murek już zrobiony? Dzięki za wsparcie. !!! Do ogrodzenia plan jest taki ,że na razie z 4 stron ma powstać z siatki, tylko częsćiowo z 1 strony na slale i to będzie trwłao do końca maja. A dopiero po wybudowaniu stanu surowego (jesień) - najprawdopodobniej będzie kończony - robiony z przodu działeczki murek. teraz - tylko zeby było ogrodzenie. Własnie przygotowuję się do tego najbardziej brudnego etapu - fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Widzę, że prace ruszyły na całego Długie macie to ogrodzenie??? Sporo tych słupków. Wiem co to za praca bo sam ostatnio grodziłem działkę. Coś koło 45 słupków było. Jak sobie radzicie z tą skała?? kilofy poszły w ruch?? Ale mi się podoba traktor I kierowca już się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 08.05.2006 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Widzę, że prace ruszyły na całego Długie macie to ogrodzenie??? Sporo tych słupków. Wiem co to za praca bo sam ostatnio grodziłem działkę. Coś koło 45 słupków było. Jak sobie radzicie z tą skała?? kilofy poszły w ruch?? Ale mi się podoba traktor I kierowca już się znalazł Ogrodzenia jest jakieś 175 m długości, jeśli słupki co 2,75 m to wychodzi jakieś 70 słupków. Ze skałą ogólnie to tragedia. tylko kilofy i ręczne wybieranie. i jeszcze nie weszli na samą skałę (bo po tej skale musi przejść ogrodzenie.) . ALe powoli idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Faaajną masz tę działkę. Co do zastosowania jaskini to się nie martw - dzieciaki na pewno będą tam miały niezłą kryjówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.05.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ale fajną masz tę jaskinię Niezła kryjówka no i oczywiście raj dla dzieci. Co do ogrodzenia: jaki będzie wisiała siatka na tych słupkach? Ocynk czy może ocynk powlekany? Czy może jeszcze coś innego? Jakie wysokie planujesz ogrodzenie? Z tą skałką i ogrodzeniem to masz niezły orzech do zgryzienia. Te słupki 4,5 metra są w całości czy jakoś je łączyłes?? JAk zamocowałeś je w skale???? Drążyłeś dziurę i w nią wstawiałeś słupek ?? Czy jakoś inaczej??? swoją drogą to ciekawie przebiega granica Twojej działki. Środkiem skały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.05.2006 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ale fajną masz tę jaskinię Niezła kryjówka no i oczywiście raj dla dzieci. Co do ogrodzenia: jaki będzie wisiała siatka na tych słupkach? Ocynk czy może ocynk powlekany? Czy może jeszcze coś innego? Jakie wysokie planujesz ogrodzenie? Z tą skałką i ogrodzeniem to masz niezły orzech do zgryzienia. Te słupki 4,5 metra są w całości czy jakoś je łączyłes?? JAk zamocowałeś je w skale???? Drążyłeś dziurę i w nią wstawiałeś słupek ?? Czy jakoś inaczej??? swoją drogą to ciekawie przebiega granica Twojej działki. Środkiem skały hohoho ROM ale pytań Ale to cieszy Granica przebiega akurat brzegiem skałki - na szczeście. Środkiem - jest pionowo 12 m, więc nie musiałbym robic ogrodzenia. Siatkę montuje się w tzw. przelotkach. czyli nakrętki przyspawane do słupków, przez które przeciąga się drut naciągowy. i następnie przeciąga się go przez siatkę ot i cały montaż. górna krawędź siatki jest na wysokości 175 cm. Siatka ma 1,5 m + jeszcze 25 cm podmurówki. Własnie ładuję zdjęcia z cześciowo zainstalowanymi podmurówkami. Słupek długi zrobiłem w całości, ponieważ materiał kupowalem w hurtowni stali w rurach 7 metrowych i dopiero ciąłem na wymiar jak mi się podoba. to jednak dużo taniej wychodzi, niż kupno gotowych słupków. A przedewszystkim jest to słupek 2" po średnicy wewnętrznej, czyli ma jakieś 62-4 mm średnicy zewnętrznej. jest trochę grubszy niz standardowe. Siatka ocynk - musiałem się na taką zdecydować. w okolicy zdarzało się że podpalają trawę i mogłoby sie się sfajcować PCV, jak sąsiadaowi. I teraz ta siatka u niego jest naprawdę paskudna ! a kopanie w skale to raczej proste. najpierw kilofem wybija się lekkie wgłębienie, póżniej wkłada TNT i buuuuuuum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Piękna działeczka - często bywam w Dolince - moja cioteczka ma tam działeczke rekreacyjną przy źródełku - może widziałeś taki barakowóz obity płytą OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.05.2006 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Piękna działeczka - często bywam w Dolince - moja cioteczka ma tam działeczke rekreacyjną przy źródełku - może widziałeś taki barakowóz obity płytą OSB? Stoi własnie taki niedaleko mojej działki w łazach na kopaninach Ale nie wiem czy to twojej cioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Nie wiem czy to łazy na kopaninach ale na pewno dolina Będkowska Jak będziesz tamtędy przechodził i zobaczysz dużo ludzi i małe rozbiegane 2,5 letnie dziecko najczęściej prawie na golasa tzn że jesteśmy.... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.05.2006 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Nie wiem czy to łazy na kopaninach ale na pewno dolina Będkowska Jak będziesz tamtędy przechodził i zobaczysz dużo ludzi i małe rozbiegane 2,5 letnie dziecko najczęściej prawie na golasa tzn że jesteśmy.... Pozdrowionka Z przyjemnością wtedy wstąpię pogadać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts