Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczepek - "Dom pod Skałą" - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 674
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szczepku z Rodzina - pieknie u Was!! a ta skala i okolice....musieliscie w totka chyba wygrac :wink: !

I od razu do celu :wink: .....lazienka i skosy.....jak wysoko u Was jest od podlogi do skosu w miejscu gdzie macie bidet? Czy uzytkuje sie bez problemu, czy ktos juz zaryl glowa w sufit? :wink:

Pieknie sie to wszystko u Was komponuje....ja u nas nie potrafie sobie tego wyobrazic.... :roll: :roll:

Pozdrowienia,

Maja

• 2 months później...
Szczepku z Rodzina - pieknie u Was!! a ta skala i okolice....musieliscie w totka chyba wygrac :wink: !

I od razu do celu :wink: .....lazienka i skosy.....jak wysoko u Was jest od podlogi do skosu w miejscu gdzie macie bidet? Czy uzytkuje sie bez problemu, czy ktos juz zaryl glowa w sufit? :wink:

Pieknie sie to wszystko u Was komponuje....ja u nas nie potrafie sobie tego wyobrazic.... :roll: :roll:

Pozdrowienia,

Maja

NIe ma problemu, akurat w tym miejscu jest duużo miejsca ponad 2 metry, a ułomkiem nie jestem :-)

nie... nie trzeba w totka wygrać ... - to tylko wyobraźnia !

• 3 weeks później...

Fajnie, ze sie w koncu odezwales :p !

Napisz prosze dlaczego zrywales kamien z podjazdu i tarasu, bo napisales, ze to byla pomylka ale zadnych szczegolow. Strasznie mi sie podobal Twoj kamien na wjazdach i tarasie ale na ogrodzeniu tez pieknie wyglada, a kute bramy pasuja do niego idealnie - masz bardzo orginalne ogrodzenie!

Co do piecogrila to tez planuje taki zrobic z kamieni polnych, twojego ksztalt jest ladny, masz moze instrukcje budowy takiego piecogrila?

Pozdrawiam i zagladaj czesciej do swojego dziennika :p !

Szczepek, zachwycasz każdym wklejonym zdjęciem. Pięknie.

A co z jaskinią w skale? Wydaje mi się, że to do niej wiedzie ta ścieżka od kamiennego grilla, tak?

Jakieś zdjęcia i opis co z tą jaskinią, bom ciekawa bardzo.

Fajnie, ze sie w koncu odezwales :p !

Napisz prosze dlaczego zrywales kamien z podjazdu i tarasu, bo napisales, ze to byla pomylka ale zadnych szczegolow. Strasznie mi sie podobal Twoj kamien na wjazdach i tarasie ale na ogrodzeniu tez pieknie wyglada, a kute bramy pasuja do niego idealnie - masz bardzo orginalne ogrodzenie!

Co do piecogrila to tez planuje taki zrobic z kamieni polnych, twojego ksztalt jest ladny, masz moze instrukcje budowy takiego piecogrila?

Pozdrawiam i zagladaj czesciej do swojego dziennika :p !

HEjka !

Jak wszytsko, tak również budowanie wymaga czasu,

a ponieważ okazuje się ze dużo dłużej coś zbudować z kamienia niż z cegły - zeszło prawie rok

no widzisz - kamień był ok, ale:

- mimo podwójniej impregnacji SARSILEM W ( jeden z najlepszych środkó na rynku) nadal mróz i woda niszczyły powierzchnię kamienia - luszczył się.

- zawsze nosił się do domu biłąy pył z wapienia na burach

- nierównosci kamienia utrudniały odśnieżanie i zamiatanie podjazdu.

To właśnie powody, dla którymch został zerwany i wylądowął na pionowych murach :-)

tam mu na 100 % nic się nie stanie.

a teraz lece na samolot (za 6 godzin będę znowu w domku :-) !

Szczepek, zachwycasz każdym wklejonym zdjęciem. Pięknie.

A co z jaskinią w skale? Wydaje mi się, że to do niej wiedzie ta ścieżka od kamiennego grilla, tak?

Jakieś zdjęcia i opis co z tą jaskinią, bom ciekawa bardzo.

Tola - na razie prowadiz ścieżka do jaskini i jak się pewnie domyślasz, niebawem cos tam zacznę robić, wiec będą również zdjęcia :-)

Ale jeszcze chwilkę cierpliwosci :-)

• 2 weeks później...
powiem ze warto bylo czekac rok na takie fotki.otoczenie piekne.dom w srodku tez super.koniecznie napisz wiecej o budowie grila.

o rety jak tam fajnie :)

napisze, napisze - grilek jeszcze nie skończony !

Pamietasz o instrukcji budowy grilka :p :wink: ?

• 2 months później...

szukałam kamienia na obłożenie schodów, i po przejrzeniu kilkudsiesięciu stron kamiennych trafiłam na Twoje schody.Ale zanim schodowy wątek miał nabrać rumieńców , kolejny wpis był dialogiem z Piotrusiem. I?

I oplułam monitor, ze śmiechu oczywiscie

Ja też mam takiego Piotrusia ( choć ma inne imię ale liczy się człowiek, nie bądźmy drobiazgowi). Uwielbiam takie filozofie i dialogi z synkiem.

Piotrus jest super, a tata też skoro zauważa te mądrośc Piotrusia.

A schody... już nie wyrobie sie z poczytaniem o schodach....... musze uciekac, czas wolnosci w sieci minął

pozdrawiam superpiotrusia i tatę

• 1 month później...
  • 2 months później...