rencia 11.05.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zapraszam - podobno wujaszek w tym roku wybudował altankę przy grillu - muszę niebawem jechać i zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.05.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 nO TO TERAZ JUŻ WSZYSTKO WIEM DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.05.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Co wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.05.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Miałem na myśli płot szczepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.05.2006 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Miałem na myśli płot szczepka no to ładne masz myśli ! ja tez oststnio jestem strasznie monotematyczny. własnie szukam pustaków szalunkowych... lub bloczków fundamentowych. nie wiem do końca z czego taniej łącznie wyjda ściany fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 24.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A my tu czekamy i czekamy na nowe wieści i fotki i nic ! Szczepek co tam u Ciebie? Jak geodeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.05.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A my tu czekamy i czekamy na nowe wieści i fotki i nic ! Szczepek co tam u Ciebie? Jak geodeta? Już uzupełniłem braki. Jak zwykle jak się dużo dzieje na budowie to człowiek zaniedbuje troszkę forum, ale już się poprawiłem - nowe zdjęcia oraz opis - dodany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.05.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ale ruszyłeś ostro Ławy naprawdę niezłe Widząc po kamlotkach leżących po bokach wykopu walka z wykopami musiała być niezłą Pomieszczenie na prawo od ławy jest bardzo duże. Tam nie ma środkiem żadnej ściany nośnej? No i jeszcze jedna uwaga: nie są te ławy za wysoko??? Nie powinny byc poniżej granicy przemarzania gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.05.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ale ruszyłeś ostro Ławy naprawdę niezłe Widząc po kamlotkach leżących po bokach wykopu walka z wykopami musiała być niezłą Pomieszczenie na prawo od ławy jest bardzo duże. Tam nie ma środkiem żadnej ściany nośnej? No i jeszcze jedna uwaga: nie są te ławy za wysoko??? Nie powinny byc poniżej granicy przemarzania gruntu? Nie ma środkiem żadnej ściany nośnej bo to jest garaż dwustanowiskowy. Ława natomiast jest wyciągnieta bardzo wysoko (ale weszła w grunt sporo powyżej metra.)i jeszcze do tego będzie obsypana jakies 0,5 m. w góre. i będzie zrobiony podjazd do garażu. stąd się to tak wysoko wydaje. a wszystko się bierze z różnicy poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.05.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czyli wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.05.2006 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jak na razie gra... Fundamenty dzisiaj wylaliśmy, więc postępy sa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.05.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Duzo betonu weszło Ci w te fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.05.2006 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Duzo betonu weszło Ci w te fundamenty? W sumie w ławy weszło 30 kubików a w fundamenty 18 kubików betonu Ławy niestety więcej niż powinno byc ale dlatego że nie dało się wykopać i zrobic normalnych przez te głazy, bo rozrywały wykop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.05.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 O cholera Ale betonu poszło Drogie te Twoje fundamenty No ale co się nie robi dla realizacji marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 31.05.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 No super! Wszystko wygląda imponująco i nabiera kształtów! Super się to wszystko ogląda na zdjęciach - jak nie widać ogromu pracy, komplikacji i kosztów. Na szczęście widać, że nie tracisz zapału i oby tak dalej! Pomyśl tylko jak Wy będziecie mieć pięknie! A i jeszcze jedno pytanko: będziesz miał sąsiadów - czy to sprawa otwarta? Pozdrawiam i już czekam na kolejne fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 01.06.2006 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 No super! Wszystko wygląda imponująco i nabiera kształtów! Super się to wszystko ogląda na zdjęciach - jak nie widać ogromu pracy, komplikacji i kosztów. Na szczęście widać, że nie tracisz zapału i oby tak dalej! Pomyśl tylko jak Wy będziecie mieć pięknie! A i jeszcze jedno pytanko: będziesz miał sąsiadów - czy to sprawa otwarta? Pozdrawiam i już czekam na kolejne fotki! Wczoraj właśnie skończyliśmy lać fundamenty. Dzisiaj dopiero zrobię zdjęcia - dzsiaj rozszalowujemy fundamentyekstrudowanym oraz robimy kanalizację stanu zero. W piątek i sobote lejemy chudy beton do środka. W sobote praktycznie chcemy zakończyć stan zero. Jak dobrze pójdzie i pogoda dopisze oczywiście. bo lało strasznie. 2 razy się betoniarka zakopała i robiliśmy akcje ratunkowe. Sprawa sąsiadów otwarta. Moze ktos ma ochote z forumowiczów budować w okolicy? Dziewiczy teren parku ) Zapału staram się nie tracić chociaż musze przyznać że przy fundamentach było naprawdę trudno. do tego stopnia że rozważaliśmy wysadzanie skał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 O rety, Szczepek, ale Ty masz tego kamienia pomiędzy fundamentami, prawdziwy skalniak (obok tej fajnej skałki z jaskinią). Z tego kamienia to Ty byś postawił całe ściany fundamentowe, kominek i Bóg wie co jeszcze. Prawdę powiedziawszy Twoja działka nawet po zryciu jej fundamentami nie straciła swego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 02.06.2006 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 O rety, Szczepek, ale Ty masz tego kamienia pomiędzy fundamentami, prawdziwy skalniak (obok tej fajnej skałki z jaskinią). Z tego kamienia to Ty byś postawił całe ściany fundamentowe, kominek i Bóg wie co jeszcze. Prawdę powiedziawszy Twoja działka nawet po zryciu jej fundamentami nie straciła swego uroku. Oj mam tego kamienia... mam. Z częsci chce zrbić schody na dziąłce, murki oporowe, 25 metrów murowanego ogrodzenia i mur przy tarasie ale i tak zostanie bo jest tego ze 100 m3, czyli dobrego kamienia gdzieś z 80 m3. Pociesza mnie natomiast myśl, ze działka tylko w tym roku będzie tak paskudnie rozgrzebana , a potem powinno już być tylko lepiej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 04.06.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Teraz dopiero widac ile pracy jest w tej skale, podziwiam twoja działeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.06.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Szczepku ale fajnie masz ten obniżony garaż. Super będą te schodki do garażu. Trochę Was widzę zalało, bo w środku trochę wody macie. Ale to nawet lepiej, bardziej usiądzie piasek w środku. Mam nadzieję, że zwibrowaliści ego chociaż troche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts