secam 09.10.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam Znalazłem przez przypadek Wasz dziennik i tu ogromne zaskoczenie - budujecie dom, który bardzo długo chodził mi po głowie i prawie zdecydowałem się na jego budowę. No i budujecie w moim ukochanym miejscu uwielbiam te skałki (ale mam do nich daleko z 300 km ) Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_i_jas 16.10.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 szczepek, Poczytałem dziennik i idzie Wam błyskawicznie. Więc powodzenia i byle tak dalej. A my... właśnie kupujemy działkę (już konkretną)!!! Więc pewnie się niedługo odezwiemy osobiście po porady weteranów. Pogoda się popsuła, ale mam nadzieję, że z dachem wszystko się uda(ło). jas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.10.2006 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 szczepek, Poczytałem dziennik i idzie Wam błyskawicznie. Więc powodzenia i byle tak dalej. A my... właśnie kupujemy działkę (już konkretną)!!! Więc pewnie się niedługo odezwiemy osobiście po porady weteranów. Pogoda się popsuła, ale mam nadzieję, że z dachem wszystko się uda(ło). jas Jaś - Asia - witam na forum ) Cieszę się, że 1-go posta wysłaliście wlasnie do mnie. mam nadzieje, ze prowadzenie dziennika na forum was skusi - a teraz - zabierajcie się jak najszybciej do budowy.! POWODZENIA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.10.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Szczepku co to są "heby"??? Wiem, że kogoś juz o to pytałem ale zupełnie wyleciało mi z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 20.10.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Szczepku co to są "heby"??? Wiem, że kogoś juz o to pytałem ale zupełnie wyleciało mi z głowy HEB - to nic innego jak odmiana dwuteownika Ten jest tzw szerokostopowy. Na zdjęciach u mnie zobaczysz że konstrukcja dachu opiera się dodatkowo na tych dwuteownikach - zrobiona jest z nich rama stalowa na poddaszu. Jako dodatkowe wzmocnienie oraz po to aby uniknąć w pokojach na górze belek podpierających konstrukcje dachu. Pokoje sa wtedy przestronne i nie mają żadnych dziwnych belek w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.10.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Dzięki za podpowiedz znowu sie czegoś dowiedziałem. A domek rośnie w tempie ekspresowym. Pamietam jeszcze niedawno pusta działkę ze skałką a tu już dachowka jest kładziona. Brawo i tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.10.2006 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dzięki za podpowiedz znowu sie czegoś dowiedziałem. A domek rośnie w tempie ekspresowym. Pamietam jeszcze niedawno pusta działkę ze skałką a tu już dachowka jest kładziona. Brawo i tak trzymaj Naprawde dzieki za słowa otuchy i wsparcie od samego poczatku ! Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.10.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ale piekny robi się Wasz dach Dopiero jak się pojawia dachówka to dom zyskuje ostateczny wyglad. Pozdrawiam i czekam na kojejne wieści z placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 02.11.2006 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ale piekny robi się Wasz dach Dopiero jak się pojawia dachówka to dom zyskuje ostateczny wyglad. Pozdrawiam i czekam na kojejne wieści z placu budowy. Rom ! Najnowsze wieście Wieści - z placu budowy: nie napawaja optymizmem - dzisiaj pierwszy śnieg - i to całkiem niemało ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.11.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ale piekny robi się Wasz dach Dopiero jak się pojawia dachówka to dom zyskuje ostateczny wyglad. Pozdrawiam i czekam na kojejne wieści z placu budowy. Rom ! Najnowsze wieście Wieści - z placu budowy: nie napawaja optymizmem - dzisiaj pierwszy śnieg - i to całkiem niemało ! No właśnie!!! Dla mnie to też niemiła wiadomość. Nie mam wykończonego ocieplenia ale mam nadzieję, że przyjdą jescze cieplejsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.11.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Szczepku co tam słychać u Ciebie na budowie??? Dawno nic nie pisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.11.2006 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Szczepku co tam słychać u Ciebie na budowie??? Dawno nic nie pisałeś oj, grzebią się strasznie . już mi się znudziło robić zdjęcia - na których jest o 5 dachówek więcej, więc czekam jeszcze parę dni, żeby sfotografować jakieś widoczne efekty ich pracy. Jedyne co mnie nie denerwuje, to jakość - robią naprawdę solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.11.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 U mnie było to samo, na początku fotografowałem każdą postawiona cegłe, każdy postęp na budowie,więc z początków budowy mam masę zdjęć. Później mi sie to znudziło i teraz doszło do tego że wogóle przestałem robić zdjęcia. Czekam na zdjęcia ukończonego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.11.2006 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 U mnie było to samo, na początku fotografowałem każdą postawiona cegłe, każdy postęp na budowie,więc z początków budowy mam masę zdjęć. Później mi sie to znudziło i teraz doszło do tego że wogóle przestałem robić zdjęcia. Czekam na zdjęcia ukończonego dachu nie wytrzymałem i musiałem wkleić parę zdjęć jeszcze przed końcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.11.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jakiej firmy okna połaciowe wybrałeś? I dlaczego właśnie te? Zamierzasz je zostawić na zimę na dachu? Trochę dużo pytań jak na jeden post . Ale przynajmniej w jednym temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.11.2006 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jakiej firmy okna połaciowe wybrałeś? I dlaczego właśnie te? Zamierzasz je zostawić na zimę na dachu? Trochę dużo pytań jak na jeden post . Ale przynajmniej w jednym temacie . Wcale nie tak dużo. Wybrałem fakro. Rozważałem roto, fakro i velux. Na forum jest dużo o tym. po pierwszej kwalifikacji - jakosciowej zostały jakościowo podobne- fakro i velux. Po drugiej kwalifikacji - fakro i velux, co by nie mówic -praktycznie takie same jeśli chodzi o jakośc - więc wybrałem tańsze z tych dwóch (niewiele, ale zawsze coś) - czyli fakro. rozważalem wyjęcie środka okna,ale budowlańcy zabezpieczyli je przed kradzieżą a w domu juz mam alarm z powiadamianiem sms w przypadku włamania, wiec odpuściłem demontaż środka. Moga się wygiąć do środka po zdemontowaniu środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Szczepku a ja z zapytaniem jak zabezpieczyłes okna na poddaszu od złodziei, ja mam tez fakro- dopiero bede wstawiac ale z chęcia sie zabezpieczę. Może fotka, i jeszcze jedno pytanie jak mocuje twoi dekarze koncówki obcietych dachówek- np taki trójkąt , mi kazali szukać drutu miedzianego lub i ocynkowanego bo sławetne zaczepki nie daja tu rady i do kosza nie ma gdzie ich czepiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.11.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Szczepku piekny ten Twój domek. A słabym tempem nie ma co się denerwować, w końcu pogoda nie zachęca do prac na świeżym powietrzu. A nawiązując do skarbonki - uważaj jak będziesz nalewał wodę do wanny na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 15.11.2006 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Szczepku a ja z zapytaniem jak zabezpieczyłes okna na poddaszu od złodziei, ja mam tez fakro- dopiero bede wstawiac ale z chęcia sie zabezpieczę. Może fotka, i jeszcze jedno pytanie jak mocuje twoi dekarze koncówki obcietych dachówek- np taki trójkąt , mi kazali szukać drutu miedzianego lub i ocynkowanego bo sławetne zaczepki nie daja tu rady i do kosza nie ma gdzie ich czepiac. Ok. wyślę ci zdjęcie zabezpeiczenia okien - oczywiście nigdy 100% zabezpeiczenia nie ma, ale znacznie to co zrobiłem wydłuży im prace a to już mi wystarczy. Jeśli chodzi o mocowanie końcówek - to najpierw się dowiem od mojego dekazra jak to robi - bo widziałem że to robił - ale jak ? dziaisaj będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 15.11.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Szczepku piekny ten Twój domek. A słabym tempem nie ma co się denerwować, w końcu pogoda nie zachęca do prac na świeżym powietrzu. A nawiązując do skarbonki - uważaj jak będziesz nalewał wodę do wanny na piętrze to była piękna scena. obejrzałem ten film kilka razy - dla przestrogi - przed budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts