Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cillit Bang

Gość tripper

Recommended Posts

Maluszku, ja mam taki odplamiacz do tkanin, specjalnie do plam z rdzy, poczekaj, zaraz sprawdzę nazwę ...

już mam - Dr. Beckmann Stain Devils

taka mała jasnozielona buteleczka, na pewno znajdziesz to w Carrefourze Targówek - ja tam kupowałam. To są specjalistyczne preparaty, każdy do innego rodzaju plam.

Na opakowaniu juest napisane, że to jest też do kafelków. Plamy z rdzy usuwałam tym z białej koszulki męża i zeszły. Używałam jeszcze tych preparatów do innych plam - do gumy do żucia (z ciemnych jeansów - nawet sie nie przebarwiły a guma zeszła idealnie), do długopisu i do czegoś tam jeszcze. Są niezłe. Kosztują ok. 7 zł, tak mi się wydaje.

Pozdrawiam

Ze środków sprawdzonych w mojej łazience mogę polecić bardzo tani środek dostępny w marketach Lidl - nazywa się: W5 Limescale Remover.

Za butelkę 500ml trzeba zapłacić coś ok. 2 zł !!!!

To jest jakiś odkamieniacz usuwający również rdzę i plamy po mydle itp.

Dobrze czyści szybę prysznicową, armaturę, akrylowe wanny brodziki. Na opakowaniu jest napisane co prawda aby nie używać do kolorowych fug ale u mnie nic się nie stało, cały prysznic tym czyścimy, ramkom drzwi prysznicowych które są malowane proszkowo też nie dał rady :D

Raz przelałem sobie to cudo do butelki ze spryskiwaczem i jak zacząłem psykać wszystko w kabinie prysznicowej to myślałem że zdechnę :o tak dusiło - nie polecam takiego stosowania, lepsza gąbka ale rękawice obowiązkowe :D

Witam

Jeśli do okien plastikowych to tylko COSMOFEN, jest w różnych wersjach delikatnie i mocno polerujący, po dwóch latach okna jak nowe a tym mocniejszym usuwałem nawet spore zarysowania.

:wink:

Skoro usuwa zarysowania to na pewno jest to środek na bazie rozpuszczalników które zapewne nie rozpuszczają samego brudu :cry: . Czy po jakimś czasie pcv od tego środka nie matowieje lub nie odbarwia się ??