Maluszek 10.03.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Przyznam się, że też skuszona reklamą kupiłam Cilit Bang i nie jestem z niego zadowolona. Na balkonie na gresie mam rdzawe plamy, których niczym nie mogę usunąć Po obejrzeniu reklamy kupiłam Cilit Bang i co? I nic - plamy z rdzy jak były tak są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.03.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Maluszku, ja mam taki odplamiacz do tkanin, specjalnie do plam z rdzy, poczekaj, zaraz sprawdzę nazwę ...już mam - Dr. Beckmann Stain Devils taka mała jasnozielona buteleczka, na pewno znajdziesz to w Carrefourze Targówek - ja tam kupowałam. To są specjalistyczne preparaty, każdy do innego rodzaju plam.Na opakowaniu juest napisane, że to jest też do kafelków. Plamy z rdzy usuwałam tym z białej koszulki męża i zeszły. Używałam jeszcze tych preparatów do innych plam - do gumy do żucia (z ciemnych jeansów - nawet sie nie przebarwiły a guma zeszła idealnie), do długopisu i do czegoś tam jeszcze. Są niezłe. Kosztują ok. 7 zł, tak mi się wydaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.03.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Dominika - dzięki Dzisiaj będę w Carrefourze to poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 10.03.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ze środków sprawdzonych w mojej łazience mogę polecić bardzo tani środek dostępny w marketach Lidl - nazywa się: W5 Limescale Remover. Za butelkę 500ml trzeba zapłacić coś ok. 2 zł !!!! To jest jakiś odkamieniacz usuwający również rdzę i plamy po mydle itp. Dobrze czyści szybę prysznicową, armaturę, akrylowe wanny brodziki. Na opakowaniu jest napisane co prawda aby nie używać do kolorowych fug ale u mnie nic się nie stało, cały prysznic tym czyścimy, ramkom drzwi prysznicowych które są malowane proszkowo też nie dał rady Raz przelałem sobie to cudo do butelki ze spryskiwaczem i jak zacząłem psykać wszystko w kabinie prysznicowej to myślałem że zdechnę tak dusiło - nie polecam takiego stosowania, lepsza gąbka ale rękawice obowiązkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 13.03.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam Jeśli do okien plastikowych to tylko COSMOFEN, jest w różnych wersjach delikatnie i mocno polerujący, po dwóch latach okna jak nowe a tym mocniejszym usuwałem nawet spore zarysowania. Skoro usuwa zarysowania to na pewno jest to środek na bazie rozpuszczalników które zapewne nie rozpuszczają samego brudu . Czy po jakimś czasie pcv od tego środka nie matowieje lub nie odbarwia się ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts