aldi 08.03.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam, mam problem Kolega poinformował mnie że wielkim błędem jest wybieranie ciemnych mebli przy jasnej podłodze.Czy to rzeczywiście jest błąd ?Jak w takim razie dobierać meble - do czego?Na podłodze w którym będę mieszkac własciciele mają jasną wełnianą wykładzinę a moim marzeniem są meble z egotycznych rodzajów drewna, czy to będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.03.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 ja mam jasną, sosnową podłogę i do tego meble wenge. Nie wyobrażam sobie jasnych mebli przy jasnej podłodze - zlewałoby się. Ale to oczywiście - wyłącznie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 08.03.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Mnie również się wydaje, że kolor mebli i podłogi powinien ze sobą w pewnym stopniu kontrastować. Na pewno widziałem wiele rozwiązań z ciemnymi meblami i jasną podłogą i wyglądało to ok. U mnie też tak będzie prawdopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 08.03.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 u mnie będzie kontastowo, w salonie podłoga wenge - jasne beżowe meble, w jadalni jasny beżowy gres, stół, jrzesła i komoda wenge nie wyobrażam sobie inaczej... chyba kolega się myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 08.03.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Mnie również się wydaje, że kolor mebli i podłogi powinien ze sobą w pewnym stopniu kontrastować. Na pewno widziałem wiele rozwiązań z ciemnymi meblami i jasną podłogą i wyglądało to ok. Popieram w 99%. 1% nie popieram jak masz bardzo ciemny kolor ścian ... . BoConcept ma program do wizualizacji wnętrz. Wejdź na ich stronę i wybierz jasną podłogę + jasne meble = Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 09.03.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Wg mnie to nie jest takie jednoznaczne. Zalezy jakie meble. Wypoczynek, przedmiony tekstylne (dywany, zaslony itp.) mi sie podobaja w kolorze kontrastowym. Ale juz meble drewniane dobieralabym do kolory podlogi. Ja mam ciemna podloge (ciemny orzech) i boblioteczke dobralam podobnego koloru. Ale juz sofe i fotel - jasne. Ale tez mysle, ze ile ludzi, tyle opinii. Ja nie stosuje sie do "zasad", ale wybieram to, co mnie sie podoba. Pewnie Ty zrobisz podobnie - i bardzo dobrze. Jest stare zydowskie przyslowie "gdyby wszyscy libili to samo, to kazdy chcialby miec moja żonę." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 09.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 W moim obecnym domu są wszędzie jasne podłogi (sosnowe deski, dębowy parkiet) ale meble są różne - od jasnych oklein sosnowych, przez szafę w kolorze czereśni aż po bardzo ciemną okleinę a la postarzany dąb. Wszystko wygląda ok, na pewno nie ma efektu, że się jasne meble "zlewają" z podłogą. IMHO ważniejsze są ściany niż kolor podłogi.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 09.03.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 My gdy zastanawialiśmy się nad urządzeniem wnętrz podpytaliśmy naszego znajomego architekta co myśli na temat doboru kolorów podłogi i mebli. Bardzo nam się spodobała jego koncepcja. Poradził nam aby dać to co w poziomie ciemne a w pionie jasne (lub na odwrót). I ostatecznie mamy ciemne podłogi - deski merbau i brązowa terakota, ciemny blat i jasne meble kuchenne na dole. A na górze jasną podłogę (jesion) i ciemnobrązowe meble. Nam się podoba. Co o tym myśla inni nas nie interesuje - no chyba że też im sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Ja mam jasna sosnowa podloge i ciemne meble, mi to pasuje nie wyglada jakos dziwacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts