Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sufit w salonie

GK7

Recommended Posts

Będę miała drewniany stop i chcę uniknąć pęknięć na łączenia płyt GK. Co myślicie o drewianych balach w miejscu tych łączeń, ewentualnie imitacji bali. Dodam, iż wysokość pomieszczeń to 2,70. Obawiam się czy to nie za nisko przy takim rozwiązniu sprawy. Może macie jakieś fotki ciekawe albo inny pomysł, aby łączenia płyt nie były widoczne. (tylko nie wierzę już , że po jakimś czasie nie popękają). Proszę o rady!

Kaśka

I tak nie zamaskujesz wszystkich łączeń płyt , nawet jeżeli zrobisz bale tak jak pisałaś.

My też podwieszaliśmy sufit w salonie gdyż mamy tam oświetlenie (podwieszenie jest na części a druga częś będzie byłożona płytami fornirowanymi.

Jeszcze nie mamy skończonej tej realizacji (idee możesz zobaczyć na wizualizacji klikając na ikonkę domku pod wypowiedziami)

pzdr

Przedpokój i salon to jedno pomieszczenie oddzielone tylko kominkiem więc wystrój musi być w tym samym stylu. Zrobię te belki choćby pod nimi nic nie pękało, po prostu boję się że na takiej powierzchni płyty będą widoczne, a fachowcom nie wierzę. Z Twoich nie skorzytam bo by mieli za dalko w lubelskie.

Dzięki za radę.

A ja se zrobiłem tak - na wykończnie przyjdzie jeszcze czas - musi sie ocieplić - acha no i halogeny juz sa chociaż na tych fotkach ich jeszcze nie widać

http://www.bastki.friko.pl/sufity/thumbs/PICT0025.JPG

http://www.bastki.friko.pl/sufity/thumbs/PICT0026.JPG

Sebo8877

Galaktyka byłam w d06 jednego z forumowiczów, czyli domku wg takiego projektu jaki budujesz i właśnie miał takie rozwiązanie sufitu o którym mówisz, wyglądało to naprawdę bardzo fajnie, zanim to zobaczyłam nie dałabym się namówić na taki sufit, ale jak zobaczyłam w realu to wiem, że na pewno tak też chcę, salon z kuchnią dzięki temu podniósł się i optycznie powiększył, wyglądało to bardzo fajnie.