GK7 08.03.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Będę miała drewniany stop i chcę uniknąć pęknięć na łączenia płyt GK. Co myślicie o drewianych balach w miejscu tych łączeń, ewentualnie imitacji bali. Dodam, iż wysokość pomieszczeń to 2,70. Obawiam się czy to nie za nisko przy takim rozwiązniu sprawy. Może macie jakieś fotki ciekawe albo inny pomysł, aby łączenia płyt nie były widoczne. (tylko nie wierzę już , że po jakimś czasie nie popękają). Proszę o rady!Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 11.03.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 I tak nie zamaskujesz wszystkich łączeń płyt , nawet jeżeli zrobisz bale tak jak pisałaś.My też podwieszaliśmy sufit w salonie gdyż mamy tam oświetlenie (podwieszenie jest na części a druga częś będzie byłożona płytami fornirowanymi.Jeszcze nie mamy skończonej tej realizacji (idee możesz zobaczyć na wizualizacji klikając na ikonkę domku pod wypowiedziami) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 13.03.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Mam drewniany strop. W całym domu (parter i poddasze) sufity podwieszane. Mieszkamy dwa lata i nie ma ani jednej rysy. Po prostu dobre wykonanie. Belki sa dobre i przy 2,70 ale jaki metraz. Przy małej powierzchni może byc zbyt ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GK7 14.03.2006 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Aniu!Salon-pow. 37m2 jest łączony z kuchnią - ok. 10m2 i przedpokojem - 7,5m2. Belki chciałam umieścić tylko nad salonem i przedpokojem oddziielone są tylko kominkiem. Jak uważasz taka powierzchnia jest odpowiednia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 14.03.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Salon 37 m2 to juz coś. jesli nie będą bardzo potężne to efekt może być niezły. Czy przedpokój nawiązuje stylem do salonu? Jeśli tak - śmiało rób "belkowanie"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GK7 14.03.2006 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Przedpokój i salon to jedno pomieszczenie oddzielone tylko kominkiem więc wystrój musi być w tym samym stylu. Zrobię te belki choćby pod nimi nic nie pękało, po prostu boję się że na takiej powierzchni płyty będą widoczne, a fachowcom nie wierzę. Z Twoich nie skorzytam bo by mieli za dalko w lubelskie.Dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 15.03.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Powodzenia życzy rodowita lublinianka jakimś cudem rzucona w łódzkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 15.03.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A ja se zrobiłem tak - na wykończnie przyjdzie jeszcze czas - musi sie ocieplić - acha no i halogeny juz sa chociaż na tych fotkach ich jeszcze nie widać http://www.bastki.friko.pl/sufity/thumbs/PICT0025.JPG http://www.bastki.friko.pl/sufity/thumbs/PICT0026.JPG Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktyka 15.03.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Mam podobny dylemat... strop drewniany i zastanawiam się popostu czy o od góry nie odeskować i będzie widać dolny pas wiązara a na to deski bejcowane na fajny kolorek - zrobi się klimacik. Czy ktoś może ma zdjęcia z takiego salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 15.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Galaktyka byłam w d06 jednego z forumowiczów, czyli domku wg takiego projektu jaki budujesz i właśnie miał takie rozwiązanie sufitu o którym mówisz, wyglądało to naprawdę bardzo fajnie, zanim to zobaczyłam nie dałabym się namówić na taki sufit, ale jak zobaczyłam w realu to wiem, że na pewno tak też chcę, salon z kuchnią dzięki temu podniósł się i optycznie powiększył, wyglądało to bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts