piotrulex 12.11.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 wstepnie zamowione 24kw z podajnikiem za 6800 brutto 22% do tego purmo V22 i instalacja bez rozdzielaczy na twardej miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 12.11.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 stoimy teraz przed decyzją jaki piec wybrac gaz eko groszek czy jaki???Jaki jest koszt ogrzania domu ok 200m piecem na eko groszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.11.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 stoimy teraz przed decyzją jaki piec wybrac gaz eko groszek czy jaki??? Jaki jest koszt ogrzania domu ok 200m piecem na eko groszek? a jaki jest koszt samochodu, ktory bedzie jezdzil 200 km/godzine????? na takie pytania nie mozna odpowiedziec gdyz skladowych jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 12.11.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 piotrulex a masz taki piec? polecasz ogrzewanie w ten sposób czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 piotrulex a masz taki piec? polecasz ogrzewanie w ten sposób czy nie? 1. najpierw czytaj 2. staraj sie zrozumiec 3. pozniej pytaj 4. kilka postow wyzej napisalem: "Wysłany: Pon, 12 Listopad 2007 12:24 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- wstepnie zamowione 24kw z podajnikiem za 6800 brutto 22%" 5. co to znaczy: "polecasz ogrzewanie w ten sposób czy nie?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 17.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 stało się ... nareszcie dotarły brakujace grzejniki i kocioł został odpalony narazie ustawilem parametry ghosta bo cwo narazie nie grzeje i sterownika tez nie ma trwa rozgrzewanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommar 19.11.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam Elektrometowców. Jestem posiadaczem pieca Elektromet 15 KW i użytkuję go od około 1 tygodnia, na razie nie mieszkam w domu i nie grzeję CWU tylko wygrzewam dom. Jak na razie mam dość przykr doświadczenia z tym piecykiem. Nie wiem czy to za sprawą kiepskiej jakości węgla, czy też może nastawów w czasie palenia tworzą się niesamowite spieki popiołu, jednego dnia gdy przyjechałem na budowę okazało się ,że spieki przez jakieś 24 godziny urosły do takich rozmiarów, że zrzuciły z wieszaka deflektor. W obecnej chwili nadal się tworzą i nie wiem co z tym fantem zrobić. Moje nastawy są nadal fabryczne, nie zmieniałem parametrów E01. Nastawy mam takie: n47, d18, u60. Poradźcie coś. Nie wiem czy ustawienia ghostta będą dla mnie odpowiednie gdy nie grzeję CWU i wygrzewam dom. Dodaję, żę nie mam regulatora pokojowego, mam zawór trójdrożny i głowice termostatyczne na grzejnikach, instalacja na rozdzielaczach, do tego podłogówka około 70 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 20.11.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 raczej węgiel - odpaliłem kocioł w sobotę miałem 14 worków węgla 10 retopal a 4 ekoret ekoret pali sie świetnie zostawał miałki popiołek z retopalu zostają wredne spieki ja mam inne problemy kociołek grzeje świetnie od soboty nagrzał 200 m2 domu z 4C (sobota 13.00) do 23C (poniedziałek 17.00) mrozy w nocy po -5, -6 C ale spala przy tym niesamowite ilosci groszku wczoraj podłączyłem sterownik pokojowy ale tu jak pisali inni uzytkownicy jest problem spadania temp. na kotle a tym samym temp powrotu spada poniżej 40 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzomp 10.12.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam. Śledze sobie wątek kilka miesięcy i używam Elektromet 25 KW domek z 180m uzytkowej powierzchni . Cały grzany grzejnikami alu instalacja miedziano alupex + podłogówka w łazienkach kuchni i wiatrołapie . Mam Eurostera . Nie dociepliłem jeszcze poddasza. Kociołek w użyciu od listopada . Na początku kupiłem sobie groszek od znajomego - pięknie się paliło popiołu znikome ilości , podkładanie raz na 9 dni . Następnie drugi znajomy ma tysz "dobry towar" no i kupiłem 2 tony , na szczęście już się kończą . Pomimo różnorodnych nastaw szlaka popiołu 3 x tyle i zasyp raz na 5 dni . Ustawianie ciągle trwa od nowego roku rusze z nowym groszkiem i z nowymi nastawami. Pozdrawiam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzomp 10.12.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A jeszcze jedno pytanie jak z przysłanianiem czopucha ? Mam w tej chwili otwarty ale na tymże forum ktoś napisał że mniej mu groszku idzie jak ma 60% otworu. Prawda czy kwas ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 10.12.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nie sprawdzałem jak sie ma do tego spalanie ale ja mam domknięty na przedostatnim ząbku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 10.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A jeszcze jedno pytanie jak z przysłanianiem czopucha ? Mam w tej chwili otwarty ale na tymże forum ktoś napisał że mniej mu groszku idzie jak ma 60% otworu. Prawda czy kwas ? Pozdrawiam Ja odnotowałem dużo lepsze spalanie - bez szlakowania, niższe zużycie przy czopuchu otartym na max. na przymkniętym gorzej... bynajmniej w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 10.12.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A jeszcze jedno pytanie jak z przysłanianiem czopucha ? Mam w tej chwili otwarty ale na tymże forum ktoś napisał że mniej mu groszku idzie jak ma 60% otworu. Prawda czy kwas ? Pozdrawiam Ja odnotowałem dużo lepsze spalanie - bez szlakowania, niższe zużycie przy czopuchu otartym na max. na przymkniętym gorzej... bynajmniej w moim przypadku a to jakieś dłuższe obserwacje były ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 10.12.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A jeszcze jedno pytanie jak z przysłanianiem czopucha ? Mam w tej chwili otwarty ale na tymże forum ktoś napisał że mniej mu groszku idzie jak ma 60% otworu. Prawda czy kwas ? Pozdrawiam Ja odnotowałem dużo lepsze spalanie - bez szlakowania, niższe zużycie przy czopuchu otartym na max. na przymkniętym gorzej... bynajmniej w moim przypadku a to jakieś dłuższe obserwacje były ? 1 wrzesień - do połowy listopada przymknięta przepustnica o dwa ząbki (ELEKTROMET 15 kW) potem max otwarcie i od tego momentu problem szkakowania i niedopałków przestał istnieć a wentylato "chodzi" na dużo niższym poziomie (przepustnica na dmuchawie ustawiona tak że w najszerszym miejscu otwór ma 1 cm a U=20 wcześniej tworzyły się twory szlakowe przy takich nastawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wecek 19.12.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam. w ostatnich dniach pojawił sie piec w Leroy Merlin: Solei. Czy jest to produkcja elektrometu?? Czy ktoś posiada taki piec??? Link: http://superoferta.leroymerlin.pl/details:9/solei+kocio%C5%82+retortowy+eko+kwp+15kw+zasobnik+lewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 19.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam. w ostatnich dniach pojawił sie piec w Leroy Merlin: Solei. Czy jest to produkcja elektrometu?? Czy ktoś posiada taki piec??? Link: http://superoferta.leroymerlin.pl/details:9/solei+kocio%C5%82+retortowy+eko+kwp+15kw+zasobnik+lewy. tak elektromet robiony pod tego marketa ale czy jakość ta sama ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wecek 19.12.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jestem właśnie po rozmowie z działem handlowym elektrometu. I powiedział że piece różnią sie tylko kolorem. A piec 20kW nawet jest lepszy!!!! (niby trwalsza obudowa). Ciekawe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 19.12.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jestem właśnie po rozmowie z działem handlowym elektrometu. I powiedział że piece różnią sie tylko kolorem. A piec 20kW nawet jest lepszy!!!! (niby trwalsza obudowa). Ciekawe.... to się jeszcze dowiedz jak jest z serwisem - i za jaką cene możesz kupić elektrometa w "normalnym sklepie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.01.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 zakupiony, podlaczony i na razie suszy chalupe pozera sporo grochu ale to w tej chwili nieistotne o nastawy i poprawy ekonomiczne bede pytal pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 02.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a jakie widzicie różnice na + i - w porównaiu elektrometa do reco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts