cormac 13.04.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 zanim zbudujecie płyte fundamentowa przeczytajcie o perypetiach Budowlanego laika - tak byście mieli 100% pewności ze chcecie płytę Czytałam, czytałam. Obserwuję ten wątek, na szczęście mamy płaską działkę , raczej bez gruntów wysadzeniowych. W płycie bardziej przeraża mnie kwestia zostawienia przepustu na szpilki od pompy ciepła , zważywszy na to , że jeszcze nie wybraliśmy firmy od PC i jakoś technicznie nie mogę sobie tego wyobrazić . Pod ławami zawsze się przekopią, a w płycie tak się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.04.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 nie znam sie na PC i nie wiem jakie one maja być - zapytaj sie jakiegokolwiek 1-2 wykonawców ...przepusty w płycie robi się za pomocą rur PVC o przeproju 50, 100,150,200 mm w zależności od potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 22.04.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 My mamy w projekcie Porotherm 30 + 12 styro, ale czytając wątek chyba lepiej byłoby zrobić Porotherm 24 + 15 styro....Wyjdzie chyba nawet cieplej a po 3 cm wewnątrz zaoszczędzone miejsca.Tylko czy ta róznica nie ma wpływu na to że mam spory dom, ze sporą połacią dachową ? Budynek 16x11m. Nie konsultowałem tego jeszcze z architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts