Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze jedno pytanie:

Gdzie w Debęm lub pokolicy moógłbym w sobotę kupić trochę kabla elektrycznego, gniazdo 400V i takie tam pierdółki?

Pozdrawiam

Asaj pod Minskiem Mazowieckim, tuz przed rondem.

Ale, jak dla Ciebie, to sklep elektryczny w Sulejowku na Dworcowej rog Legionow - pierwsze pawilony za przejazdem kolejowym na Pilsudskiego.

:)

a propo zakupów

mam pytanie, bo nie jestem z mińska i nawet (jeszcze) nie mieszkam gdzie moge kupić rury PCV do kanalizacji - najlepiej jescze jakby był mozliwy transport tego.... :wink:

bo pytałem juz w trzech hurtowniach budowlanych i każda mówi że oni się tym nie zajmują :x

a propo zakupów

mam pytanie, bo nie jestem z mińska i nawet (jeszcze) nie mieszkam gdzie moge kupić rury PCV do kanalizacji - najlepiej jescze jakby był mozliwy transport tego.... :wink:

bo pytałem juz w trzech hurtowniach budowlanych i każda mówi że oni się tym nie zajmują :x

Cześć,

W Konstansie (http://www.konstans.com.pl) powinieneś kupić rury do kanalizacji (z tego co pamiętam trochę tego mają) i na pewno, za niewielką dopłatą, Ci dowiozą.

Zorientuj się też w Interkeramie (http://www.interkeram.pl).

Witam,

Postanowiłam się w końcu przedstawić.

Jestem drugą połówką Talbota.

No i nasza budową w Dębe ruszyła od wczoraj z kopyta.

Mam pytanie do sąsiadów.

Może komuś lada dzień nie będą potrzebne stemple, chętnie byśmy porozmawiali o odkupieniu.

Pozdrawiam,

Wera13

Kochani , poszukuję elektryka z uprawnieniami żeby podłączyć ze słupa który stoi przy naszej działce prąd , umowę z ZE podpisujemy w przyszłym tygodniu .

Jak znacie kogoś kto to zrobi dobrze to poproszę o namiar!

Mamy na działce taką salonkę wojskową i możliwość podłączenia w niej prądu , szukam więc kogoś .

Kochani , poszukuję elektryka z uprawnieniami żeby podłączyć ze słupa który stoi przy naszej działce prąd , umowę z ZE podpisujemy w przyszłym tygodniu .

Mamy na działce taką salonkę wojskową i możliwość podłączenia w niej prądu , szukam więc kogoś .

Asiu,

na PW przesłałam Ci namiar do pana z Mińska.

Mam zamiar wybudować dom w Grabinie gm.Halinów. Z Woj. Zarządu Melioracji dostałam info , ze przez moją działkę przechodzą drenaże i muszę je przebudować żeby dostać pozwolenie na budowę. Czy ktoś tez tak miał i może mi polecić kogoś kto zajmuje sie przebudowa drenaży melioracyjnych?
Mam zamiar wybudować dom w Grabinie gm.Halinów. Z Woj. Zarządu Melioracji dostałam info , ze przez moją działkę przechodzą drenaże i muszę je przebudować żeby dostać pozwolenie na budowę. Czy ktoś tez tak miał i może mi polecić kogoś kto zajmuje sie przebudowa drenaży melioracyjnych?

Zaqjrzyj do grupy Halinów k. Warszawy. Tam sporo osób miało problem z drenami. Każdy kto zmagał się z melioracją powie Ci, żebyś kopała i sprawdziła czy dreny są faktycznie czy tylko na mapie. Bardzo często są tylko na mapie. Na PW wyślę Ci wiadomość jak ja rozwiązałam sprawę melioracji.

Pozdrawiam Monika

A ja mam dla Joaski info, ze tuz przed Debem od strony Warszawy po prawej stronie stoja trzy domki na sprzedaz - domki Isomaxowe jak sie dzisiaj doczytalam.

Pozdr.

a.

Czy te 3 domki są z jasnymi elewacjami, grafitowymi (szarymi) dachami i jasnobrązową stolarką?

te domki gościu budował na sprzedaż i oczywiście brał wszystko najtaaaaaaaańsze (wiem z dobrego źródła). Z trasy wyglądają fajnie ale do jakości materiałów oj oj.

Niestety w większości przypadków jakość domów budowanych na sprzedaż pozostawia wiele do życzenia. Ja pytam się z ciekawości czy to te o których myślę.

te domki gościu budował na sprzedaż i oczywiście brał wszystko najtaaaaaaaańsze (wiem z dobrego źródła). Z trasy wyglądają fajnie ale do jakości materiałów oj oj.

Niestety w większości przypadków jakość domów budowanych na sprzedaż pozostawia wiele do życzenia. Ja pytam się z ciekawości czy to te o których myślę.

Tak, to sa te domki. Widzialam je tylko z okien samochodu, na razie nawet nie mam czasu pomarzyc o wizycie.

Co do jakosci... hmm... czy wiekszosc z nas budujacych nie ma "wszystkiego najtanszego"? :lol:

880 834 769 Krzysztof :)

raczej wybieram firmowe produkty, a nie mińskie "reprodukcje". odradzali mi np, stryropian ze styropminu czy blachodachówkę z replina...fakt wychodzi trochę drożej, ale nie żałuję...a muszę powiedzieć że też rezygnujemy z tych lepsiejszych na rzecz taniości

Tak, to sa te domki. Widzialam je tylko z okien samochodu, na razie nawet nie mam czasu pomarzyc o wizycie.

Co do jakosci... hmm... czy wiekszosc z nas budujacych nie ma "wszystkiego najtanszego"? :lol:

Staram się nie budować domu z najtańszych, niewiadomego pochodzenia produktów. Oszczędzam szukając danego produktu w jak najniższej cenie.