Amelia 2 12.08.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Bardzo podobny lecz ciut większy /133m2/ jest dom Planeta I z pracowni Dobre Domy, ma jeszcze jedno pomieszczenie gospodarcze na dole, a nad garażem pralnię i garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 12.08.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Na razie robię "piękne" ogrodzenie ze słupków typu stemple i starej siatki chyba też się na takie załapie Dzięki śliczne za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 12.08.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam. Nie mam w projekcie nic na temat uziomu. Czy znacie kogoś w naszej okolicy kto zajmuje się projektowaniem tego typu instalacji. Jestem na etapie ,,prawie'' zero i z uwagi na obsypanie piaskiem muszę już ocieplić ściany fundamentowe i tutaj warto by było zrobić zejście uziomu. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka80 12.08.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Ogrodzenia z siatki robi Chodrum z Choszczówki Stojeckiej tel.025 7586592. Mam dobrego koparkowego, niedrogiego z ok. Barczącej. Amelia, mogę prosic o kontakt do tego koparkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiGM 12.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam, własnie kończymy ocieplanie domu i zostało nam kilkanaście rolek wełny mineralnej Megarock 150 ( ile dokładnie będę wiedziała najpóźniej jutro).Chętnie odsprzedamy:-). Kupowaliśmy hurtowo, wiec cena na pewno będzie atrakcyjna. Najchętnie odbiór osobisty z Grabiny k. Mińska Mazowieckiego.pozdrawiam! DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 12.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Niestety, szukam ekipy budowlanej do dokończenia budowy domu od stanu 0 do wierzby. Dlaczego niestety? Sezon w pełni a ja prawdopodobnie żegnam się z aktualnymi pseudo budowlańcami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 12.08.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam,Poszukuję ziemi na podniesienie terenu działeczki. Jeżeli ktoś z Was ma jej nadmiar to z chęcią przyjmę. Oczywiście pokryję koszty transportu. Ewentualnie może ktoś z Was ma jakieś namiary na tanią ziemię?Za wszelkie info z góry dziękuję!grregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Niestety, szukam ekipy budowlanej do dokończenia budowy domu od stanu 0 do wierzby. Dlaczego niestety? Sezon w pełni a ja prawdopodobnie żegnam się z aktualnymi pseudo budowlańcami. Pozdrawiam. Nie zazdroszczę bo sama przez to przeszłam. Proponuję, ku przestrodze innych, umieścić ich na Czarnej liście. Namiary na solidną ekipę przesyłam na priva. pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 13.08.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 no to ja się podczepię też pod grregga przyjmę ziemię (= bez gliny) na działkę.... duuuużo ziemi .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 13.08.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja mam pytanie do mieszkajacych już lub mających przeżyć zimę w swoich domach i tych, co opalają lub będą opalać peletem - może warto "skrzyknąć" się i zamówić tira pelletu, to raptownie 5 domów ? - czy nie zawracać sobie głowy oszczędnościami na poziomie 900 zł. ? - co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 13.08.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja mam pytanie do mieszkajacych już lub mających przeżyć zimę w swoich domach i tych, co opalają lub będą opalać peletem - może warto "skrzyknąć" się i zamówić tira pelletu, to raptownie 5 domów ? - czy nie zawracać sobie głowy oszczędnościami na poziomie 900 zł. ? - co myślicie ? Ja się chętnie podłączę do tego tira, ale z... ekogroszkiem z dobrej kopalni (transport 150 zł w rozbiciu na kilka osób byłby ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 13.08.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja za leniwa na ekogroszek , chociaż też sama układam terakotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 13.08.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja za leniwa na ekogroszek , chociaż też sama układam terakotę Załóżmy firmę glazurniczą, będziemy układać ludziom wieczorami po 20 zł z metra A co do ekogroszku to właśnie z lenistwa wybrałem kocioł z podajnikiem. W temacie pellets nie siedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 13.08.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Po 20 zeta, to nikt nie będzie kciał , od razu pomyślom, że partacze jakie , ale po sorok może warto My będziemuy opalać pelletem, ze wzglądu na czystość w pomieszczeniu, mamy przejście do kotłowni z pralni , ale powiem szczerze, że byliśmy tego świadomi od początku i nie jest to temat nie przemyslany . Dodatkowo składować mamy go w garażu, a tam właśnie układam gress . Ale tak serio, chodziło nam o czystość i małe ilości popiołu, z którymi nie wiadomo co robić, bo pojemnika Gmina - nie da !, a ten z pelletu, można wrzucić do kompostownika - tego z eko-groszku - niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 13.08.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Właśnie. Ten popiół. Jak się w zimę zacznie nim dróżki robić to się na wiosnę działki nie pozna. Może kurcze kontrolowany dół jakiś zostawić w kącie działki... Się zobaczy jak się zamieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 14.08.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Eee tam, czepiacie się popiołu... Świetnie się nim drogę utwardza. Co prawda po malutku ale zawsze A ja mam jej dobre kilkadziesiąt metrów, przez parę zim będę miała gdzie wysypywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 14.08.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Podciągam temat ziemi (piaszczystej) na podwyższenie terenu... Może ktoś wie, gdzie można by w miarę tanio? Wczoraj jeden pan proponował za 250 zł za 4-osiówkę... a potrzebuję pewnie ze 20 takich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 14.08.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Niestety, szukam ekipy budowlanej do dokończenia budowy domu od stanu 0 do wierzby. Dlaczego niestety? Sezon w pełni a ja prawdopodobnie żegnam się z aktualnymi pseudo budowlańcami. Pozdrawiam. ...Proponuję, ku przestrodze innych, umieścić ich na Czarnej liście. ... pozdrowionka Monika A ja proponuję dodatkowo napisać również tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 14.08.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Eee tam, czepiacie się popiołu... Świetnie się nim drogę utwardza. Co prawda po malutku ale zawsze A ja mam jej dobre kilkadziesiąt metrów, przez parę zim będę miała gdzie wysypywać... A próbowałaś już go używać do utwardzania drogi? Ja znów słyszałem, że nie bardzo się do tego nadaje. Ale jeśli jest dobry, to może chcesz mój Mam już ładną, metrowej wysokości górkę u siebie na działeczce. Chętnie odstąpię a nawet jakoś dowiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.08.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A próbowałaś już go używać do utwardzania drogi? Ja znów słyszałem, że nie bardzo się do tego nadaje. To zależy. Popiół bardzo dobrze wysusza miejsce w którym został wysypany. Tyle, że żeby cokolwiek bez konsekwencji wysypać na drogę, nawet celem jej poprawienia trzeba mieć na to zgodę gminy (oczywiście z wyjątkiem sytuacji gdy droga jest prywatna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts