Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Nie mam w projekcie nic na temat uziomu. Czy znacie kogoś w naszej okolicy kto zajmuje się projektowaniem tego typu instalacji.

Jestem na etapie ,,prawie'' zero i z uwagi na obsypanie piaskiem muszę już ocieplić ściany fundamentowe i tutaj warto by było zrobić zejście uziomu.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Ogrodzenia z siatki robi Chodrum z Choszczówki Stojeckiej tel.025 7586592. Mam dobrego koparkowego, niedrogiego z ok. Barczącej.

Amelia, mogę prosic o kontakt do tego koparkowego?

Witam,

własnie kończymy ocieplanie domu i zostało nam kilkanaście rolek wełny mineralnej Megarock 150 ( ile dokładnie będę wiedziała najpóźniej jutro).Chętnie odsprzedamy:-). Kupowaliśmy hurtowo, wiec cena na pewno będzie atrakcyjna. Najchętnie odbiór osobisty z Grabiny k. Mińska Mazowieckiego.

pozdrawiam!

DM

Niestety, szukam ekipy budowlanej do dokończenia budowy domu od stanu 0 do wierzby.

Dlaczego niestety? Sezon w pełni a ja prawdopodobnie żegnam się z aktualnymi pseudo budowlańcami.

Pozdrawiam.

Witam,

Poszukuję ziemi na podniesienie terenu działeczki. Jeżeli ktoś z Was ma jej nadmiar to z chęcią przyjmę. Oczywiście pokryję koszty transportu.

Ewentualnie może ktoś z Was ma jakieś namiary na tanią ziemię?

Za wszelkie info z góry dziękuję!

grregg

Niestety, szukam ekipy budowlanej do dokończenia budowy domu od stanu 0 do wierzby.

Dlaczego niestety? Sezon w pełni a ja prawdopodobnie żegnam się z aktualnymi pseudo budowlańcami.

Pozdrawiam.

Nie zazdroszczę bo sama przez to przeszłam. Proponuję, ku przestrodze innych, umieścić ich na Czarnej liście.

Namiary na solidną ekipę przesyłam na priva.

pozdrowionka Monika

A ja mam pytanie do mieszkajacych już lub mających przeżyć zimę w swoich domach :D i tych, co opalają lub będą opalać peletem

- może warto "skrzyknąć" się i zamówić tira pelletu, to raptownie 5 domów ?

- czy nie zawracać sobie głowy oszczędnościami na poziomie 900 zł. ?

- co myślicie ?

A ja mam pytanie do mieszkajacych już lub mających przeżyć zimę w swoich domach :D i tych, co opalają lub będą opalać peletem

- może warto "skrzyknąć" się i zamówić tira pelletu, to raptownie 5 domów ?

- czy nie zawracać sobie głowy oszczędnościami na poziomie 900 zł. ?

- co myślicie ?

Ja się chętnie podłączę do tego tira, ale z... ekogroszkiem z dobrej kopalni :roll: (transport 150 zł w rozbiciu na kilka osób byłby ok) :wink:

Ja za leniwa na ekogroszek :-? , chociaż też sama układam terakotę :D

Załóżmy firmę glazurniczą, będziemy układać ludziom wieczorami po 20 zł z metra :wink:

A co do ekogroszku to właśnie z lenistwa wybrałem kocioł z podajnikiem. W temacie pellets nie siedziałem :roll:

Po 20 zeta, to nikt nie będzie kciał , od razu pomyślom, że partacze jakie :D , ale po sorok :roll: może warto :wink:

My będziemuy opalać pelletem, ze wzglądu na czystość w pomieszczeniu, mamy przejście do kotłowni z pralni :-? , ale powiem szczerze, że byliśmy tego świadomi od początku i nie jest to temat nie przemyslany :) . Dodatkowo składować mamy go w garażu, a tam właśnie układam gress :D . Ale tak serio, chodziło nam o czystość i małe ilości popiołu, z którymi nie wiadomo co robić, bo pojemnika Gmina - nie da !, a ten z pelletu, można wrzucić do kompostownika - tego z eko-groszku - niestety nie :-?

Właśnie. Ten popiół. Jak się w zimę zacznie nim dróżki robić to się na wiosnę działki nie pozna. Może kurcze kontrolowany dół jakiś zostawić w kącie działki... Się zobaczy jak się zamieszka :wink:

Eee tam, czepiacie się popiołu...

Świetnie się nim drogę utwardza. Co prawda po malutku ale zawsze :-?

A ja mam jej dobre kilkadziesiąt metrów, przez parę zim będę miała gdzie wysypywać...

Podciągam temat ziemi (piaszczystej) na podwyższenie terenu...

Może ktoś wie, gdzie można by w miarę tanio?

Wczoraj jeden pan proponował za 250 zł za 4-osiówkę... a potrzebuję pewnie ze 20 takich ...

:cry:

Pozdrawiam.

...Proponuję, ku przestrodze innych, umieścić ich na Czarnej liście. ...

pozdrowionka Monika

A ja proponuję dodatkowo napisać również tu.

Eee tam, czepiacie się popiołu...

Świetnie się nim drogę utwardza. Co prawda po malutku ale zawsze :-?

A ja mam jej dobre kilkadziesiąt metrów, przez parę zim będę miała gdzie wysypywać...

A próbowałaś już go używać do utwardzania drogi? Ja znów słyszałem, że nie bardzo się do tego nadaje.

Ale jeśli jest dobry, to może chcesz mój ;) Mam już ładną, metrowej wysokości górkę u siebie na działeczce. Chętnie odstąpię a nawet jakoś dowiozę :)

A próbowałaś już go używać do utwardzania drogi? Ja znów słyszałem, że nie bardzo się do tego nadaje.

To zależy. Popiół bardzo dobrze wysusza miejsce w którym został wysypany. Tyle, że żeby cokolwiek bez konsekwencji wysypać na drogę, nawet celem jej poprawienia trzeba mieć na to zgodę gminy (oczywiście z wyjątkiem sytuacji gdy droga jest prywatna).