Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukuję szklarza z okolic Dębego, który wymierzy mi lustra w łazienkach, później je zrobi i na koniec przyklei do ściany.

Sorki, ale nie lepiej (i taniej) samemu? Zmierzyc każdy potrafi, potem szklarz zrobi na wymiar, o grubości i z frezem jaki sobie życzysz a na koniec przykleisz klejem do luster. Ja juz 2 takie robiłem (wpasowane w glazurę) i jakoś się jeszcze trzymają :)

Ale niestety, szklarza w okolicach nie znam :(

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś może powiedzieć coś na temat jakości bloczków fundamentowych produkowanych za Kałuszynem na tyłach stacji benzynowej, naprzeciwko dawnego GS-u?

Podobno te bloczki są w Replinie - przynajmniej były kiedyś. Nie są takie złe, ale np. w Makrobecie w Mrozach są lepsze no i w innych miejscach też są lepsze. Te w Kałuszynie są takie średniawe - wiem, bo gadałem z ludźmi co tam pracowali.

Ale za to super cena w porównaniu z Replinem :lol: i można wziąć bez faktury...

Amelia w Replinie bloczki zawsze były duzo droższe niż bezpośrednio u producenta, a prawie każdy producent sprzeda Ci bez faktury ...

Też słyszałam dobre opinie o Jatne, ale nie chcą sprzedać bez vatu, a różnica w cenie to u mnie ok. 1100zł! W Kałuszynie nie leżą i nie czekają na klienta- trzeba wcześniej zamawiać, a miejscowi budowlańcy mówią że nie są złe, chałupa nie powinna się przewrócić :lol:
Sorki, ale nie lepiej (i taniej) samemu? Zmierzyc każdy potrafi, potem szklarz zrobi na wymiar, o grubości i z frezem jaki sobie życzysz a na koniec przykleisz klejem do luster. Ja juz 2 takie robiłem (wpasowane w glazurę) i jakoś się jeszcze trzymają :)

Ale niestety, szklarza w okolicach nie znam :(

jak pomożesz wkleić, to nie ma problemu :) Ja nawet nie wiem jakie zostawić odstępy po bokach :p

Tak czy tak szklarza i tak potrzebuję :(

pozdrawiam

Witam wszystkich

mam pytanie odnosnie cegiel budowlanych wyprodukowanych przez cegielnie Różewo z Radzymina.Maja bardzo dobre ceny ale nie mam pojecia jaka jest jakosc ich produktow?

Czy ktos moze ma dom z materialow tej cegielni.

Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam daro

ja również brałem bloczki z mrozów ok 2500szt. Polecam, cena jedna z tanśzych za dobry materiał, z tego co wiem to z tych bloczków buduje J.W. Construction.

No, jeśli chodzi o duże firmy budowlane to od kilku miesięcy pracuję w jednej z nich i poznałam od podszewki ich metody pracy- najtańsze materiały, najtańsi i dostępni w chwili gdy są potrzebni podwykonawcy- a potem widzimy po zamieszkaniu jaka jest jakość tych budynków.... Osobiście wolę opierać się na opiniach indywidualnych inwestorów i znajomych majstrów.

ja również brałem bloczki z mrozów ok 2500szt. Polecam, cena jedna z tanśzych za dobry materiał, z tego co wiem to z tych bloczków buduje J.W. Construction.

J.W. Construction.... to ja bym się dobrze zastanowił nad tymi bloczkami ;)

firma w Mrozach jest otwarta na klientów i dla dużych firm daje extra upusty, bo lepiej mieć klienta na którym prawie nic się nie zarabia niż nie miec go w ogóle. z doświadczeń z firmami w całej Polsce wiem, że w ten sposób można przetwać na rynku. bloczki też mam z Mrozów i polecam.

firma w Mrozach jest otwarta na klientów i dla dużych firm daje extra upusty, bo lepiej mieć klienta na którym prawie nic się nie zarabia niż nie miec go w ogóle. z doświadczeń z firmami w całej Polsce wiem, że w ten sposób można przetwać na rynku. bloczki też mam z Mrozów i polecam.

Ja niestety nie mam dobrego zdania o w/w bloczkach. Swego czasu porównywałem produkty od różnych sklepów/betoniarni i te z mrozów były popękane (myślę, że: tłusty piasek/mało cementu). Na odpowiedź dlaczego tak się dzieje otrzymałem ripostę w stylu: ,,połówki też się panu przydadzą''.

Pozdrawiam.

no to w przypadku makrobetu mrozy mamy segmentację klienta - ja akurat pojechałam tam z gościem, który z nimi współpracuje i się postarali.

pozdrawiam zatem wszystkich budujących z bloczków ;-)

Dotyczy to szczegolnie mieszkancow(Obecnych lub przyszlych) Gorek, Tereslawia, Celinowa, Kacka, Duchnowa...Nie wiem czy znacie nowy plan autostrady A2 tzw.wariant3

http://www.siskom.waw.pl/autostrady/a2/a2-warianty-490-520.pdf

na stronie jest info:

"Wariant 3 - przyjęto w celu całkowitego wyeliminowania kolizji wariantów 1 i 2 z obszarami Natura 2000 "Dolina Kostrzynia" i "Dolina Liwca" oraz w celu ominięcia miasta Biała Podlaska od południa."

http://www.siskom.waw.pl/a2.htm

Ja sie kompletnie zalamalam

Co z moim cichym, ustronnym, zielonym miejscem???

:o :evil: :-? :( :evil:

Normalnie to jest jakis zly sen...

Zawsze sie zastanawialam jak to jest jak ci walna autostrade pod nosem...

No i co?

Super jak sie powiekszy ta mapke, ktora zalinkowalam jako pierwsza i widzi sie autostrade pod oknem... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: