Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co sądzicie o betonie z mostów mazowieckich?

Pytanie dotyczące drewna na dach już padło. Jednak nikt nie odpowiedział. Ponawiam pytanie, możecie polecić punkt z dobrym drewnem na dach?

Pozdrawiam.

betonu nie braliśmy z mostów mazowieckich

natomiast drzewo na więźbę zamawialiśmy w BARBUDZIE w Góraszce tel. 022 7951335 w cenie 750 zł netto impregnowane

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KOGO POLECACIE DO WYWOZU SMIECI z okolic Debego i Gorek???

Interesuje mnie firma, ktora ma tez selektywna zbiorke odpadow.

Ja też dołączam się do listy pochwalnej firmy Eko-Sam.

Co prawda dwa pierwsze razy nie mogli znaleźć naszej ulicy (co prawda nie jest łatwo) ale teraz jest wszystko o.k.

Co sądzicie o betonie z mostów mazowieckich?

Beton jest pierwsza klasa, nasz majster byl zachwycony. Sasiedzi tez od nich brali i bylo dobrze, punktualnie, slowem mozna polecic

Hej :)

Niestety musze Was pomeczyc pytaniami "aklimatyzacyjnymi":

1. sklep papierniczy?

2. porzadny warzywniak?

3. w jakie dni jest targ w Minsku? Czy on jest na koncu ulicy Litewskiej?

4. sklep typu calodobowy, w ktorym znajde chleb i mleko?

5. Vet????? Dzisiaj przyuwazylam gabinet weterynaryjny na Warszawskiej? Czy on moze byc - szukam kogos zajmującego sie raczej kotami niz krowami.

BTW - mam na zbyciu bardzo mila mloda czarna kotke, moze ktos z Was chcial by ja przyjac na stale do siebie?

EkoSam tez moge pochwalic :)

6. W Halinowie polecali mi takie stojaki na worki do smieci - podobno mozna je kupic w Choszczowce Debskiej. Czy ktos trakie ma i po ile kupowaliscie - ceny w sklepach netowych sa jakies astronomiczne.

7. Jakis sympatyczny czlowiek od szaf wnekowych? od montazu kominka?

W poniedziałek też brałam beton z Mostów - obsługa super, majstry mówili że ten beton jest bardzo dobry / po 2 dniach już kładli bloczki/, vat 7% i przywożą bez problemów nawet bardzo małe ilości.

Unikajcie jak ognia bloczków z Kałuszyna-rozkruszają się przy lekkim puknięciu; z Mrozów są zdecydowanie mocniejsze ale trafiają się w środku palety popękane lecz ja od razu przy rozładunku zgłosiłam i przy następnej dostawie dodali.

1. sklep papierniczy?

2. porzadny warzywniak?

5. Vet????? Dzisiaj przyuwazylam gabinet weterynaryjny na Warszawskiej? Czy on moze byc - szukam kogos zajmującego sie raczej kotami niz krowami.

BTW - mam na zbyciu bardzo mila mloda czarna kotke, moze ktos z Was chcial by ja przyjac na stale do siebie?

1. Warszawska niedaleko kościuszki (http://www.minskmaz.com.pl/?AJDI=planmiasta&ID=18), ale nic szczególnego

2 Targ przy 11 listopada (http://www.minskmaz.com.pl/?AJDI=planmiasta&ID=11)

3. Poniedziałek środa piatek i sobota w pozostałe dni szczątkowy

4. Nie mam pojęcia

5. Osobiście korzystam z przychodni na ul Chełmońskiego (między 11 listopada a Szczecińską http://www.minskmaz.com.pl/?AJDI=planmiasta&ID=11)

1. sklep papierniczy?

2. porzadny warzywniak?

6. W Halinowie polecali mi takie stojaki na worki do smieci - podobno mozna je kupic w Choszczowce Debskiej. Czy ktos trakie ma i po ile kupowaliscie - ceny w sklepach netowych sa jakies astronomiczne.

7. Jakis sympatyczny czlowiek od szaf wnekowych? od montazu kominka?

1.papierniczy-ul.Wyszyńskiego, Kazikowskiego naprzeciwko BGŻ, Cicha k/Biedronki

2.Warszawska róg Nowego Światu

3targ jest codziennie a największy w środy i soboty - między ul. Topolową a Chełmońskiego- pierwsza równoległa do Warszawskiej od strony północnej

4.A po co ci kobieto mleko w nocy? :lol: Do późna czynny jest Marcpol /prawie naprzeciwko policji/,sklep Max przy rondzie Topolowa/11-Listopada, Portos ul. Piłsudskiego róg Mireckiego; w typowym całonocnym to raczej piwo i papierosy, mleko może też, chleb niekoniecznie

5.Weterynaria polecana- Warszawskie Przedmieście 14 / reklama na W-wskiej czynna 10-20 w niedziele też, ul. Popławskiego godz. 16-20. Jeśli komuś zależy na swoim zwierzaku to radzę unikać niedouczonego Mastalerza ma 2 gabinety na ul Okrzei i przy Topazie na osiedlu wojskowym zwanym "Serbinów"

reszty niestety nie wiem.

Dzieki :)

Czyli wszystko raczej w Minsku... W Debem nic nie ma?????

Pytalam tez o veta w Debem na ul. Warszawskiej - moze dopiero sie pojawil, bo wczesniej nie widzialam nic takiego, a jezdze ta droga juz ze trzy lata.

i jeszcze jakies prywatne laboratorium w Minsku gdzie robia analityke, bo w Panstwowa Sluzbe Zdrowia od dawna nie wierze. I moze pediatra, ktory przyjmie u siebie, a jak trzeba to do domu przyjedzie....

Joshka jak Twoje (Wasze) samopoczucie? Do kogo chodzisz? Ja znalazlam w Minsku dr. Szczepanskiego ze Szpitala na Czerniakowskiej.

i jeszcze jakies prywatne laboratorium w Minsku gdzie robia analityke

Analitykę to bez problemu zrobisz w Dębem. I tak wysyłają do jakiegoś laboratorium próbki. A jak koniecznie chcesz prywatnie to

Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "CENTRUM"

05-300 Mińsk Mazowiecki

ul. Piłsudskiego 42 A

tel: 025-7590580

Joshka jak Twoje (Wasze) samopoczucie? Do kogo chodzisz? Ja znalazlam w Minsku dr. Szczepanskiego ze Szpitala na Czerniakowskiej.

Ja się konsultuję w Warszawie bo mi firma pakiecik niezły w klinice wykupiła a i tak jeżdżę codziennie do Warszawy do pracy, więc Mińsk mi nie po drodze. A co do mojego samopoczucia to dziękuję, na razie nieźle.

Czyli wszystko raczej w Minsku... W Debem nic nie ma?????

Są delikatesy jakieś, ale ważywniaka z prawdziwego zdażenia, czy papierniczego to raczej nie ma.

Owszem na Warszawskiej jest wet chyba od roku albo lepiej, ale byliśmy tam tylko raz zaszczepić psa przeciw wściekliźnie, bo nam się z nim nie chciało jeździć do Mińska a tak to miał spacerek. Z poważniejszymi sprawami jeździmy tam gdzie Ci wcześniej pisałam, bo tam zaczęliśmy (operacja nowotworu u psa, leczenie uszu u kota, szczepienia szczeniaka) i nam odpowiada.

1. sklep papierniczy?

W Dębem Wielkim:

1. Chyba jakies taki szczątkowy jest mniej wiecej vis-a-vis strażackiej, ale po drugiej stronie Warszawskiej

4. Całodobowego chyba nie ma. Dość długo otwarte są delikatesy na Warszawskiej. Jadąc w stronę MM dojeżdżamy do końca Dębego i skręcamy w lewo w serwisówkę. To pierwszy sklep, łatwo zauważyć. Na dole spożywczak, na piętrze "chemia".

5. tego Pana to ja raczej nie polecam. Przez kilka tygodni probowałem zaszczepić u niego psa, niestety bez powodzenia. Pomimo popołudniowych godzin pracy często go nie ma bo jest "w terenie". A jak chciałem, żeby juz przyjechał do mnie to kazał dzwonić jak będzie w gabinecie. Oczywiście jak dzwoniłem to zazwyczaj slyszałem 'teraz nie mogę, jestem w terenie".

Również polecam "Ambulans" na Warszawskim Przedmieściu w MM.

[quote="spiochu"

5. tego Pana to ja raczej nie polecam. Przez kilka tygodni probowałem zaszczepić u niego psa, niestety bez powodzenia. Pomimo popołudniowych godzin pracy często go nie ma bo jest "w terenie". A jak chciałem, żeby juz przyjechał do mnie to kazał dzwonić jak będzie w gabinecie. Oczywiście jak dzwoniłem to zazwyczaj slyszałem 'teraz nie mogę, jestem w terenie".

Również polecam "Ambulans" na Warszawskim Przedmieściu w MM.

A kto to jest ten pan wet w Dębem, miejscowy czy dojeżdża?

orientujecie się jaka woda głębinowa jest w Dębem. Lepiej zrobić studnię głębinową czy abisynkę?

Bardzo dużo żelaza i bardzo dużo manganu, trzeba uzdatniać. A jak skopią studnię i się dobrze nie przewiercą przez glinę, to się można z uzdatnianiem zajechać. Ale nie wiem co masz na myśli pisząc "abisynkę" więc Ci nie powiem co lepsze, bo w iem, że w płytszych studniach w niektórych rejonach Dębego jest coli (przykry zwyczaj wylewania szamba gdzie popadnie odbija się czkawką). Głębinówki póki co są wolne od bakterii.

dzięki czyli głębinowa. z jakiej głębokości ciągniesz wodę? znasz może solidnego i niedrogiego studniarza w okolicy?

Powiedzcie mi ile kosztuje robocizna za wykończenie metra 2 poddasza z płyta karton-gips ( czyli położenie wełny , foli i montaż k-g ) ???

Ile biorą może być w przedziale od >>.taniego do drogiego << za1m2

dzięki czyli głębinowa. z jakiej głębokości ciągniesz wodę? znasz może solidnego i niedrogiego studniarza w okolicy?

Znam solidnego studniarza, ale jest drogi bo robi ręcznie. Jednak dzięki temu warstwy ziemi na zewnątrz rury osłonowej są nienaruszone co zmniejsza ryzyko przedostania się wody gruntowej do studni a także obsunięcia się gliny na dno studni. A ręczne kopanie w kilkunastu metrach gliny niestety musi kosztować.

Moja studnia kończy się gdzieś na 16-17 metrach.

Powiedzcie mi ile kosztuje robocizna za wykończenie metra 2 poddasza z płyta karton-gips ( czyli położenie wełny , foli i montaż k-g ) ???

U mnie robią za 42zł/m2. Zaczęli nie dalej jak wczoraj.

Pozdrawiam

U mnie robią za 42zł/m2. Zaczęli nie dalej jak wczoraj.

Pozdrawiam