Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Ja również rozpoczynam jesienną wyprzedaż. Mam do sprzedania:

- 14 palet pustaków 24cm - Solbet

- 1 paleta pustaków 12cm - Solbet

- 4 wiadra 20kg Dysterbit

- 2 wiadra 20kg lepik na zimno

- około 100 szt. stempli

Odbiór z Dębego Wielkiego. Kontakt na PRV.

akapap

Jeśli chodzi o skład w Osinach, to ja nie widziałem tam niczego do impregnacji ciśnieniowej. Ja więźbę kupiłem w Siedlcach.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

akapap

Jeśli chodzi o skład w Osinach, to ja nie widziałem tam niczego do impregnacji ciśnieniowej. Ja więźbę kupiłem w Siedlcach.

Dzisiaj się do nich przejechałem i rzeczywiście tylko zanurzeniowo.

W ,,naszej okolicy'', choć to prawie koło Garwolina jest tartak Dębecka Teresa Zakład Stolarski i z tego co udało mi się ustalić przez telefon mają impregnacje ciśnieniową.

Z Siedlec miałeś więźbę z impregnacją ciśnieniową?

Pozdrawiam.

Niestety impregnowaną zanurzeniowo. Ale za to w 1 tydzień była cała więźba i w wg. mnie w dobrej cenie . Jeden gość z Węgrowa mnie wystawił i musiałem mocno szukać. Nie wiem, czy w okolicach Mińska jest tartak z impregnacją ciśnieniową. A i koszt jest większy...

CZEŚĆ sąsiady!!!

Się przywitać chciałem, no wiem że powinienem raczej z dobrym winkiem wpaść lub innym szklanym opakowaniem ale to może w przyszłości ;)

Otóż się zamierzamy z żonką i małym berbeciem osiedlić w okolicach MM dokładnie gmina Jakubów zaczeliśmy w lutym tego roku a jeszcze papierów wszystkich nie załatwiliśmy bleeeeee :(

no ale jest już działka , naotariusz, geodeta, warunki zabudowy, wodociag (do zrobienia przyłącze) prąd (też do podciągniecia jest umowa) projekt (mały stodołowaty ale własny :) ) dużo chęci , determinacja i 16zł z wczorajszego losowania Lotto.

Najsłabszym ogniwem jest bank no ale tu sie rozwodził nie będę każdy wie jak jest.

Wczoraj miałem spotkanie z wykonawcą przedstawił wstepny projekt kosztorysu do stanu surowego. Do dewelopersiego trzeba doliczyc okolo 55% tej kwoty. do tego jeszcze oczyszczlania ścieków, jakaś wiata na samochód, podjazd pare kwiatków, choinek , żywopłot i tuje....

W poniedziałek składamy wniosek o pozwolenia na budowę no i zaczynamy z bankiem. Przy optymistycznych założeniach na wiosnę wystartujemy

No nic nie ma co gadać tylko trzeba robić pozdrawiam wszystkich!!!

Moze ktos cos wie...

Czy jest w Minsku basen z aquaerobikiem? A moze z zajeciami dla dzieciakow. Jak zdobyc namiar na taki zwykly fitness - wieczorem jadac do Debego z W-wy widac cwiczace dziewczyny.

PS. bardzo sobie chwale nowe delikatesy na ul. Przemyslowej, otwarte do 21.45 :lol:

Czy jest w Minsku basen z aquaerobikiem?

O ile wiem w Mińsku nie ma żadnego basenu. Ciągle.

Jak zdobyc namiar na taki zwykly fitness - wieczorem jadac do Debego z W-wy widac cwiczace dziewczyny.

Masz na myśli chyba ten nowy klub nad stacją diagnostyczną u Kota. Zdaje się, że ostatnio na płocie pojawił się baner. Chyba był tam numer telefonu.

Basen jest k/ jednostki wojskowej, trochę kiepawy ale zawsze, a nowy buduje się juz parę ładnych latek i jeszcze się pobuduje bo dopiero został ogłoszony przetarg na nowego wykonawcę :cry:
Moze ktos cos wie...

Jak zdobyc namiar na taki zwykly fitness - wieczorem jadac do Debego z W-wy widac cwiczace dziewczyny.

Ostatnio widziałam afisz na sklepie Sezam przy Warszawskiej - duży, chyba żółto - zielony budynek, po lewej stronie patrząc w stronę mińska. Może plakat jeszcze wisi...

obwodnica Mińska od strony północnej - piszą w Co słychać że 28.10 wojewoda mazowiecki podpisał pozwolenie na budowę obwodnicy od strony północnej Mińska, a 11.10 rozpisano przetarg na wykonawcę.

hurrrrrraaaaaaa :lol:

obwodnica Mińska od strony północnej - piszą w Co słychać że 28.10 wojewoda mazowiecki podpisał pozwolenie na budowę obwodnicy od strony północnej Mińska, a 11.10 rozpisano przetarg na wykonawcę.

hurrrrrraaaaaaa :lol:

na terenach gminy Jakubów już od chyba 2 tygodni wbijają słupki które ustalają zapewne jej przebieg. Jakieś miesiąc może półtora wstecz rozmawiałem z Panem Posłem Mroczkiem (nie mylić z braćmi ;) ) który jest dość dobrze poinformowany i powiedział mi że jest szansa że jeszcze w tym roku wbiją łopatę. :)

Witam,

czy kogoś z drogich forumowiczów, budujących w Dębem i okolicach nie zaniepokoiło przypadkiem to, co się dzieje w pobliżu przystanku pkp nowe dębe?

Sprawa jest dla mnie dość ważna.

Witam,

czy kogoś z drogich forumowiczów, budujących w Dębem i okolicach nie zaniepokoiło przypadkiem to, co się dzieje w pobliżu przystanku pkp nowe dębe?

Sprawa jest dla mnie dość ważna.

a konkretnie?? jakos nic nie zauwazylam, a przejezdzam codziennie.. :oops:

Spalona jakiś czas temu wiata przy boisku?

Więcej nie zauważyłem ale roboty czekają na wiosną i pojawiam się w Dębem raz w tygodniu.

A to Twoim zdaniem pierwszy w tej miejscowości taki wybryk?

A to Twoim zdaniem pierwszy w tej miejscowości taki wybryk?

Nie wiem ale jestem nowy.

W Dębem bywam częściej dopiero od wczesnej wiosny.

Chętnie się dowiem co się tam dzieje bo to dość blisko mojej działki.

Słyszałem tylko że kiedyś jak były dyskoteki w knajpce przy przejeździe to i na zewnątrz (również na torach) bywały niezłe balety.

Jeśli chodzi o dewastację i inne tego typu zachowania to moim zdaniem Dębe jest dosyć spokojną okolicą i nie ma co się strasznie przejmować tym, że ktoś potłukł butelki na drodze lub coś podobnego. W każdym miejscu w Polsce przy barach - takich jak ten przy przejeździe - dzieją się różne cuda. Moim zdaniem Dębe to norma krajowa - ani nie cicho ani nie strasznie.