gosiasus 05.02.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 W grudniu zgłaszałam zakończenie budowy - nikogo nie było, nikt się nie czepiał. Po 22 dniach roboczych odebrałam dokumenty i to wszystko. Sąsiad mówił to samo. Słyszałam, że dokumenty są sprawdzane - jeżeli wszystko jest w porządku, to muszą odczekać swoje (21 dni) i już. Jeżeli osoba, która sprawdza zauważy jakieś niezgodności albo np. zmiany w projekcie wówczas na budowę jedzie inspektor. Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pobik 09.02.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Czy ma ktos moze namiar na jakiegoś stolarza co by mógł zrobic u mnie drewutnie wraz z pom. gospodarczym oraz jakis placyk zabaw dla dzieci ??pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 10.02.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 zawiało zasypało, budowy spią a my wszyscy czekają na roztopy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 11.02.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 zawiało zasypało, budowy spią a my wszyscy czekają na roztopy:) ....i wykonawcy też już chętnie by zaczeli coś działać,bo mało jaja nie zniosą od tego siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 W grudniu zgłaszałam zakończenie budowy - nikogo nie było, nikt się nie czepiał. Po 22 dniach roboczych odebrałam dokumenty i to wszystko. Sąsiad mówił to samo. Słyszałam, że dokumenty są sprawdzane - jeżeli wszystko jest w porządku, to muszą odczekać swoje (21 dni) i już. Jeżeli osoba, która sprawdza zauważy jakieś niezgodności albo np. zmiany w projekcie wówczas na budowę jedzie inspektor. Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy... Pozdrawiam Ja miałem zmiany w projekcie: zmiana ilości i wielkości okien, nie stawiałem jednej ścianki (czyli mam jeden pokój zamiast dwóch). Nie są to zmiany istotne, ale zamieściłem w dokumentacji rysunki zastępcze. Psa z kulawą noga nie było pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.02.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Koledzy/Koleżanki gdzie kupowaliście brama garażową i drzwi zewnętrzne. No i podstawowe pytanie czy jesteście zadowoleni Pozdrawiam. brama garażowa Normstahl z napędem - na Sęczkowej w Warszawie (http://www.bramstal.pl/) Drzwi zewnętrzne drewniane CAL (http://drzwical.pl) z Kłobuckiej w Warszawie Wszystko bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 11.02.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Czy jeszcze ktos juz kupowal drzwi zewnetrzne i brame bo ja chetnie tez bym poczytala o opiniach na ten temat. A co powiecie o bramach Wisniowiecki? Ma ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.02.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 W grudniu zgłaszałam zakończenie budowy - nikogo nie było, nikt się nie czepiał. Po 22 dniach roboczych odebrałam dokumenty i to wszystko. Sąsiad mówił to samo. Słyszałam, że dokumenty są sprawdzane - jeżeli wszystko jest w porządku, to muszą odczekać swoje (21 dni) i już. Jeżeli osoba, która sprawdza zauważy jakieś niezgodności albo np. zmiany w projekcie wówczas na budowę jedzie inspektor. Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy... Pozdrawiam A możesz zdradzić jakie są koszty odbioru, łącznie z geodetą, kominiarzem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 12.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 W grudniu zgłaszałam zakończenie budowy - nikogo nie było, nikt się nie czepiał. Po 22 dniach roboczych odebrałam dokumenty i to wszystko. Sąsiad mówił to samo. Słyszałam, że dokumenty są sprawdzane - jeżeli wszystko jest w porządku, to muszą odczekać swoje (21 dni) i już. Jeżeli osoba, która sprawdza zauważy jakieś niezgodności albo np. zmiany w projekcie wówczas na budowę jedzie inspektor. Tak słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy... Pozdrawiam A możesz zdradzić jakie są koszty odbioru, łącznie z geodetą, kominiarzem itp. kominiarz 100-150 pln (już nie pamiętam) geodeta 600 pln cert. energetyczny 350 pln dodatkowo (jak nie masz) prot. sprawdzeń inst. elektr. - 350-500 pln ...przynajmniej ja tyle płaciłem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.02.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dzieki, a certyfikat energetyczny jest obowiązkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 12.02.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dzieki, a certyfikat energetyczny jest obowiązkowy? jak najbardziej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 14.02.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Ja z takim mało budowlaym tematem, ale może chwyci.Szukam chętnych do stworzenia grupy do nauki pływania dla cztero, pięciolatków (grupy wyższe już są).Naukę pływania dla dzieci chciałabym połaczyć z gimnastyka w wodzie dla mam, w tym samym czasie na innym torze. Szukam 5-6 osób chętnych na takie zajęcia.Jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmmz 14.02.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Właśnie skończyłem budowę domu. Wszystko prawie mam już wykończone z wykonawców jestem bardzo zadowolony. Wreszcie wymarzony domek:) Na wiosnę pora brać się za ogródek i właśnie z tym mam takie pytanko czy wie ktoś może skąd wziąć w miarę dobrą ziemie do wysypania działki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 15.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam, poszukujemy namiarów na dobre szambo - oczywiście w miarę niedrogie, szczelne itp Będę wdzięczna za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.02.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 STOLBUD z Mieni tel. 25 759 97 30, kom.509 313 600, 504 270 400 przywożą, montują szybko i sprawnie, wyrównują teren. Szambo u mnie montowane we wrześniu ( 7,5m3) w połowie grudnia było puściutkie, nic nie naszło mimo podmokłego terenu i deszczowej aury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 15.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Dzięki wielkieu nas też jest podmokły teren i tego się najbardziej obawiamy. A można wiedzieć jaki był mniej więcej koszt Waszego szamba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.02.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 2600 lub 2800zł zbiornik, 1000zł montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jołbrader 15.02.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 witamjako że zamiaruje sklecic jakis barak czy cus własnie w okolicach minska, a konkretnie to w okolicach stacji pkp jakowejś co by dojazdy do pracy tym sposobem uskuteczniac .grzecznie zapytowuje jak naprawde róznia sie ceny działek w tak zwanym realu od cen w internecie ??barak ma byc nieduży (jak to barak) tak wiec nawet tereny o niskiej intensywnosci zbudowy (85% powierzchni biologicznie czynnej jak to naukowo opisano) mnie nie przerażająpozdrawiamjoł brader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 15.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Czy zauwazyliscie u siebie problem z bardzo zakamieniona woda z wodociagu gminnego? U mnie po 2 miesiacach mieszkania brodzik prysznicowy jest zakamieniony tak, jak w Warszawie po 5 latach uzytkowania Normalnie masakra! Z bateriami tak samo - wlasciwie zaraz po sprzataniu wokol baterii pojawia sie kamien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.02.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Może warto zainstalować filtr ze zmiękczaczem na wejściu wody do domu, zapewne i pralka i zmywarka też na tym skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts