Essa 01.06.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 O psychologu pisałam trochę żartobliwie, ale fakt jest taki, że jak dla mnie wszystko za szybko się dzieje - wygląda na to, że niedługo będę musiała się wyprowadzić z obecnego mieszkania, bo kupiec się trafia, a domu nie widać, nawet fundamentów brak, dopiero zaczynają pod koniec sierpnia. Martwiłam się jeszcze do wczoraj, bo czułam się jakbym traciła na ten rok azyl, ale mąż mnie pocieszył, wytłumaczył, że to tylko przejściowe i trzeba się z tym pogodzić, i że warto i wogóle dobrze nam będzie w tej przejściówce, a potem to dopiero będzie raj - no i chyba mnie przekonał Wymienimy doświadczenia po rekonesansie tartakowym pozdrawiam Nie wiem gdzie teraz mieszkasz, ale ja sobie bardzo chwale przeprowadzki Rok temu przeprowadzilismy w ciagu 2 miesiecy do Sulejowka. Nasza Goska miala wtedy trzy tygodnie. Do Warszawy kolejka mamy blisko, na budowe blisko. Jest to tez przymiarka do przyszlych dojazdow do pracy. Moja rada, to znalezc sobie cos blisko budowy, bo bywasz tam nawet po kilka razy dziennie. Dzisiaj nie wyobrazam sobie jazdy do Debego z Warszawy z Ronda babka z rocznym brzdacem. Przeprowadzki wcale nie sa zle ;-DDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Essa, dzięki za pocieszenie, jak Ty z takim maleństwem dałaś radę, to ja już nawet nie pisnę - dzielna kobieta. Mieszkam w Mińsku, a w Hucie mam się budować. Niestety dojedżamy codziennie za chlebem do Wa-wki, cóż zrobić - przyzwyczailismy się do korków. Co do mieszkania przez rok na walizkach i kartonach - powoli przyzwyczajam się do tej myśli, mam nadzieję, że to będzie tylko rok, a nie, aż rok , Jak się powiedziało "A", to trzeba powiedzieć i "B". Damy radę Gosiasu, poproszę o namiar na ten bardzo tani piach - w sobotę trochę podzwoniłam, mniej jak 250 za 7m3, nikt nie powiedział. Wizytę w tartakach musielismy przełożyć na przyszłą sobotę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 04.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ja obecnie na okres letni miszkam na Cielechowizinie, w zimę w Mińsku a do budowy mam 200m. Niestety też pracuje w Wawie ale przynajmniej w tych korkach sobie pośpie. Madziu ten piach i mnie zaczyna interesować. Jak mąż wyjdzie ze szpitala to pogadamy i też będziemy zamawiać. Tartak też nirazie nie tknięty, bo w weekend miałam szkołę. myśle, że tym tygodniu zaczniemy ruszać tym wszystkim. e-Madziu to kiedy sie zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Karolino, sąsiadko ma, czy coś poważnego stało się z Twoim mężem ? wiem, że to trochę głupie pytanie - bo przecież nikt dla przyjemności do szpitala nie idzie, zaniepokojona jestem. W kwestii spotkania, koniecznie musimy się zobaczyć, tylko ostatnio padało, więc podlewania nie było, ale wpadniemy na bank. Czekam na namiar od Gosisu na piach. Ja już nie mogę doczekać się budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 04.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Jutro podeślę Wam numer do Pana od piachu. Nie wziełam dzisiaj notatek z namiarami do różnych takich z domciu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 04.06.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Wiesz to nie miejsce na opis choroby mojego męża na blogu troche piszę o tym ale jak chcerz wiedzieć wiecej to jak się zobaczymy to pogadamy. Od połowy tygodnia ma być już ładnie a ja mam wolne od czw do nd a Ty? Doskonale Cię rozumiem, że chcerz już budować bo ja czuje to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.06.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Jasna sprawa, że to nie miejsce - sorki, tak odruchowo zapytałam, przepraszam raz jeszcze W kwestii wolnego - mam, mam, mąż nie ale ja tak, myślę że to dobry czas na spotkanie. Na kiedy macie umówionych majstrów do budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 04.06.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 My jeszcze nie mamy majstrów jesteś na etapie poszukiwań. A Wasi zaczynaja od sierpnia i skąd są i ile sobie życzą za roboaciznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.06.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Majstrów mamy z Mińska, dalsza rodzina, śmiać mi się chce, im zresztą też, bo poznaliśmy się przez szwagra. Ceny jeszcze nie znamy - w tym tygodniu mamy poznać szczegółowy kosztorys, ale cały czas podkreśla (majster się znaczy), że będziemy zadowoleni i dodaje, że dziesiatki domów pobudował, a własnego nie ma, bo ma dobre serce i jest tani , zobaczymy ale jestem dobrej myśli. Jeśli będzie drogi, to i tak nie wiele chyba zdziałam, bo fachowców jak na lekarstwo - targować będę i już. Tak naprawdę jeszcze nigdy w życiu nic nie kupiłam w ciemno, a tu najpierw umówiłam się na budowanie, a teraz czekam na cenę - zupełnie jak nie ja. Pozostaje jeszcze jedno wyjście, ale ostateczne - szukać innej ekipy, mimo wszystko mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 04.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Oferujemy glinkę na zasypanie nierówności, podniesienie terenu itp. w nieograniczonej ilości. Czasem posiadamy piasek (zasypanie i obsypanie fundamentów) ziemię mieszaną,gruz Duże 4-ro osiowe wywrotki (ok. 30t) ceny od 100pln z transportem Warszawa i okolice. 661 312 636 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 05.06.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Madziu, Ładna pogoda, więc czas na podlewanie na działce p.s. D. jest zaineresowany piachem i tartakiem, więc proszę o namiary plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Zgadza się, zgadza Karolino, może piąteczek ?, jak znowu nie wrócę z pracy przed 22 , a miałam nie pracować - u mnie nigdy nic nie wiadomo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.06.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Jutro podeślę Wam numer do Pana od piachu. Nie wziełam dzisiaj notatek z namiarami do różnych takich z domciu Pozdrawiam Gosiasu, Nie doleciała emalia z namiarami na piach, a my piachu potrzebujemy - nie mylić, że chcemy do piachu - jeszcze nie, nie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 06.06.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Sorki ale strasznie jestem zakręcona ostatnio, no i znowu nie wzięłam magicznej teczki.Jak szukałam piachu, to zadzwoniłam na poniższy namiar i Pan podał mi kontakt do kolegi, bo on już się nie zajmuje. Ogłoszenie pochodzi ze strony www Mińska Piach, ziemia, itp.Potrzebny ci towar na podniesienie terenu zadzwoń. Wywrotka 4 - oś 100pln hubertTelefon: 664412605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 06.06.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Gosiasu, dzieki serdeczne, pędzę dzwonić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 06.06.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Daj znać co Ci się udało ustalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 06.06.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Gosiasu, dzieki serdeczne, pędzę dzwonić Pozdrawiam Wrzuć nr tel tutaj, przyda się innym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 06.06.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Bardzo proszę, podam kilka, które znalazłam na stronie Mińskiej, wszyscy piszą, że tanio llub bardzo, bardzo dobre ceny, wszyscy tez mają 4-osiową, ale każdy ma inne imię i inny nr tel , zatem podaję: Tomek 507 104 222 Hubert 664 412 605 Artur 661 312 636 Jeszcze "do ziemii" nie dzwoniłam, ale zrobię to później i napiszę, co tam nazałatwiałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artus70 08.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam wszystkich, budujacych i pobudoeanych. Teraz jestesm y na etapie poszukiwania działki pod nasz domek, i Bardzo spodobały nam się okolice Chrośłi, Mieszkamy w Mińsku. Może ktos wie cos na temat jeszcze nie sprzedanej działce w tej okolicy i moze się podzieli taka inforacją z nami..... Pozdrawiam i życze miłych kolejnych dni........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Sąsiedzi, jak tam po długim wypoczynku ? Ja nic nie załatwiłam, tartaki przesunęły się w czasie, ale za to kostkę na schodkach zaczęłam układać - sama własnymi ręcami, nawet równo mi wyszło, zobaczymy czy zostanie tak jak zacznę po nich chodzić Niutek, Karolino w sobotę miałam wpaść, ale byłam taka brudna od tej roboty, że mąż mój stwierdził, że nie wypada - kurcze ja ciągle taka wracam z działki , ale za to widziałam chyba Twoją działkę - chyba, bo nie wiem na pewno - czy to ta z widokiem na łąki koło trasy do Grzebowilka, wyciętymi drzewami i zaczętą wywózka ziemi dla wyrównania spadku terenu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts