Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy macie może namiary na koparki (koparkowych), którzy działają w dębe wielkim? Chodzi o usunięcie humusu i wykopanie fundamentów.

Będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Czy macie może namiary na koparki (koparkowych), którzy działają w dębe wielkim? Chodzi o usunięcie humusu i wykopanie fundamentów.

Pozdrawiam

Już ją ktoś podawał więc tylko powtórzę: 602 49 10 10.

Poszukuję również sprawdzonego stolarza, który zrobi mi schody, kawalek podłogi oraz poręcze. Najlepiej, gdyby dysponował własnym materiałem gdyż raczej nie mam czasu szukać drewna :(
Witam,

Pozdrawiam

jest ok, ale ostrożnie. Cfaniak i tyle, chociaż korzystam z jego usług. Syn kombinuje (wg ojca musi się jeszcze pouczyć). Ostatnio przywiózł piach - zmierzyliśmy pakę i wyszło 9,5m3 zamiast zapłaconych i umówionych 12m3. Że tak ujmę: "wymaga twardej ręki". Znaczy opier.... z raz i jest ok. A co najważniejsze, jak potrzebowałem , to w ciągu kilku godz. przywiózł co trzeba. Co do koparki - to robi jego pracownik - humus zdjął ale wg mnie się męczył (nie jestem expertem).

Mam jeszcze namiar przy wiadukcie: 608 529 258. (kopara, ziemia, piach, żwir). Jutro będę gadałz innymi od kopary i piachu to jak będę miał namiar to dam znać.

PZdr,

A

Poszukuję również sprawdzonego stolarza, który zrobi mi schody, kawalek podłogi oraz poręcze. Najlepiej, gdyby dysponował własnym materiałem gdyż raczej nie mam czasu szukać drewna :(

Tu gdzie obecnie mieszkamy robił balustradę koleś z Halinowa i polecił człowieka od samych poręczy (wyginał i kleił z dębu). Dość tanio i nieźle. Jutro mogę sprawdzić nr tel i podesłać.

PZdr,

A

Witam,

Pozdrawiam

jest ok, ale ostrożnie. Cfaniak i tyle, chociaż korzystam z jego usług. Syn kombinuje (wg ojca musi się jeszcze pouczyć). Ostatnio przywiózł piach - zmierzyliśmy pakę i wyszło 9,5m3 zamiast zapłaconych i umówionych 12m3. Że tak ujmę: "wymaga twardej ręki". Znaczy opier.... z raz i jest ok. A co najważniejsze, jak potrzebowałem , to w ciągu kilku godz. przywiózł co trzeba. Co do koparki - to robi jego pracownik - humus zdjął ale wg mnie się męczył (nie jestem expertem).

Mam jeszcze namiar przy wiadukcie: 608 529 258. (kopara, ziemia, piach, żwir). Jutro będę gadałz innymi od kopary i piachu to jak będę miał namiar to dam znać.

PZdr,

A

Mam pare uwag odnosnie pana z koparka przy wiadukcie.

U nas byl z nim kompletny dramat i notoryczne niedotrzymywanie terminow.

A na koniec zazadal za wywrotke 150% pierwotnej ceny. Pisalam o tym chyba wczesniej.

Zalecam duza ostroznosc - ale oni chyba wszyscy tacy sa :-(

Tu gdzie obecnie mieszkamy robił balustradę koleś z Halinowa i polecił człowieka od samych poręczy (wyginał i kleił z dębu). Dość tanio i nieźle. Jutro mogę sprawdzić nr tel i podesłać.

PZdr,

A

Wiesz Arku,

wydaje mi sie, ze ojciec Pani z tartaku w Dlugiej Szlacheckiej jest stolarzem.

Osobiscie z nim nie gadalam, bo do szalunkow i deskowan u nas jeszcze dluga droga. na pewno ten tartak ma suszone drewno.

Pozdr.

a.

Witam,

Pozdrawiam

PZdr,

A

Coś w tym jest. Mi robił tylko drogę koparką - tzn. zdejmował wierchnią warstwę by położyć gruz i razem z sąsiadem musieliśmy przy nim stać i wszystko mówić. Choć sąsiad mówił, że taki drugi tam jeździ koparką i tamten robi to dużo lepiej.

Dzięki, ale chyba wolałbym usługę kompleksową :) Wiem, że wyglądam na leniwca ale lada dzień może pojawić się potomek a ja mogę nie mieć czasu zajmować się wszystkim z osobna. Ale dziękuję za szczere chęci i pozdrawiam :)

Pisaliście już w tym temacie o swoich kierownikach budowy. Wychodzi na to, że ja też za chwilę będę takiego potrzebował. Czy możecie podesłać namiary na Waszych kierowników budowy, którzy by się zgodzili być i moimi? Preferowałbym takich, którzy aktywnie pomagają podczas budowy, ale mogę być zmuszony do skorzystania z usług takiego, który tylko podpisuje dziennik. :wink:

Z góry dziękuję za pomoc.

p.s. Ile są ważne mapki geodezyjne - 3 miesiące, 4 czy 6?

przepisy nie precyzuja ważnosci mapki...ALE- ważne są dopóty dopóki nic się na działkach sąsiednich nie zmieniło..!! tj

czyli może to być i 2-3 miesiące ale i nawet 3lata- o ile sąsiedzi nie zaczną coś budowąc...

pozdrawiamy z GIŻYCKA>..(URLOP)

Witaj Grupo,

Powiedzcie proszę, ile płaciliście cieśli za złożenie gotowej więźby, odeskowanie i papowanie ? - sama robocizna. Mi powiedział 18zł/m2 samo złożenie bez deskowania i papy :roll:

Pozdrawiam

Właśnie przed chwilą dostałam ofertę na deskowanie i papowanie - też 18zł/m2 niezależnie od stopnia skomplikowania dachu. Jak czytam ile płacą Forumowicze, to uważam, że drogo coś chce ten cieśla.

Dajcie jakieś tańsze namiary :wink: , bardzo proszę.