jaro71 20.11.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam, Dziękuje za stemple ale już kupiłam od sympatycznej pary z Górek. Chyba czas najwyższy założyc swoją galerie bo budowa rośnie z dnia na dzień. niutek Widzimy, ze nie tylko budowa rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 24.11.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam, Widzimy, ze nie tylko budowa rosnie A tak tak w połowie lutego przyjdzie na świat Jagódka nasza pierwsza córeczka. p.s. w nas strop już ułożony i w poniedziałek zalewamy betonem B-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 25.11.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam, W przyszłym roku na wiosnę będę chciała zadaszczyc dom, czy ma ktoś namiary na dobrego i wolnego z terminem cieślę. Info proszę kierowac na adres: [email protected] Słyszałam, że ciężko jest teraz z tymi fachowcami i lepiej za wczasu zarezerwowac sobie go. Z góry dziękuje niutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 25.11.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 witam grupę mińską mam nadzieję że z mojej (wschodniej) strony Mińska też się ktoś znajdzie my mamy działeczkę w Kolonii Janów i w tym roku stawiamy budynek gospodarczy, a za 2-3 lata własny domek ja też od strony wschodniej - Anielew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 25.11.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Mój architekt wydaje się być rozsądny, za adaptację ze zmianami i doprojektowaniem tarasu z zadaszeniem płacę 1300 zł., pracuje razem z synem, ale robią to już od półtora miesiaca (może dlatego, że mi się tak nie spieszy). Jedno co na tą chwilę mogę powiedzieć, to to, ze tworzą zgrany zespół i uzupełniaja się wiedzą, ale zobaczymy - namiary prześlę na priva. Mogę polecić bardzo fajną konkretną i energiczną architekt, która z braku czasu odesłała mnie do tych moich obecnych, ale teraz może dysponuje wiekszą ilością czasu - ta za adaptację ze zmianami bez tarasu powiedziała 900 zł. - też prześlę na priva. pozdrawiam a czy ja też mogę poprosić o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 25.11.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 a ja szukam jak komuś już kończy się budowa niepotrzebnych sprzętów .... Jeżeli są w stanie przejśc jeszcze jedną budowę to czekam na propozycje! POZDRAWIAM BUDOWNICZYCH ! Czesc ) U nas zostalo troche materialow i troche gratow. Zalezy kiedy zaczynacie i co jest Wam potrzebne. Ja na pewno moge sie od reki pozbyc: * kabla elektrycznego ziemnego do wlz - 9 mb * fugi grafitowej Kreisela do murowania kominow ponad dachem * porothermu 18,8 11,5 i 8 cm * drutu zbrojeniowego gladkiego - chyba fi 6 mm Moze wczesna wiosna bedzie tez blaszak. Pozdr. PS. co ostatecznie teraz budujesz? Ostatecznie będzie raczej ceramika , bo kombinowałam nad BK ale w sumie cermika ma dobre właściwości akumulacyjne a i tak najważniejsza jest ta warstwa styropianu , wiec chyba będzie jakiś Max pustak Druk myślę ,że mogę odkupic no i ten barak jakby ci się zwolnił już w lutym było ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 26.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam, W przyszłym roku na wiosnę będę chciała zadaszczyc dom, czy ma ktoś namiary na dobrego i wolnego z terminem cieślę. Info proszę kierowac na adres: [email protected] Słyszałam, że ciężko jest teraz z tymi fachowcami i lepiej za wczasu zarezerwowac sobie go. Z góry dziękuje niutek Wysłałem ci info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 27.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam, chciałbym zapytać czy u Kogoś z Was montowała okna firma Oskar z Mińska Mazowieckiego (dealer okien Jezierskiego i Vetrex-u). Jeżeli tak, to czy montaż był jak należy? Pozdrowienia,Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.11.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam, chciałbym zapytać czy u Kogoś z Was montowała okna firma Oskar z Mińska Mazowieckiego (dealer okien Jezierskiego i Vetrex-u). Jeżeli tak, to czy montaż był jak należy? Pozdrowienia, Darek M. Ja też przyłączę sie do pytania. Darku, jak tam wycena z Oskara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 27.11.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ja też przyłączę sie do pytania. Darku, jak tam wycena z Oskara? całkiem, całkiem, taniej niż w Warszawie... Pozdr DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia9 27.11.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam,Mam do sprzedania stemple ok. 100 szt. długość min. 2,7m. Oczywiście używane, zdemontowane w październiku. Teraz leżą na powietrzu, bo nie bardzo mam miejsce, żeby składować je pod dachem. Szkoda żeby się zmarnowały przez zimę, więc sprzedam po dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 28.11.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Mój architekt wydaje się być rozsądny, za adaptację ze zmianami i doprojektowaniem tarasu z zadaszeniem płacę 1300 zł., pracuje razem z synem, ale robią to już od półtora miesiaca (może dlatego, że mi się tak nie spieszy). Jedno co na tą chwilę mogę powiedzieć, to to, ze tworzą zgrany zespół i uzupełniaja się wiedzą, ale zobaczymy - namiary prześlę na priva. Mogę polecić bardzo fajną konkretną i energiczną architekt, która z braku czasu odesłała mnie do tych moich obecnych, ale teraz może dysponuje wiekszą ilością czasu - ta za adaptację ze zmianami bez tarasu powiedziała 900 zł. - też prześlę na priva. pozdrawiam a czy ja też mogę poprosić o namiary? bardzo mała mi, z perspektywy czasu (budowa w toku), mogę powiedzieć, że tylko wydawał mi się rozsądny. Babole, które wyszły w trakcie budowy, to: - komin wystający 40 cm na salon, a resztę w kuchni (poprawione-jest ustawiony w drugą stronę i tylko w kuchni - jest OK) - ściana kuchni, patrząc z perspektywy zachodziła w połowie na drzwi balkonowe (poprawione, żadne z pomieszczeń nie ucierpiało) - kibelek ustawiony przy samym wejściu, jak była wnęka po przeciwnej stronie (poprawione, ale hydraulik musi przerabiać ) - drzwi z sypialni do łazienki w odległości 0,5 m od drugich - po co (poprawione) - uskok 5 cm w połowie ściany (niestety styropian pójdzie w ruch - poprawimy) - wejście do pralni 80 cm w dół, jak wystarczyło zmienic bieg schodów (na szczęście poprawione) - słup na środku salonu - na szczęście na etapie projektowania stanowczo się na to nie zgodziłam, okazało się, że wystarczyło zmienić strop na gęstożebrowy (tańszy ) i słupa nie ma. - szerokość dość dużej kuchni zaprojektował na 1,5 cm (tramwaj ) - poprawione I wiele innych drobnostek, typu wysokość okien, szerokość drzwi, ale na czas reagowaliśmy, niestety wymagało to bieżących wizyt na budowie. Teraz mogę powiedzieć - nie polecam, a czas w którym robili poprawki to 4 m-ce , tak niestety było. Jeśli chcesz namiary, oczywiście wyślę, ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Czy komuś z Was zostało może coś koło metra kwadratowego gontu bitumicznego? Potrzebuję pokryć psią budę i nie uśmiecha mi się kupowanie całej paczki (3 mkw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 28.11.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Czy komuś z Was zostało może coś koło metra kwadratowego gontu bitumicznego? Potrzebuję pokryć psią budę i nie uśmiecha mi się kupowanie całej paczki (3 mkw) Ja ma do ocieplenia budke dla swojego pieska i tak myślę, po przeróbkach, pokryć dach gontem bitumicznym. Jeszcze nie mierzyłem ile będe potrzebował, ale coś mi sie wydaję, że około 1,5-2 m2. Mój wybór to brąz, wiec jeśli i Tobie taki kolor by odpowiadał, to moglibysmy kupic na spółkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 29.11.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Mój architekt wydaje się być rozsądny, za adaptację ze zmianami i doprojektowaniem tarasu z zadaszeniem płacę 1300 zł., pracuje razem z synem, ale robią to już od półtora miesiaca (może dlatego, że mi się tak nie spieszy). Jedno co na tą chwilę mogę powiedzieć, to to, ze tworzą zgrany zespół i uzupełniaja się wiedzą, ale zobaczymy - namiary prześlę na priva. Mogę polecić bardzo fajną konkretną i energiczną architekt, która z braku czasu odesłała mnie do tych moich obecnych, ale teraz może dysponuje wiekszą ilością czasu - ta za adaptację ze zmianami bez tarasu powiedziała 900 zł. - też prześlę na priva. pozdrawiam a czy ja też mogę poprosić o namiary? bardzo mała mi, z perspektywy czasu (budowa w toku), mogę powiedzieć, że tylko wydawał mi się rozsądny. Babole, które wyszły w trakcie budowy, to: - komin wystający 40 cm na salon, a resztę w kuchni (poprawione-jest ustawiony w drugą stronę i tylko w kuchni - jest OK) - ściana kuchni, patrząc z perspektywy zachodziła w połowie na drzwi balkonowe (poprawione, żadne z pomieszczeń nie ucierpiało) - kibelek ustawiony przy samym wejściu, jak była wnęka po przeciwnej stronie (poprawione, ale hydraulik musi przerabiać ) - drzwi z sypialni do łazienki w odległości 0,5 m od drugich - po co (poprawione) - uskok 5 cm w połowie ściany (niestety styropian pójdzie w ruch - poprawimy) - wejście do pralni 80 cm w dół, jak wystarczyło zmienic bieg schodów (na szczęście poprawione) - słup na środku salonu - na szczęście na etapie projektowania stanowczo się na to nie zgodziłam, okazało się, że wystarczyło zmienić strop na gęstożebrowy (tańszy ) i słupa nie ma. - szerokość dość dużej kuchni zaprojektował na 1,5 cm (tramwaj ) - poprawione I wiele innych drobnostek, typu wysokość okien, szerokość drzwi, ale na czas reagowaliśmy, niestety wymagało to bieżących wizyt na budowie. Teraz mogę powiedzieć - nie polecam, a czas w którym robili poprawki to 4 m-ce , tak niestety było. Jeśli chcesz namiary, oczywiście wyślę, ale .... hmmm, chyba zatem poszukam kogoś innego... sporo tych błędów jak na początek przygody z budowaniem.. ja wybrałam projekt, który zachwycił mnei elewacją (przeglądałam następnych tysiąc projektów i nic nie wzbudziło takiego bicia serca..), ale wewnątrz jest mocno do poprawki. poterzebuję więc kogoś, kto zna się na sprawie, zwłaszcza, że ja nie mam o niej pojęcia... swoją drogą - wychwytywałaś te błędy sama czy podpowiadała ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 29.11.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 A jakby ktoś potrzebował maxa, to "troszkę" mi zostało, jakieś 20 palet Cóż, finałzłych wyliczeń. Puszczę po okazyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 02.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 SZUKAM STUDNIARZA Z NASZYCH OKOLIC Ale nie tego co wisi na kazdym slupie, no chyba, ze macie jakis inny namiar niz komorka. Komorki nie odbiera od ponad miesiaca. Studniarzy na słupach wieszają ). Trzeba uważać. [email protected] studnie, kolektory pionowe pomp ciepła itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 03.12.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 bardzo mała mi, Niektóre błędy wychwyciliśmy zanim zaczęli budować, inne wyszły w trakcie (podobno zawsze coś jest zmieniane jak rosną mury ), na szcęście nie trzeba było nic poprawiać, więc i dodatkowych kosztów nie było. Mam nadzieję, że niespodzianek już nie będzie Zadziwiającym był dla mnie fakt, że rodzinna firma (trzech architektów) nanosiła poprawki przez tyle czasu i zrobili takie błędy - wnioski nasuwają się takie: albo robili w ostatniej chwili, albo nie mają pojęcia - jedno i drugie źle o nich świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 03.12.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A jakby ktoś potrzebował maxa, to "troszkę" mi zostało, jakieś 20 palet Cóż, finałzłych wyliczeń. Puszczę po okazyjnej cenie. Arek-L, ktoś miał chyba jakiś popsuty "kaaaukulator" - myślę, że powinieneś stawiać drugi dom PS A tak serio, to współczuję, takie złe wyliczanki bolą - ja u siebie ubolewam, że zostanie mi pół palety dziurawki, trochę Porotonu, ale chyba powinnam być szczęśliwa, o dwóch garach stropowych nie wspomnę, żeby było śmieszniej, te dwa co zostały, były wyjęte na zsyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 03.12.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 niestety, po przeliczeniu pustaków tak wyszło a nie inaczej. A dachówki też w "oryginalnej" rozpisce mam ok. 1 000 więcej, niż wyliczenia kilku hurtowni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts