e-Mandzia 04.12.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Tak to już jest z tymi zestawieniami, zwłaszcza w projektach gotowych - u mnie np. były zamienione wyliczenia kantowizny z deskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 05.12.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Arek-L, aż wierzyc się nie chce - co za kretyn to wyliczał. Madziu, to kiedy zapraszasz mnie na kawę co?? bo ja to planuje już w czerwcu zaprosic Ciebie Ostatnio mąż mi obiecał, że za pół roku się wprowadzimy i urządzimy tam już chrzciny. p.s. dzieki za namiar na drzewo U nas cieśla czeka już tylko na zakończenie prac murarskich. W przyszłym tyg zlewamy drugi strop i czekamy na dalszy ciąg wydarzeń (jaka bedzie pogoda). Ale myślę, że do końca roku dociagniemy do samej góry aż do dachu (tak mówią murarze). Dziś kierownik budowy dał zielone światło na dalsze prace - narazie nie ma przeciwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 06.12.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Niutek, kawa na wiosnę wskazana - teraz byście chyba zmarzli , chociaż zapraszam. Myślę, że na wiosnę będziemy mieli taras, wtedy będzie milej. Życzę abyście wprowadzili się w zamierzonym terminie. Jeśli długoterminowa prognoza pogody sie sprawdzi - sezon budowlany będzie trwał bez przerw. Dla uzależnionych od pogody, zamieszczam prognozę: Styczeń będzie bardzo ciepły i mokry Początek nowego roku przyniesie pogodę zupełnie odmienną od tej jaka będzie panować w grudniu. Temperatura przez większą część miesiąca będzie się utrzymywać na poziomie znacznie powyżej normy wieloletniej, a to oznacza, że możemy liczyć na wiele ciepłych, a nawet bardzo ciepłych dni. W ciągu dnia temperatura wynosić będzie od 5 do 10 stopni, ale w najcieplejsze dni może sięgać lokalnie nawet 15 stopni. Jednocześnie będą występować częste opady, głównie deszczu, chociaż nocami możliwe są również deszcze ze śniegiem. W cieplejsze dni będzie mocno wiało, częściej będzie też mieli do czynienia ze sztormem na Bałtyku. W górach po mroźnym i śnieżnym grudniu warunki narciarskie mogą się pogorszyć. Luty nadal ciepły i wilgotny W lutym kontynuacja bardzo wysokich temperatur. Na termometrach najczęściej od 10 do 15 stopni. W dalszym ciągu sporo opadów i wszystko wskazuje na to, że będą one nie tylko częste ale i intensywne. W górach nadal bardzo niekorzystne warunki narciarskie. Marzec z wcześniejszą wiosną Wszystko wskazuje na to, że wiosna przyjdzie znacznie wcześniej niż powinna. Przez cały miesiąc będziemy się mogli cieszyć bardzo ciepłym powietrzem. Temperatura będzie w cieniu przekraczać 20 stopni. Opady tymczasem będą oscylować na poziomie poniżej normy. To będzie pierwszy miesiąc suszy na południu kraju. Kwiecień bardzo ciepły i słoneczny Będzie kolejnym miesiącem z temperaturą znacznie wyższą od tej jaka normalnie powinna panować w kwietniu. Często zdarzać się będą przekroczenia 20 stopni, zdarzą się również dni z temperaturą przekraczającą 25 stopni. Kwiecień przyniesie nasilającą się suszę, co może wpłynąć na wegetację roślin, głównie w południowej części Polski. Maj z pierwszymi upałami Temperatura nadal będzie wyjątkowo wysoka. Wszystko wskazuje na to, że letnia aura rozpocznie się wcześniej niż normalnie powinna. W maju temperatura w cieniu zacznie przekraczać 30 stopni. Na południu kraju dalsza kontynuacja suszy, w pozostałych regionach opady na poziomie normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 06.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Jak dla mnie to ta pogoda jest wymarzona Madziu trzymam Cie za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 06.12.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Z taką pogodą w zimę to materiały budowlane na pewno nie stanieją. Przepraszam Koleżanki, ale bardzo liczę na ostrą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 08.12.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 chciałabym zamówić drewno na więżbę i deski jeszcze w tym roku. Jakie tartaki polecacie? Proszę o namiary. Jakie drewno kupujecie zaimpregnowane, suszone? Znajomy zaproponował drewno (z pocięciem i dowozem, bez impregnowania) z własnego lasu. Jeśli chodzi o cenę powiedział, że sprzeda taniej, niż najniższa cena jaką znajdę. Czy warto? Czy lepiej kupić zaimpregnowane i samemu się z tym nie bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 12.12.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 chciałabym zamówić drewno na więżbę i deski jeszcze w tym roku. Jakie tartaki polecacie? Proszę o namiary. Jakie drewno kupujecie zaimpregnowane, suszone? Znajomy zaproponował drewno (z pocięciem i dowozem, bez impregnowania) z własnego lasu. Jeśli chodzi o cenę powiedział, że sprzeda taniej, niż najniższa cena jaką znajdę. Czy warto? Czy lepiej kupić zaimpregnowane i samemu się z tym nie bawić? Jeśli chodzi o drewno to ja zadzwoniłem do tartaku za Siedlcami w Domanicach (miejscowość Domanice). Jakieś 3 tygodnie temu za drzewo na więźbę chcieli 750 zł. bez impregnacji. Ale ceny szaleją, wycinka będzie dopiero w styczniu więc wszystko może się jeszcze wydarzyć. Ale moim zdaniem ta cena jest bez impregnacji - musisz dopytać. Numeru do nich nie mam, ale sądzę, że w necie gdzieś znajdziesz. Co do Twojego kolegi to porównaj sobie ceny. Zwróć uwagę na to czy drzewo jest na pewno sosnowe i czy potnie Ci na wszystkie kawałki jakie masz w projekcie (łaty, kontrłaty etc.). Potem porównaj ceny i jak jest taniej a nie masz zbyt dużo kasy by przepłacać to bierz i się nie zastanawiaj. Taka impregnacja drzewa można zrobić samemu wykopując dół w ziemi, wykładasz go folią i moczysz. Jak chcesz to zobaczyć jak ludzie robią to poszukaj dziennika budowy użytkownika: wicekk - on tam zdjęcia porobił jak to się robi. Tylko kluczem do całej operacji jest cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia80 15.12.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witajcie. Jestem tu pierwszy raz. Chcę sobie wybudowac domek w okolicach Mińska Maz a konkretnie w Brzózach. Potrzebuje porządnej niedrogiej ekipy budowlanej. Napewno takie zapytanie znajduje się juz gdzieś na tym forum ale ja nie mam czasau całego przeglądać. Dziękuje za szybkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 21.12.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam. Super pilnie potrzebuję namiar gdzie mogę w okolicy kupić tralki drewniane z jesionu. Stolarz zaczął mi robić już schody a ja jestem jeszcze w lesie w zasadzie muszę je kupić już jutro, w sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 28.12.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witam Czy została komuś po budowie jakaś szopka, domek, pakamera (zwał jak zwał)? Może być drewniana jak i blaszana - byle nie za drogo. Zastanawiam się czy zrobić sobie coś takiego samemu czy lepiej kupić a jeśli komuś zostało i zawala podwórko to chętnie się tym zajmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fukyn 03.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witajcie, szkoda, że dopiero teraz zaczynamy myśleć, że zaczynamy budowę (odebraliśmy pozwolenie), trasznie dużo rzeczy trzeba będzie załatwić i znaleźć, a wy już tak tu wrośliście, że aż mi wstyd zadawać pytania... Na razie cieszę się, że będę mogła przynajmniej pomarzyć o tym, że będę kiedyś miała fajnych sąsiadów a! będziemy się budować w Aleksandrówce p. Dębe Wielkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 03.01.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witajcie, szkoda, że dopiero teraz zaczynamy myśleć, że zaczynamy budowę (odebraliśmy pozwolenie), trasznie dużo rzeczy trzeba będzie załatwić i znaleźć, a wy już tak tu wrośliście, że aż mi wstyd zadawać pytania... Na razie cieszę się, że będę mogła przynajmniej pomarzyć o tym, że będę kiedyś miała fajnych sąsiadów a! będziemy się budować w Aleksandrówce p. Dębe Wielkim Witaj fukyn - nic się nie martw tylko pytaj. Ja też w tym roku zamierzam budować stan surowy i jak wszystko pójdzie dobrze to może naprawdę mi się uda. Czy ktoś może napisać czy bloczki z Pęclina są ok? Czy znacie jakieś lepsze - ew. tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 03.01.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Jeżeli ktoś poszukuje tynkarzy tynku tradycyjnego to polecam Pan Janek robił u mie Solidna ekipa 0-667-329-349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 04.01.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś miał do czynienia z firmą Cemton w Mińsku Maz.? Chcą mi sprzedać bloczki za 3,40 zł./szt. i to jest najtaniej w okolicy. Mówią, że jest to beton B-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia9 07.01.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj,My kupowaliśmy bloczki oraz beton z Cemtonu - jest OK i rzeczywiście najtaniej.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budujący aps 07.01.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 My też budowalismy piwnice z bloczków z Cemtonu, nie zachwycaja one niestety swoim wygladem, ale rzeczywiście cenowo są chyba najtańsze. Radzę jeszcze sprawdzic w Mikanowie, zamawialismy tam belki i gary, ale widziałam że i bloczki mieli - gladkie i równe już na oko lepszej jakosci. A ztego co pamietam to i cena była dość przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 My też budowalismy piwnice z bloczków z Cemtonu, nie zachwycaja one niestety swoim wygladem, ale rzeczywiście cenowo są chyba najtańsze. Radzę jeszcze sprawdzic w Mikanowie, zamawialismy tam belki i gary, ale widziałam że i bloczki mieli - gladkie i równe już na oko lepszej jakosci. A ztego co pamietam to i cena była dość przystepna. A mój majster twierdzi, że im one są równiejsze i im gładsze tym mniej w nich cementu a więcej piachu. Jeżeli one bowiem są twarde to są zrobione z większej ilości kamienia (czyli są twardsze) to naprawdę ciężko z nich uformować gładkie ścianki. A wychodzimy przecież z założenia, że fundamenty muszą być twarde a ładne to w drugiej kolejności. Dlatego też Twoja informacja, że w Cemtonie są brzydkie bloczki może okazać się bardzo cenna a i Ty możesz spać spokojniej, że masz fundamenty pożądniejsze. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 07.01.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja mam pytanie calkiem niebudowlane Do tych co juz zbudowali. Czy macie w Debem i okolicach (najbardziej mnie moje Gorki interesuja) internet?? Od kogo, jak sie to zalatwia i ile to trwa, jaka jest jakosc lacza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 W Dębem na zachód od oczyszczalni internet jest. Neostrada. Trzeba było naciskać, bo najpierw obiecywali a potem twierdzili, ze nie ma możliwości ale mój mąz potrafi być upierdliwy. Działa nawet wersja 1Gb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 07.01.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Ja mogę polecic Mikanów bo tam wszystko kupowaliśmy- belki, bloczki i gary. Ceny są najniższe. Fukyn - wal śmiało - jak tylko będzie to możliwe to pomożemy My już kupiliśmy okna i to najtaniej w całym mińsku wylukaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts