kropka2 09.03.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 gosiasu, arek-L bylam wczoraj na dzialce. faktycznie budujemy niedaleko.na razie jestem przerazona stanem drogi i w ogole dzialki-jedna woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 11.03.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 witam mam pytanie czy ktoś z Was wie może gdzie w rozsądnej cenie można kupić siatkę i słupki na ogrodzenie?? i gdzie kupujecie/kupowaliście bloczki betonowe?? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 11.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 gosiasu, arek-L bylam wczoraj na dzialce. faktycznie budujemy niedaleko. na razie jestem przerazona stanem drogi i w ogole dzialki-jedna woda Nie chcę Cię martwić, ale teraz to trochę "obeschło". Trzeba było być tuż po lub w trakcie ostatnich opadów, takich większych. Ja do siebie miałem obawy, czy dojadę (a mam z 15 m od asfaltu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 11.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 witam mam pytanie czy ktoś z Was wie może gdzie w rozsądnej cenie można kupić siatkę i słupki na ogrodzenie?? i gdzie kupujecie/kupowaliście bloczki betonowe?? Ola ja bloczki brałem z Pęclina, Replin też od nich bierze i sprzedaje z marża (z autopsji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meadeo 11.03.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Niedawno udało mi się sfinalizować formalności związane z zakupem działki w okolicach ul. Polnej...ufff, trwało to ponad pół roku. Teraz przymierzam się do złożenia wniosku do ZE celem wydania warunków podłączenia energii elektrycznej. Czy możecie coś podpowiedzieć w tej kwestii?Ile czasu czeka się na podłączenie, o ile KW mocy przyłączeniowej wnioskować, czy można podłączyć się "kablowo", a nie napowietrznie? Mam też pytanie związane z wodą. Wiem, że przy Polnej nie ma wodociągu. Czy są problemy z wykopaniem studni? Poziom wód gruntowych jest chyba wysoki, więc czy głęboko trzeba kopać? Jaka jest jakość tej wody? Dużo tych pytań na początek. Serdecznie pozdrawiam i liczę na odpowiedź. --w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.03.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Teraz przymierzam się do złożenia wniosku do ZE celem wydania warunków podłączenia energii elektrycznej. Czy możecie coś podpowiedzieć w tej kwestii? Ile czasu czeka się na podłączenie, o ile KW mocy przyłączeniowej wnioskować, czy można podłączyć się "kablowo", a nie napowietrznie? Dużo tych pytań na początek. Serdecznie pozdrawiam i liczę na odpowiedź. Witamy w grupie ))))) Troche bys poszukal na tym forum albo na innych i juz bys tych pytan nie mial. O pradzie pisalam tutaj : http://forum.muratordom.pl/budujacy-w-okolicach-minska-mazowieckiego,t66128-60.htm Gdzies chyba byl tez post o przylaczu kablowym. W razie czego poszukam, ale zdecydowanie radze uzywac wyszukiwarki. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 12.03.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 dzięki Arek-L materiały bierzemy z Replina, ale bloczki są tam naprawdę drogie, w tej chwili 4,30 zł za sztukę - nie wiedziałam, że biorą z Pęclinaa jakość tych bloczków z Pęclina jest OK?? pozdrawiamOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 12.03.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 dzięki Arek-L materiały bierzemy z Replina, ale bloczki są tam naprawdę drogie, w tej chwili 4,30 zł za sztukę - nie wiedziałam, że biorą z Pęclina a jakość tych bloczków z Pęclina jest OK?? pozdrawiam Ola Spróbujcie w Makrobecie w Mrozach ( http://www.makrobet.com.pl/). Ja tam zamawiałem i mają mi jutro przywieźć. Podobno mocne (beton B-25) i były najtańsze w okolicy jak szukałem w styczniu. Ale dotychczasowej ceny nie znam a jakość poznam jak się będę budował. Najlepiej jedzcie na skład z małym młotkiem, kupcie jeden bloczek i walcie w niego patrząc kiedy się rozpadnie. Jak się rozpadnie od razu to trzeba uważać. (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 12.03.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 dzięki za namiary, dzwoniłam do Makrobetu i mają bloczki w cenie 3,20 zł nettow Pęclinie 3,30 zł netto czyli ok. 4 zł brutto, a Replin o 30 gr więcej chce !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 12.03.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 dzięki za namiary, dzwoniłam do Makrobetu i mają bloczki w cenie 3,20 zł netto w Pęclinie 3,30 zł netto czyli ok. 4 zł brutto, a Replin o 30 gr więcej chce !! Ja kupowałem za 3 zł. netto więc wcale tak bardzo nie zdrożało od stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 12.03.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 hej ) szukam w trybie pilnym: * betoniarki do wypozyczenia, 100 lub 150 litrow (wiem ze na bronowskiej jest wypozyczalnia ale to troche daleko) *piasku lesnego - 2 przyczepki *rozsadnego hydraulika Pomozcie!!!!!!!!! PIASEK; mam namiar na 14m3 do zasypania po 360 zł lub sortowany ten lepszy 14m3 po 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 12.03.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 dzięki Arek-L materiały bierzemy z Replina, ale bloczki są tam naprawdę drogie, w tej chwili 4,30 zł za sztukę - nie wiedziałam, że biorą z Pęclina a jakość tych bloczków z Pęclina jest OK?? pozdrawiam Ola też będę brać z Pęclina -Prefagbud znajomy pisał mi że je ma i raczej dobre , on się nie zna ale majster co murował to mówił ze ok , ale przecież to i tak zależy od partii z danej produkcji , podejrzewam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jestem w potrzebie !!! Nie zostało komuś z Was kawałek (dosłownie ze 3-4 mkw) folii paroizolacyjnej? Tak mnie dawno to nie było, że aż mi wstyd JoShi, potrzebujesz jeszcze folii ? bo mam taki skrawek, o jaki pytałaś. Chciałam jeszcze zapytać: szukam ekipy do tynków wewnętrznych gipsowych. Dzwoniłam do jednych, ale powiedzeli 30 zł./m2 z towarem oczywiście, ale wydaje mi się, że to trochę drogo Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 12.03.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 [ PIASEK; mam namiar na 14m3 do zasypania po 360 zł lub sortowany ten lepszy 14m3 po 500 zł Witam, Bardzo proszę o namiar na ten piasek na PW . Co do bloczków - braliśmy z Makrobetu i rzeczywiście są twarde, na ok. 2500 sztuk 2 (słownie dwa) były pęknięte. Ale wady też mają - są niezbyt równe. Słyszałam ( ale tylko słyszałam), że z Pęclina są nie są zbyt twarde, ale za to równiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 12.03.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Niedawno udało mi się sfinalizować formalności związane z zakupem działki w okolicach ul. Polnej...ufff, trwało to ponad pół roku. W takim razie witam niedalekich sąsiadów Ile czasu czeka się na podłączenie, o ile KW mocy przyłączeniowej wnioskować Z jednej strony muszę Cię zmartwić ja czekam już trzy latka na podłączenie a mieszkam już w nowym domu pół roku Ale dobra nowina to taka że na jesień elektrownia a raczej firma która wygrała przetarg stawia słupy na ulicy Polnej i na mojej ulicy przyległej do Polnej .Ja składałem wniosek o 11 kw (każdy kw to wydatek rzędu 120 zł chyba że coś sie zmieniło ) czy można podłączyć się "kablowo", a nie napowietrznie? Napewno istnieje taka możliwość ,lecz elektrownia Mińska nie jest zwolennikiem takiego rozwiązania ,przerabiałem to u siebie (chodzi o koszta)suma sumarum staneło na podłaczeniu napowietrznym , ale popytaj może u Ciebie sie uda Mam też pytanie związane z wodą. Wiem, że przy Polnej nie ma wodociągu. Tak nie ma , ale w tym roku słyszałem że mają robić wodociąg od strony jadąc do Górek.Słyszałem że juz zbierają wpisy na wodociąg czyli jest szansa że sie załapiesz Czy są problemy z wykopaniem studni? Absolutnie nie Poziom wód gruntowych jest chyba wysoki, więc czy głęboko trzeba kopać? Fakt jest , u mnie studnia była wiercona na gł. 36 m Jaka jest jakość tej wody? Nie badałem .ale jest czysta na początku jechało troszkie bagienkiem ale teraz jest ok i gdzie kupujecie/kupowaliście bloczki betonowe?? Ola Popytaj w Deśnie (producent) ,tam było najtaniej w okolicy mają nie tylko bloczki ale także stropy teriwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meadeo 12.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Niedawno udało mi się sfinalizować formalności związane z zakupem działki w okolicach ul. Polnej...ufff, trwało to ponad pół roku. W takim razie witam niedalekich sąsiadów Witam i dziękuję za odpowiedzi. Pojadę do gminy o dowiem się o te zapisy na wodociąg. Czy może gdzie indziej w tym celu powinienem się udać? w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 JoShi, potrzebujesz jeszcze folii ? bo mam taki skrawek, o jaki pytałaś. Dzięki za pamięć. Już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 13.03.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Majster przestrzegał przez stropem terivy z Desna - jak opowiadał na ostatniej budowie szybciej odesłali bloczki z powrotem niż przywieźli. Dziadostwo podobno. chyba jednak weźmiemy bloczki z Pęclina, tym bardziej, że mogą poleżeć u nich do końca kwietnia - wtedy planujemy rozpocząć budowę, wcześniej raczej się nie da bo jest mokro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 13.03.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 [ PIASEK; mam namiar na 14m3 do zasypania po 360 zł lub sortowany ten lepszy 14m3 po 500 zł Witam, Bardzo proszę o namiar na ten piasek na PW . namiary poszły na priv holera czemu tak mokro na tej ziemi dziś zdejmujemy humus i lipa straszna ledwo koparka daje rade robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 13.03.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 holera czemu tak mokro na tej ziemi dziś zdejmujemy humus i lipa straszna ledwo koparka daje rade robić ... no właśnie czemu tak mokro u nas w miejscu gdzie mamy zdjęty humus zrobiło się bajorko niestety i majster nie chce wcześniej zaczynać jak koniec kwietnia/początek maja tak się z mężem zastanawialiśmy co to by było gdyby zima była prawdziwa z mnóstwem śniegu ... joannaj75 a kiedy ruszacie z budową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts