agusiek 18.03.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A ile cenią się panowie za tynki c-w???? Moi chcą 17zl/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.03.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A ile cenią się panowie za tynki c-w???? Moi chcą 17zl/m Bardzo dobra cena. Naogół krzyczą sporo powyżej 20 a nawet 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 18.03.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no tak, ale moja cena obejmuje tylko robociznę, materiał jest dodatkowo. ze wstępnych wylieczeń z materialem wyjdzie 23m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.03.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 I bez materiąłu potrafią tyle krzyknąć. Ja miałam propozycję 39 pln z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 18.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 dziekuje, zadzwonie do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 18.03.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 o rany julek jakie te ekipy są drogie. generalnie planowaliśmy tynki gipsowe (32m2 z materiałem) ale zaczęliśmy szukać oszczędności i rozejrzeliśmy się za ekipą do c-w. potem jeszcze się okazało że jednak gipsowe są mało trwałe, no i znajomi też nam odradzali więc ostatecznie na kwiecień mamy tynkowanie piachem i cementem za 17m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 18.03.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Mam pytanie do starych forumowiczów odnośnie szamba. Czy ma ktoś może szambo ze Stolbudu (to chyba firma z Cegłowa). Jak się sprawdza itd. Nie kontrolowałem tematu ściekowego więc nie orientuję się jaki jest koszt 10-metrowego szamba z posadowieniem. Mi gość zaproponował 3100 zł netto za szczelne, grube żelbetowe szambo plus 1100 zł za robotę. Czy ta cena jest rozsądna? Proponował też 6-metrowe za 1600 zł ale byłby problem z najazdem (cieńsza górna płyta) jeśli miałoby być umieszczone pod podjazdem. Co sądzicie o tej cenie? Ktoś w okolicach mińska produkuje szczelne szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 19.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Monia dziękuję za namiary, wogóle wszystkim dziękuję za pomoc i jednocześnie przepraszam, że się nie odzywałam Jeśli ktoś z Was jeszcze potrzebuje namiarów na: - murarza, - tartak - wylweki - dekarza - elektryka Mam sprawdzone ekipy, nie wiem czy mamy szczęście do wykonawców, ale naprawdę wszystkich mogę polecić. Odpiszę na bank. PS Monia, chciałam zapytać, czy tynki, które wykonuje Twoja ekipa, to gipsowe, czy cementowo-wapienne ? Rozumiem, że to koszt samej robocizny, materiał jest wasz. My chętnie poprosimy, wszystko poza murarzami. Bo dopiero na rozbiegu jesteśmy. Pozdrawiam Wera13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 22.03.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Ku przestrodze naszych budujacych. Wlasnie wczoraj zaliczylismy wybita szybe + kradziez wkretarki i zgrzewarki. Wesolych Swiat i oby do wiosny )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 25.03.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Wera13 - poszło na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 25.03.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 E-Mandzia, bardzo poproszę o namiary na murarza. Sprawa jest b. pilna, bo właśnie mój murarz, jak to się mówi potocznie "puścił mnie w trąbę", w związku z tym poszukuję ekipy do stanu surowego. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 26.03.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Cześć, czy ktoś w okolicy: Chrośle, Ruda, Celinów, Teresław zastanawiał się nad budową przydomowej oczyszczalnie ścieków? Zastanawiam się czy z uwagi na wysoki poziom wód gruntowych warto robić badania geotechniczne? Ktoś korzysta z POŚ, jeśli tak to z jaką firmą współpracował? A może polecicie również geotechnika z tych okolic? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 26.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Cześć, czy ktoś w okolicy: Chrośle, Ruda, Celinów, Teresław zastanawiał się nad budową przydomowej oczyszczalnie ścieków? Zastanawiam się czy z uwagi na wysoki poziom wód gruntowych warto robić badania geotechniczne? Ktoś korzysta z POŚ, jeśli tak to z jaką firmą współpracował? A może polecicie również geotechnika z tych okolic? Pozdrawiam. Witam, My mamy POS-ia. Ze wzgledu na wysoki poziom wod gruntowych zdecydowalismy sie na oczyszczalnie EP-6 z Poliplastu, ktora nie wymaga wykonania drenazu. Instalacja byla w zeszlym roku, ale jeszcze tego POS'ia nie uzytkujemy. POS-ie tego typu oferuja taniej rowniez firmy zagraniczne, chyba jakas slowacka albo chorwacka. Wazne jest, zeby taki POS mial odpowiednie atesty na nasz rynek. PS. widze, ze zastanawiasz sie nad usytuowaniem domu na dzialce. Wg starych dworkowych zasad, dluzsza os budynku powinna byc ustawiona na "za piec 12-ta", gdzie 12 oznacza polnoc. U nas jest +- w ten sposob, dom stoi w granicy dzialki. Chcesz to sobie podjedz poogladac w jakis sloneczny dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 27.03.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 dominka Poszło na priva - przepraszam, że z opóźnieniem ale byłam w delegacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 27.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 akapapw kwestii badań geotechnicznych - ja bym zrobiła. My zrobiliśmy, kosztowało nas to 600 zł. a śpimy spokojnie. Ta kwota w porównaniu z całą inwestycją, to naprawde "pikuś". Badania wykażą czy powinniście zrobić hydroizolację (zabezpieczenie przed wodą - nie tylko wilgocią) - to bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 27.03.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Mam pytanie do starych forumowiczów odnośnie szamba. Czy ma ktoś może szambo ze Stolbudu (to chyba firma z Cegłowa). Jak się sprawdza itd. Nie kontrolowałem tematu ściekowego więc nie orientuję się jaki jest koszt 10-metrowego szamba z posadowieniem. Mi gość zaproponował 3100 zł netto za szczelne, grube żelbetowe szambo plus 1100 zł za robotę. Czy ta cena jest rozsądna? Proponował też 6-metrowe za 1600 zł ale byłby problem z najazdem (cieńsza górna płyta) jeśli miałoby być umieszczone pod podjazdem. Co sądzicie o tej cenie? Ktoś w okolicach mińska produkuje szczelne szamba? jaro'71, to dość duża kwota w porównaniu z POŚ - nie myślałeś o takim właśnie rozwiązaniu ? jak policzyć koszty wywozu nieczystości, to wychodzi dużo drożej jak POŚ, no i mało ekologicznie a trawa jak rośnie, podlewać nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 27.03.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam wszystkich, Bardzo fajnie, ze wlasciwie przez czysty przypadek znalazlem te grupe. Mam nadzieje, ze bede mogl sie z Wami dzielic swoimi doswiadczeniami budowlanymi. Jak na razie sa one czysto "papierologiczne". Rozpoczynamy z zona w lipcu budowe domu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/genowefa/ Nasza dzialeczka znajduje sie przy ulicy Polnej, w tej czesci po prawo jadac w strone Gorek. Tuz przed ostatnim domem po prawej stronie. Czy jest na forum osoba, ktora prowadzi budowe niedaleko nas??? Pytam z ciekawosci Jak juz zaczne sie budowac i uda sie z sukcesem przeprowadzic kilka przedsiewziec, to podziele sie z Wami doswiadczeniami w kontaktach z urzednikami z naszej gminy Kilka spraw jest w toku, tak wiec nie bede na razie zapeszal. Jesli chodzi o zapytania, to moge sie podzielic kontaktami na bardzo fajne i tanie biuro architektoniczne w Minsku, kopareczke i wywrotke z piaskiem (mily i rzeczowy czlowiek, dotrzymujacy terminow), doswiadczeniami z zalatwiania pradu na dzialke i sposobami w walce z zaobserwowanymi tam absurdami. Opracowalismy juz z zona kilka sposobow na walke z niekompetentnymi nicniewiedzacymi urzednikami w gminie itp. Moge rowniez wskazac kompletnie zagubionego w swoim fachu projektanta sieci wodociagowych, ktory od dwoch miesiecy nie moze zrobic dla nas projektu (nigdy wiecej nic bym u niego nie zamowil) itp. Fachowcow nie polecam zadnych, bo na razie zaden nie mial okazji sie wykazac. Chyba, ze siebie... do niwelowania slupkow ogrodzeniowych Pozdrawiamy, marek i marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 27.03.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No to ja powitam w grupie, w sumie też jako nowicjusz. Poproszę o info. dot. załatwiania spraw w Zakładzie Energetycznym, jutro się tam wybieram. A przy okazji pytanie do wszystkich, o jaką moc występowaliście na czas budowy? Docelowo planujemy 15 kW. pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 27.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A przy okazji pytanie do wszystkich, o jaką moc występowaliście na czas budowy? Docelowo planujemy 15 kW. pozdrawiam, J Jest jakis niuans przy tych KW, zdaje sie ze od 16 kW daja juz wyzszy bezpiecznik - chyba na 23 kW, wiec oplaca sie zaplacic o ten jeden przylaczeniowy kW wiecej. Moje info do sprawdzenia na forum i u elektrykow. My mamy 15 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 27.03.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wystarcza? Kuchnia indukcyjna + głębinówka + inne, co jakiś czas jakieś urządzenia elekryczne w ogrodzie. No i jak z tym na czas budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts