JoShi 16.03.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam, witam. Miło poznać. Na pewno nam sie przydasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 16.03.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam, Ja mieszkam w Dębem od dziecka ale niedawno wybudowaliśmy własny domek i ciągle jeszcze go wykańczamy. Mogę służyć radą w różnych sprawach bo trochę znam i miejscowość i okolice i urzędy Pozdrawiam, Monika Witaj, To podobnie (prawie): ja oryginalnie z Halinowa, żonka z Dębego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.03.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 To może potraficie mi pomóc. Usiłuję sie dowiedzieć, gdzie w naszych okolicach można kupić faszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 20.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Będzie trudno. A może spróbuj się dowiedzieć, skąd bierze wiklinę ten zakład naprzeciwko kościoła? Tam robią jakieś kosze i inne z wikliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 22.03.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Proszę o wasze uwagi na temat współpracy z podłaczeniem prądu od ZEWT Miń.Maz. ?? Jak długo z nimi trzeb się męczyć i co trzeba pokolei składać ,bo sie pogubiłam , musze sama poszukać kogoś od założenia skrzynki i kabli ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 22.03.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Mnie to dopiero czeka, także nie mam doświadczeń. Mam nadzieję, że nie długo, za bardzo, bo ekipy umówione na wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikatk 22.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Oni niestety nie produkują tych rzeczy z wikliny tylko je kupują od producentów.Ale mam jednego znajomego w firmie który się tym zajmuje - spróbuję go jutro podpytać.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 26.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie! Również zamierzam budować w Dębe Wielkim tyle, że na ul. Polnej i nawet takie zdjęcie mnie nie odstraszają: http://www.bramowski.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=50 (: JEstem na etapie wyboru projektu i zamierzam go zaadaptować do działki. To zapewne trochę zajmie ponieważ na Polnej nie ma wody i trzeba studnię i szambo projektować. Czy macie może namiar na jakąś porządną pracownię projektową, która zrobi ten projekt w miarę szybko i tanio? Będę wdzięczny za informację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 05.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witajcie, Z urz. Gminy uzyskałem info, że gaz nie jest planowany na najbliższych latach. "na rybkę" wysłałem zapytanie do MSG i ku memu całkowitemu zaskoczeniu - ZADZWONILI w ciągu godziny od maila!! Rozmawiałem z kier. działu przyłączania odnośnie ew. doprowadzenia gazu ziemnego do Dębe Wielkie. Okazuje się, że potencjalnie jest szansa - zależy ile osób/domów będzie zainteresowanych. A szansa jeszcze większa, jak będzie chętny jakiś zakład (patrz: większy odbiorca). Jeżeli ktoś z Dębego Wielkiego (od zachodniej strony - Kościelna) lub z Górek (a powstało tam fajne, spore osiedle) jest zainteresowany, to proszę o kontakt na prv. Gaz jest w zasięgu ręki - rura kończy się w okolicach stacji Stare Dębe Wielkie, także wydaje mi się, że warto powalczyć. Po świętach zamierzam rozwiesić jakieś ogłoszenia. Im więcej osób - tym większa szansa na to, że MSG sfinansuje to we własnym zakresie. Pzdr, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 05.04.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Super! Ja wprawdzie przez całe życie miałem butlę z gazem więc ten ziemny mnie tak za bardzo nie kręci, ale lepiej jest jak jest niż jakby go miało nie być. (: Prosiłeś, aby dać kontakt na priva, czy tzn. że trzeba zrobić jakąś listę społeczną czy coś takiego? Ja się będę chciał budować na ul. Polnej, czyli w stronę Górek od ul. Kościelnej. Nie wie przypadkiem ktoś jak jest z planami podłączenia wody na ul. Polnej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 05.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Z tego co rozmawiałem z tym gościem, to czy więcej chętnych tym lepiej. Co do tej listy, to może jest to pomysł. Człowiek z gazowni przesłał mi wzór dokumentu (wniosek o sprawdzenie war. przyłącza), które trzeba wypełnić i przesłać do nich. Bezkosztowo. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mogę podesłać. Chodzi mi raczej o zebranie ilości zainteresowanych osób i złożenie (mogę to zrobić zbiorczo) tych wniosków o war. tech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 10.04.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam Grupę Mińską i nieśmiało dołączam, gdyż mamy poważny zamiar rozpocząć budowę w tym roku w Hucie Mińskiej. Zaplanowaliśmy na ten sezon stan zero i garaż wolnostojący w całości - może się uda, tak bym chciała. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam wszystkich Budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 10.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam, Jestem z Mińska Mazowieckiego, działkę kupiłam 3 km od Mińska w miejscowości Cielechowizna, między Gliniakiem, Hutą Mińską a Marianką Planuję budowę domku d06. Działka ma powierzchę około 1700m kw (dł - 95m, szer. 18,5 m) Radziak niedaleko Mnie są działki do kupienia. Jak miło poznać nowych sąsiadów, my mamy działkę w Hucie Mińskiej, i będziemy budować w tym roku. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki. e-Mandzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 10.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 O, dopiero zauważyłem wątek dla mińszczaków. Fajno, więc dopisuje się skromnie do listy. Zamierzamy ruszyć na dniach z budową na mińskiej Targówce. Pozdrawiam sąsiadów bliższych i dalszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 13.04.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Proszę o wasze uwagi na temat współpracy z podłaczeniem prądu od ZEWT Miń.Maz. ?? Jak długo z nimi trzeb się męczyć i co trzeba pokolei składać ,bo sie pogubiłam , musze sama poszukać kogoś od założenia skrzynki i kabli ??? Witaj )) Moim zdaniem najlepiej pojechac osobiscie do BOK-u w Zewcie w Minsku. ZEWT jest bardzo daleko od stacji kolejowej, wiec najlepiej samochodem. My skladalismy od razu o prad docelowy i o prad budowy - oplata wstepna jest jedna (okolo 122 zl), oplata za kilowaty w monecie podpisywania budowy rowniez jest jedna. Co do papierologii: http://www.zewt.com.pl/index.php?pid=143 Koniecznym warunkiem rozpatrzenia wniosku o określenie warunków przyłączenia jest załączenie do niego: -dokumentu potwierdzającego posiadanie przez wnioskodawcę tytułu prawnego do korzystania z obiektu, w którym będą używane urządzenia lub instalacje elektryczne, bądź złożenia stosownego oświadczenia o dostarczeniu takiego dokumentu przed podpisaniem umowy o przyłączenie, -planu zabudowy lub szkicu sytuacyjnego, określającego usytuowanie przyłączanego obiektu względem istniejącej sieci oraz sąsiednich obiektów. W naszym przypadku byla to na pewno decyzja o war. zabudowy + mapka z decyzji. Wydaje mi sie, ze rowniez wypis z ksiegi wieczystej. Najlepiej zadzwonic przed do pan do BOK-u i dokladnie sie dopytac. O warunki przylaczenia wystepowalismy zaraz po otrzymaniu decyzji o war. zabud., na dlugo przed zrobieniem projektu i uzyskaniem pozwolenia na budowe. Pozniej robi sie aktualizacje w Zewcie, ale terminy przylaczenia zostaly u nas te same Jesli chcesz miec prad w skrzynce w linii ogrodzenia, a wszyscy wokol maja prad na slupie, to czekaja Cie "schody". Daj znac, to napisze jak bylo u nas i gdzie czaja sie pulapki. Na razie pozdrawiam, jutro na dobre zaczynamy budowe i wygrzebujemy pierwsza dziure w ziemi :-DDDDDDDDDD Esska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 14.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wielkie dzięki ESSKA Jadę z wnioskiem we Wtorek i mam nawet numer transformatora )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mspuzon 15.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam, razem z żoną budujemy się tuż pod mińskiem, od północnej strony. Mamy tam działkę niecałe tysiąc m. i na razie załatwiamy formalności. Do ruszenia z budową brakuje nam juz tylko pozowolenia na budowę. Będzie nam miło wymieniać z Wami jakieśbudowlane doświadczenia i informacje, jeśli pozwolicie. I od razu mam pytanie - orientujecie się, ile kosztuje karczowanie pni? I znacie kogoś, kto to robi? Nam za 45 pniaków gościu zaśpiewał 4,5 tys czyli karpa - stówkę , zabił nas na miejscu. Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 16.04.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mam do zaoferowania ziemie na podwyższenie terenu , wyrównanie nierówności.Cena wraz z dowozem 100 pln. za wywrotkę 18m sześciennych. Tel. 781 930 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.04.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam grupę Mińską .Czy może mi ktoś polecić ludzi do tynków cementowo/wapiennych , filcowanych ?Budowa w Rembertowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraina Chichów 17.04.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 witam grupę mińską mam nadzieję że z mojej (wschodniej) strony Mińska też się ktoś znajdzie my mamy działeczkę w Kolonii Janów i w tym roku stawiamy budynek gospodarczy, a za 2-3 lata własny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts