stare_lwisko 29.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ma ktoś na zbyciu niedrogą przyczepę kempingową która mogłaby posłużyć jako altanka na działce? Miejsce w którym można się przebrać lub schować przed deszczem. Jakiś Niewiadów- zapiekanka lub coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 30.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Sąsiedzi z Polnej, czy ktoś z Was wie gdzie przebiega linia rozgraniczająca ulicę Polną w Dębe Wielkim? Ciekawa jestem czy możemy postawić ogrodzenie w granicy działki, która przebiega przy samej drodze za rowem, ale nie jestem pewna czy granica pokrywa się z linia rozgraniczającą ulicy? Mam wątpliwości, bo wszyscy sąsiedzi grodzą się przed rowem. Nie wiem czy to dlatego że tak musieliście, czy po prostu nie chcieliście mieć rowu na działce. Jak ktoś już ma jakieś doświadczenia to będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam A geodeta nie wyznaczył granic działki? U mnie wbił kołki - przed rowem (tj ulica, rów, działka). No wytyczył, wytyczył i u mnie jest ulica granica i rów, ale ponoć zgodnie z prawem od strony ulicy to nie granica wytycza miejsce dla płotu a linia rozgraniczająca ulicę. No nic będę musiała jeszcze chyba przy kolejnej wizycie geodety go oto pomęczyć. Chyba powinien wiedzieć takie rzeczy:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 30.04.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Widzę że większość pochodzi z okolic Debego. My mamy działkę w Mińsku Mazoweickim na zakończeniu ulicy Huberta 1400 m2. Poradźcie mi ... bo najgorsze jest rozpoczecie budowania. Jaki zrobić krok aby "maszyna zaczęła się kręcić"?. Jak na razie nie wiem czego dotknąć aby nie zrobić błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 30.04.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Widzę że większość pochodzi z okolic Debego. My mamy działkę w Mińsku Mazoweickim na zakończeniu ulicy Huberta 1400 m2. Poradźcie mi ... bo najgorsze jest rozpoczecie budowania. Jaki zrobić krok aby "maszyna zaczęła się kręcić"?. Jak na razie nie wiem czego dotknąć aby nie zrobić błędu. Po sobie widzę, że podstawa, to baaardzo dobrze wszystko, co przyjdzie do głowy przemyśleć, czytać, rozmawiać i planować. Potem nie ma na to czasu, jak ruszy "maszyna". No chyba, że chcecie 10 lat budować Co chwila pytania: a to jak, a to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 30.04.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Oj, nie 10 lat budować to nie chcemy. Dziś Leszek jeździł po raz pierwszy do PWiK , ZEWT, Gazowni. Ja jestem w sekcji wyboru projektu na początku. Prawdopodobnie będzie to M49 z pracowni Muratora - "Złoty Brzeg". Oto Link http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=580 Jak na razie nie znaleźliśmy minusów. . I Chyba się zdecydujemy na ten dom. Jest on coprawda piętrowy ale nasza działka jest pochylona i nie bedzie się bardzo odznaczał na tle domów z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 30.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam, dawno tu nie zaglądałam bo dziecko pochłoneło mnie całkowicie. U nas prace cały czas w toku, jesteśmy na etapie kończenia elektryki i 5 maja kładziemy tynki, potem zostaje ułożenie płytek i pomalowanie ścian i można sie wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szwendaczek 02.05.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Ukłony. Zaczynamy powoli przygotowania do budowy w Olesinie gm Dębe Wielkie (działka 1650 m2, planowany domek Batuta 2 DR). Kilka pytań na początek:- czy radzicie sobie jakoś z gliniastą glebą (rozluźnienie piaskiem, trocinami, dreny, ...)? - skąd można wziąć ziemię do podwyższenia działki (plus namiar na koparko-spycharkę)?- czy ktoś ma namiary na ciągnik do przeorania i przebronowania działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 02.05.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Ukłony. Zaczynamy powoli przygotowania do budowy w Olesinie gm Dębe Wielkie (działka 1650 m2, planowany domek Batuta 2 DR). Kilka pytań na początek: - czy radzicie sobie jakoś z gliniastą glebą (rozluźnienie piaskiem, trocinami, dreny, ...)? - skąd można wziąć ziemię do podwyższenia działki (plus namiar na koparko-spycharkę)? - czy ktoś ma namiary na ciągnik do przeorania i przebronowania działki? Jesli chodzi o gliniatą glebę, to w żadnym razie niu uzywaj trocin, stworzą straszne błoto i tyle. Gruz rozbiórkowy do utwardzenia dojazdu i tam gdzie trzeba i już. Ziemię znajdziesz w paru punktach - są tablice przy trasie warszawa-mińsk Ja kożystałem usług z tego koparkowego: 602 49 10 10 brał 90 zł/h i dobrze mi sie z nim dogadywało, wszystko dało sie załatwić na telefon. Mieszka w debem, ma tez wywrotki, którymi dowozi piasek, żwir, pospółkę itp. z przeoraniem dziąłki to sie nie śpiesz, jeśli masz na niej darń/trawę, to lepiej zostaw tak jak jest do końca budowy, bo jak przeorzesz, to potem niczym ciężkim możesz nie wiechać przez pół roku. Ja mam działkę 1400m2, pokryta trawą, pod spodem glina jak diabli i mokro bardzo. W trakcie budowy prawie cała jest uczęszczana: ciężarówka musi gdzieś zawrócić, gruszka wymanewrować itp... Tam gdzie jest trawa jeszcze jakoś idzie, ale tam gdzie mi gruszki zryły w trakcie deszczu, to jest masakra. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 02.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witajcie, Mam do oddania okolo 180 litrow wapna gaszonego, ktore zostalo nam po tynkowaniu. Oddam za darmo, plus wypozycze kastre 90 litrow na czas transportu. Warunek - byle ktos to szybko zabral )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.05.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Sprzedam pozostałości po budowie: Porotherm 25 p-w ok 130 szt (2 palety + górka) porothermu 25 p+w w cenie 5 zł/szt Cegła k3 1760 szt - 8 palet w cenie 2 zł/szt pustak wentylacyjno-kominowy 79 szt w cenie 2,5 zł/szt Stemple ok. 100 szt długość 2,8 m w cenie 4,50zł/szt Zainteresowanych proszę o kontakt 512-490-533 Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 05.05.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Cześć, aktualnie szukam kierownika budowy. Ze swoich doświadczeń, możecie polecić sprawdzoną osobę?Dodatkowo, czy miał ktoś z Was kontakt z kierownikiem budowy Tadeuszem Przyborowskim? I jeśli jest to możliwe również chętnie podziękuję za informacje na temat ekipy budowlanej z wolnym terminem (fundamenty) 2/3 tydzień czerwca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 05.05.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 mam fajnego kierownika budowy ale jest z Marek , to chyba u Ciebie nie po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 05.05.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dokładnie. Działka jest w okolicy Dębe Wielkie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 07.05.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Cześć, Mogę polecić swojego kierbuda: pan Roman Saganowski +48694480121. Póki co kontakt b. dobry, sam z siebie wpada na budowę i rozmawia z wykonawcą. Odbiera telefony i nie utrudnia życia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 07.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Pan Roman kieruje moją budową i rzeczywiście jest ok. Mamy w całości kilka wpadek - jak to w budowaniu, ale generalnie również polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 07.05.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Będę się budować w Wielgolesie Brzezińskim, tym między Cisiem a Aleksandrówką, a więc przy granicy gminy Halinów a gminy Dębe Wielkie. Czy mogę dołączyć do szanownego grona grupy mińskiej? Halinowa tu nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 07.05.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Będę się budować w Wielgolesie Brzezińskim, tym między Cisiem a Aleksandrówką, a więc przy granicy gminy Halinów a gminy Dębe Wielkie. Czy mogę dołączyć do szanownego grona grupy mińskiej? Halinowa tu nie znalazłam Zapraszamy Poszukajcie a znajdziecie... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2486060#2486060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 08.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Będę się budować w Wielgolesie Brzezińskim, tym między Cisiem a Aleksandrówką, a więc przy granicy gminy Halinów a gminy Dębe Wielkie. Czy mogę dołączyć do szanownego grona grupy mińskiej? Halinowa tu nie znalazłam Zapraszamy Poszukajcie a znajdziecie... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2486060#2486060 Oj, bardzo dziękuję!! Gapa ze mnie . Tutaj też zajrzę od czasu do czasu. Pozdrowienia serdeczne, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdela 10.05.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam wszystkich!! Przeglądam to forum już od kilku miesięcy i zauważyłam, że większość z was to budujcy w okolicach Dębego.Mój domek rośnie w Niedziałce Drugiej i jak na razie są tylko fundamenty, ale już w poniedziałek wchodzą murarze i lecimy dalej. http://www.dobry-dom.pl/projektydomow/82/1696/ - lustrzane odbicie. A może znajdzie się ktoś jeszcze, kto buduje po tej stronie Mińska? aha! jescze jedno: ponieważ obok domu stawiam gospodarczy, będę miała na zbyciu garaż blaszak 3x6. A jak ktoś potrzebuje nowy to dam namiary na firmę od której ja kupiłam,oni są z Mińska ale nie mają siedziby, wszystko jest uzgadniane przez telefon,ale obsługa ok. tylko trzeba trochę czekać bo dużo zamówień mają. Cena 1 550zł z montażem i rachunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśkaszymon2003 13.05.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam To jest projekt naszej MILI http://www.archipelag.pl/projekty-domow/mila-1/ a tak to teraz na czas dzisiejszy wygląda http://foto.onet.pl/9zloo,f84l43lj4o88,bbja5,u.html#bbjaj Budujemy się na Targówce. Teraz robimy "środek" czyli kotłownia-kaloryfery i murowana kuchnia, póżniej łazienki i panele. Trochę nas jeszcze robotki czeka, zwarżwszy, że kuchnia, gresy, panele i malowanie to będziemy robić samodzielnie . Mamy wielką nadzieję, że po wakacjach się wprowadzimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts