Essa 25.05.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 My w całym domu będziemy mieli podłogówkę, na dole "płytki" a cała góra w mozaice najprawdopodobniej jesionowej (teak mi się tez podoba, ale jeszcze nie sprawdziliśmy czy sie nadaje) 8 mm grubości. Mozaika jest sprawdzona, były szef mojego męża ma od kilku ładnych lat mozaikę (bukową albo dębową) i sprawdza się rewelacyjnie. niż produkowane u nas w kraju. Wera, jakies szczegoly mozesz podac np. na priva - 8 mm to rewelacja, akurat na grubosc kafli, wiec odpada problem rownania wysokosci klejem czy dodatkowa wylewka. PS. Cerkolor ma smieszny gresowy brodzik do "zatapiania" w podlodze, szczegoly na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 27.05.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Mam na zbyciu kikanaście garnków Teriva (z Drobiarskiej) duża ich część jest deklowanych.Jesli komuś by się przydawały, to oddam po 4 zł sztuka.Transport własny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszIz 29.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Poszukuje jakieś ekipy do ogrodzenia z klinkieru lub fachowca możecie kogoś polecić, będe wdzięczny na jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 02.06.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Do planujących/rozpoczynających budowę: Będę miał do dostąpienia:ok 10-12 palet gazobetonu SOLBET 24 - palety oryginalnie zapakowane, stoją na skladzie budowlanymgazobeton SOLBET 12 - co najmniej 5 palet, oryginalnie zapakowawnePomogę załatwić transport. Stemple długości min 2,90m ok 120 sztuk + ok 80 sztuk krótszych różnej długości. Transport własny. Zainteresowanych prosze o kontakt na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 05.06.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Moi drodzy SzUKAM w okolicy dobrego punktu na zakup dachówki Euronit ? Może ma ktoś namiary na punkt sprzedaży dachówek , ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 05.06.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam.Czy ktoś wie gdzie można w okolicy dostać bale (wałki) o średnicy 10 cm? Może posiada telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 09.06.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Dawno nic nie pisaliśmy o budowie, więc powiem jak nam idzie. - Z drogą uporaliśmy się kupując kilka ładnych wywrotek gruzu i o dziwo udało nam się załatwić z gminą koparkę która to rozciągnęła (duża część sąsiadów patrzy zpodełba co myśmy zrobili że nam gmina drogę robi! nic to że sami kupę kasy w gruz władowaliśmy) - odpukać jak na razie na budowie bez żadnych wpadek (majster miał tylko problem z jednym okienkiem na klatce schodowej, to mu w bok uciekało to w górę) - najprawdopodobniej pod koniec tygodnia murarze zejdą z budowy (zostały im tylko ścianki działowe na poddaszu, komin nad dachem i jakieś kosmetyczne poprawki i porządki) - więźba już śliczniutko stoi i kurze łapki też i śliczna konstrukcja daszku nad wejściem - jeszcze tylko płytowanie i gruba, szybka robota się skończy, a potem to już tylko żmudna dłubanina - hydraulik umówiony, elektryk i okna wstępnie też. Wszystko tak szybko leci że się człowiek nie ma czasu nawet porządnie zastanowić. A może jakieś zapoznawcze lody w sobotę późnym popołudniem pod kościołem? Nikt z nas nie ma czasu na porządne spotkani (grill czy ognisko) ale może coś krótkiego dał by się zorganizować? Pozdrawiam Wera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budujący aps 10.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 PYTANIE -BUMERANG Pilnie potrzebuję ekipy do tynków, najlepiej do cementowo-wapiennych, choć w akcie desperacji przystanę i na gipsowe. Tylko żeby nie przesuwali w nieskończoność terminu wejścia na budowę, no i znali sie na robocie...?Czy ktoś może o takich słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 11.06.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam Ja podobnie jak przedmówca mam pytanie bumerang: Czy możecie mi polecić ekipę budowlaną ? W tym roku chociaż budowa fundamentów, rozpoczecie wrzesień - październik ktoś kto Wam budował i jesteście zadowoleni. My będziemy budowac w Mińsku na ulicy Huberta. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 11.06.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 a to i ja swój mały bumerang dorzucę Czy ma ktoś namiary na godnego polecenia fachowca od wykończeniówki (k-g, płytki, malowanie no i wszystko poboczne co z tym związane). Pozdrawiam Nikt na te lody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 11.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Jak tylko mała pozwoli to chętnie się spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 11.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam budujących w okolicach Mińska! W odległej przyszłości zamierzamy budować się w Dębe, w rejonie ul. Kościelnej od strony zachodniej. Na razie zbieramy fundusze;) i szukamy ostatecznego projektu. Ostatecznie jeszcze się nie zdecydowaliśmy czy zaczynamy za rok czy dopiero za dwa. Ale może już czas zacząć się rozglądać za pozwoleniami?? Jak długo Wam się zeszło z załatwieniem wszystkich papierków?Możecie mi podpowiedzieć co mogę teraz zacząć załatwiać tak, żeby mi się nie przedawniło? Z góry dzięki za info.Pozdrawiamgrregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 12.06.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Hej, ja mogę polecić ekipę od tynków ( i to z zamkniętymi oczami ) ale to tynki gipsowe, jestem zachwycona jakością prac. Jeśli ktoś jest zainteresowany to piszcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 12.06.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ja w sprawie lodów Będziemy w sobotę o 14.30 pod kościołem. Jeśli się ktoś pojawi to będzie nami miło się poznać, jak nie to będziemy szukac innej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 12.06.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam budujących w okolicach Mińska! W odległej przyszłości zamierzamy budować się w Dębe, w rejonie ul. Kościelnej od strony zachodniej. Na razie zbieramy fundusze;) i szukamy ostatecznego projektu. Ostatecznie jeszcze się nie zdecydowaliśmy czy zaczynamy za rok czy dopiero za dwa. Ale może już czas zacząć się rozglądać za pozwoleniami?? Jak długo Wam się zeszło z załatwieniem wszystkich papierków? Możecie mi podpowiedzieć co mogę teraz zacząć załatwiać tak, żeby mi się nie przedawniło? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam grregg - sprawdź czy masz w sądzie w MM zmigrowaną księgę wieczystą jak nie to to zrób. - sprawdź jak wyglada sprawa wody i kanalizacji dla Waszego terenu, jesli w pobliżu jest a Wy nie macie to już zacznijcie chodzić do Urzędu, pisać pisma itd - a reszta to chyba dopiero jak będziecie mieli projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 12.06.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam budujących w okolicach Mińska! W odległej przyszłości zamierzamy budować się w Dębe, w rejonie ul. Kościelnej od strony zachodniej. Na razie zbieramy fundusze;) i szukamy ostatecznego projektu. Ostatecznie jeszcze się nie zdecydowaliśmy czy zaczynamy za rok czy dopiero za dwa. Ale może już czas zacząć się rozglądać za pozwoleniami?? Jak długo Wam się zeszło z załatwieniem wszystkich papierków? Możecie mi podpowiedzieć co mogę teraz zacząć załatwiać tak, żeby mi się nie przedawniło? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam grregg - sprawdź czy masz w sądzie w MM zmigrowaną księgę wieczystą jak nie to to zrób. - sprawdź jak wyglada sprawa wody i kanalizacji dla Waszego terenu, jesli w pobliżu jest a Wy nie macie to już zacznijcie chodzić do Urzędu, pisać pisma itd - a reszta to chyba dopiero jak będziecie mieli projekt I prad, koniecznie warunki przylaczenia pradu - ZEWT ma dwa lata na podlaczenie, wiec czas dziala na Wasza korzysc. Trzeba miec warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libran79 12.06.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 PYTANIE -BUMERANG Pilnie potrzebuję ekipy do tynków, najlepiej do cementowo-wapiennych, choć w akcie desperacji przystanę i na gipsowe. Tylko żeby nie przesuwali w nieskończoność terminu wejścia na budowę, no i znali sie na robocie...? Czy ktoś może o takich słyszał? Wysłałem na priiva, u mnie właśnie kończą. Są z okolic garwolina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 12.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ja w sprawie lodów Będziemy w sobotę o 14.30 pod kościołem. Jeśli się ktoś pojawi to będzie nami miło się poznać, jak nie to będziemy szukac innej okazji. Cześć, postaramy się dotrzeć pod kościół - miło będzie poznać sąsiadów osobiście. Pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 12.06.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 PYTANIE -BUMERANG Pilnie potrzebuję ekipy do tynków, najlepiej do cementowo-wapiennych, choć w akcie desperacji przystanę i na gipsowe. Tylko żeby nie przesuwali w nieskończoność terminu wejścia na budowę, no i znali sie na robocie...? Czy ktoś może o takich słyszał? Wysłałem na priiva, u mnie właśnie kończą. Są z okolic garwolina. TEŻ SZUKAM EKIPY DO TAKICH TYNKÓW : prosze o namiary na priva !! będę "dzwięczna " ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiochu 12.06.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ja w sprawie lodów Qrcze, akurat w sobotę mam gości. No to będę łapał następną okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts