Leszek i Ewa 18.06.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 cześc wszystkim, jesteśmy po pierwszej rozmowie z wykonawcą . W tym miejscu ukłony i podziekowania dla Wera 13 i Talbod Pan Leszek długo z nami rozmawiał ... jestem pod wrażeniem jego wiedzy budowlanej ale ..... jejciuuuuuuu ta cena . Wstępnie powiedział 60. 000 zł za wybudowanie prostego domu 146 m + 19 m garażu... sam przyznał że dom nie jest wydziwniony i prosty w wykonaniu .... albo ja sie przeliczyłam i takie sa teraz ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 18.06.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Pozdrawiam wszystkich budujących.Po ostatniej rejteradzie mojego tynkarza, który na dwa dni przed umówionym terminem wejścia na budynek „się rozmyślił” znalazłem nową ekipę od tynków. Nauczony jednak doświadczeniem proszę o pomoc w zweryfikowaniu wykonawcy „Maxgips”Monika Sławomir Walczewski ul. Modzelewskiego 81/52WarszawaNIP-521-2151-226 Może ktoś coś wie o firmie i jakości świadczonych przez nią usług i będzie chciał się podzielić doświadczeniami. Nie ukrywam że nie chcę po raz kolejny zbędnie tracić nerwów.Jeżeli uda sie podać szczegóły na priv. będe zobowiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 18.06.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam szanownych forumowiczów! po dłuższych, i z pewnością za długich, rozmyślaniach na temat materiału konstrukcyjnego wybrałem U220. Jakiego producenta możecie polecić? Obawiam się, że ceramika tradycyjna dla niektórych stała się passé i ciężko mi będzie kupić dobry jakościowo wyrób. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 18.06.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ... Wstępnie powiedział 60. 000 zł za wybudowanie prostego domu 146 m + 19 m garażu... Te 60tys to za wszystkie roboty aż do wykończenia? Czy tylko za wymurowanie i dach?? Jakby nie było to jakoś tak dużo!! Co prawda jeszcze się nie buduję, ale podpytuję się każdego budującego się znajomego i jakoś oni dużo mniej płacą. Może warto poszukać jakiejś ekipy bardziej ze wschodu Polski?? Pozdrawiam grregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 18.06.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 cześc wszystkim, jesteśmy po pierwszej rozmowie z wykonawcą . W tym miejscu ukłony i podziekowania dla Wera 13 i Talbod Pan Leszek długo z nami rozmawiał ... jestem pod wrażeniem jego wiedzy budowlanej ale ..... jejciuuuuuuu ta cena . Wstępnie powiedział 60. 000 zł za wybudowanie prostego domu 146 m + 19 m garażu... sam przyznał że dom nie jest wydziwniony i prosty w wykonaniu .... albo ja sie przeliczyłam i takie sa teraz ceny. uffffff my mieliśmy jeszcze zeszłoroczne ceny. nie znam obecnych realiów, ale jak się rozpatrzycie cenowo i będą podobne to polecam jednak ich. (w tamtym roku byli średnio niższą cenowo ekipa z jaka rozmawialiśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 18.06.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Już odpowiadam Facet jest rzeczywiście naładowany wiedza i profesjonalizmem. 60.000 to cena za wybudowanie od fundamentów do zrobienia więźby razem z deskowaniem i papowaniem. To może znośnie ??? Mamy jeszcze kilka spotkań z innymi wykonawcami więc się zorientujemy co dalej. Jeśli będzie podobnie to rzeczywiście jest bardzo konkretny . No i jeszcze miałby nam polecić dobrego dystrybutora blachodachówki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 18.06.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam szanownych forumowiczów! po dłuższych, i z pewnością za długich, rozmyślaniach na temat materiału konstrukcyjnego wybrałem U220. Jakiego producenta możecie polecić? Obawiam się, że ceramika tradycyjna dla niektórych stała się passé i ciężko mi będzie kupić dobry jakościowo wyrób. Pozdrawiam. Jakiś czas temu dobre było Lewkowo. Mieszkamy teraz w domu zbudowanym z U220 i K3 z Lewkowa. Jest OK. Mają je chyba w Replinie. Ja bym poszedł i pogadał tam z handlowcami, nie wciskają ciemnoty ogólnie, więc może ci coś pomogą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 18.06.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 aha i jeszcze jedno moje wstępne wyliczeni to 2800 zł / m2 wybudowania domu posiadając już dziłkę. Mi wyszło ok 165m2 (146m2 dom = 19 garaż) x 2800 zł = 462.000 zł tak żeby juz spokojnie zamieszkać . Podobno na dzisiejszy czas to trzeba liczyć ok 3000 zł /m2 Jak jest u Was ? podobnie ? oczywiście bez żadnych "wodotrysków" Naszym marzeniem jest tylko zainstalowanie rekuperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 18.06.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ... Wstępnie powiedział 60. 000 zł za wybudowanie prostego domu 146 m + 19 m garażu... Te 60tys to za wszystkie roboty aż do wykończenia? Czy tylko za wymurowanie i dach?? Jakby nie było to jakoś tak dużo!! Co prawda jeszcze się nie buduję, ale podpytuję się każdego budującego się znajomego i jakoś oni dużo mniej płacą. Może warto poszukać jakiejś ekipy bardziej ze wschodu Polski?? Pozdrawiam grregg my sie umowlismy za dom o podobnych wymiarach na 26 tys. cena bez dachu jak na razie (jesli sie zdecydujemy na dach to kolejne 5 tys). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 18.06.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Kropka2 , jeśli możesz to podaj namiar na wykonawcę bo to znacząca różnica .... A gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.06.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 aha i jeszcze jedno moje wstępne wyliczeni to 2800 zł / m2 wybudowania domu posiadając już dziłkę. Mi wyszło ok 165m2 (146m2 dom = 19 garaż) x 2800 zł = 462.000 zł tak żeby juz spokojnie zamieszkać . Podobno na dzisiejszy czas to trzeba liczyć ok 3000 zł /m2 Jak jest u Was ? podobnie ? oczywiście bez żadnych "wodotrysków" Naszym marzeniem jest tylko zainstalowanie rekuperatora. U nas wyjdzie okolo 350 tys - dom 128 m2 + 40 m2 gospodarczego. Dom mial byc tani w budowie, parterowy, bez stropu, pod gontem bitumicznym. Nie wiem czy z tego starczy na ganek i na otoczenie, ogrodzenie chyba jest w cenie. Brama z napedem, wentylacja mechaniczna bez reku (raczej sie nie zwroci w srednim terminie). Sporo zalezy od umiejetnosci wyszukania okazji - u nas np. parapety beda jesionowe z litego drewna, grubosc 4 cm, okien mamy sporo - koszt zamknal sie w 1000 zlotych, bo znajomy stolarz z poludnia Polski robil. Hmmm... parapet jeden w lazience kamienny - 300 zl. Tak samo np. z bialym montazem - wc za 300 zl, ale tez za 3000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.06.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 mój domek *180 użytkowa* kosztował pod koniec 2007murarz: 18 tyscieśla z deskowaniem dachu: 9 tysdekarz: 10 tysNiestety nie miałam takiego szczęścia z materiałami budowlanymi, które w trakcie budowy osiągały kosmiczne ceny a w szczególności cegła i beton ;-( http://images30.fotosik.pl/231/34cf3ae1f455a7dcm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 19.06.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 my umawialiśmy się z murarzem na cenę w zeszłym roku, budowę zaczęliśmy w tym rokuza postawienie domu o powierzchni użytkowej 143 m plus garaż 18 (z wykonaniem więźby) zażyczył sobie 40 tyś. szukaliśmy innych ekip, ale jedna zaśpiewała 60 tyś. bez więźby, druga 65 tyś. z więźbą i zostalismy przy tym pierwszym mam do Was pytanie - wczoraj mąż rozmawiał z hydraulikiem i dowiedział się, że bierze on 120 zł za punkt plus dodatkowe koszty jeżeli miałby podłączyć np. piec CO, na razie to pierwsza osoba, z którą rozmawiał dlatego chciałbym zapytać czy to dużo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasu 19.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Nasi Panowie od budowania ścian wzieli w tamtym roku 17 tys. zł. (od wykopania fundamentów po pełne deskowanie).Znajomi w tym roku dogadali się ponoć na 33 tys. zł (ale domek będzie miał ponad 300 m2).Ekipa bardzo fajna, w w sumie na budowie spędzili około 25 dni roboczych więc myślę, że również szybka. Ale z tego, co wiem wolnyh terminów na ten rok brak :cry Być może dało by się dogadać na fundamenty w tym roku a budowę w przyszłym. Jeżeli chodzi o hydraulików i elektryków - nie sprawdzaliśmy ile który bierze za punkt - szacowali kwotę za całość -myślę, że wyszło korzystniej.Z instalcji hydraulicznej jesteśmy bardzo zadowoleni (również cenowo), więc w razie potrzeby mogę podać namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 20.06.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Gosiu skorzystalismy już z elektryka, którego podałaś i poproszę o namiary na hydraulika bo jesteśmy akurat w trakcie robienia wyceny instalacji wod-kan. mam też wielką prośbę o namiary na dekarzy nie zdecydowalismy się jeszcze czy będziemy kryć blachą z posypką czy karpiówką - koszt dachówki i balchodachówki z dodatkami porównywalny, za to koszt krycia, który wyceniła mi jedna firma jest dwukrotnie wyższy w przypadku krycia karpiówką i to na razie przeważa w kierunku blachodachówki a mnie się marzy karpiówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 20.06.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam wszystkich, dzięki za zainteresowanie i cenne telefony . Mamy jeszcze 3 rozmowy z wykonawcami. Troche się juz bałam że ceny tak bardzo wywindowały w górę że nie damy rady budować.... ale jak widać nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 20.06.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witajcie, czy polecilibyscie jakiegos solidnego hydraulika do ulozenia kanalizy pod chudziakiem? Bede wdzieczny za jakikolwiek namiar. pozdrawiam,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 20.06.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 I jeszcze. Mam do sprzedania tak ze 100-150 porzadnych stempli 3-metrowych. Cena do uzgodnienia. pzdr,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 20.06.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja też poproszę o namiary na sprawdzonych speców od fundamentów i ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts