Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

paulowawa napisał:
kupuj wszystko w składzie Replin w Choszczowce. Maja tam najlepsze w okolicy ceny na materialy scienne i stal. tel 025 758-60-79 transoprt daja za free. mozna sie targowac i na suporeksie ugrac jeszcze ze 20 gr od sztuki

To chyba najdrozszy sklad budowlany w okolicy. Ja na Polna jak kupowalem tone-dwie cementu, drut na zbrojenie i inne historie, transport mnie zawsze kosztowal 50 zl!!! I zadnej rewelacji cenowej tam nie ma. I obsluga jak za Gierka.

Za to tuz za wiaduktem w Debe po lewej stronie, jadac w strone Warszawy, jest sklad, co sie nazywa Jarbud. Tam jest o niebo lepiej. Na przyklad kupowalem u nich tynk gipsowy Knauf. Nie znalazlem lepszej oferty cenowej. I mi przywiezli za darmo. Bez łaski.

Ja z Replinem tez miałam pewne zatargi.

Towar zamówiony, zamówienie wcale nie małe ale transport niestety płatny, cena transportu ustalona.

Towar przyjezdza na budowę a tu na fakturze drugie tyle za transport.

Dzwonimy do Replina a panowie nie przmuja do wiadomosci bo przeciez mamy 2007 i klienta rąbie się na potęgę.

Dopiero jak powiedzieliśmy, zeby się zabierał zmiękł.

A co się działo z cegłą i jakie stosowali praktyki to już szkoda mówić.

mpudlo napisał:

Za to tuz za wiaduktem w Debe po lewej stronie, jadac w strone Warszawy, jest sklad, co sie nazywa Jarbud. Tam jest o niebo lepiej. Na przyklad kupowalem u nich tynk gipsowy Knauf. Nie znalazlem lepszej oferty cenowej. I mi przywiezli za darmo. Bez łaski.

Mpudlo, masz do nich jakiś nr tel? Próbowałam znaleźć stronkę, ale wyświetla się tylko Jarbud z Warszawy a nie z Dębe.

Z góry dzięki!

to mamy inne wrazenia. Moze zalezy z ktorym handlowcem mieliscie doczynienia ?

Przy okazji macie moze namiar na kogos kto sprzedaje tłuczeń lub kruszony gruz betonowy albo ceglany na wysypanie drogi dojazdowej ALE W PRZSTEPNEJ CENIE ?? Mam błoto na swojej uliczce dojazdowej imusze wysypać droge długości ok 120 m i szerokości 4 m a nie chce pójśc z torbami przy tej operacji.

Arek-L napisał:

Czarnoziem ma drogo - ostatnio jak brałem wiślaka od niego, to rozmawiałem nt. nawiezienia ziemi. Sam mi powiedział, żebym poszukał gdzieś indziej - tych co śmigają na górki codziennie po południu. Gość jest w porządku, przynajmniej dla mnie, zawsze podjedzie, pogada, na telefon ziemi / piachu/ żwiru przywiezie, a i koparką podjedzie wracając do domu, jak potrzebuję.

Arek,

mogłbyś podesłać namiary na tego pana od piachu? A czy on gruz też dostarcza?

paulowawa napisał:

Przy okazji macie moze namiar na kogos kto sprzedaje tłuczeń lub kruszony gruz betonowy albo ceglany na wysypanie drogi dojazdowej ALE W PRZSTEPNEJ CENIE ?? Mam błoto na swojej uliczce dojazdowej imusze wysypać droge długości ok 120 m i szerokości 4 m a nie chce pójśc z torbami przy tej operacji.

U mnie tak samo, podłączam się do prośby :)

EwkaS napisał:
  mpudlo napisał:

Mpudlo, masz do nich jakiś nr tel? Próbowałam znaleźć stronkę, ale wyświetla się tylko Jarbud z Warszawy a nie z Dębe.

Z góry dzięki!

Musialbym poszukac w fakturach. Ale to wieczorkiem.

paulowawa napisał:
a ile dałes tego gruzu i jak głęboko korytowałes teren pod wysypanie ??

moja droga po wysypaniu ma 150 metrów długości, 3 m szerokości i 20 cm grubości. Łacznie dało to 90 m3 czyli 135 ton, czyli 5 wywrotek. 5 aut x 800 zeta daje 4.000 PLN. Czy to dużo czy mało ?? Taniej nie ma sznas nic zrobić i jezdzi si esuper po tym.

A i oczywiscie potem wypozyczylem zageaszczarke wielkosci fiata 126 p i całosc po wyrównaniu ubijalem cały dzionej. Teraz jest twardo.

Cytat

To chyba najdrozszy sklad budowlany w okolicy. Ja na Polna jak kupowalem tone-dwie cementu, drut na zbrojenie i inne historie, transport mnie zawsze kosztowal 50 zl!!! I zadnej rewelacji cenowej tam nie ma. I obsluga jak za Gierka.

O My tez na Polną więc liczę na transport za darmo:) No i skoro polecasz ten skład to też się uśmiecham o jakiś namiar telefoniczny na nich. Będę wdzięczna.