jaro71 24.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam, ja niestey nie buduję osobiście tylko kupuję dom od Firmy Partner w Grzebowilku (10 km od Mińska Maz.) - szukam przy okazji sąsiadów No właśnie słyszałem legendy że tam od Partnera można już za 250 tys kupić domek do zamieszkania? Czy to prawda czy jednak stan surowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 24.04.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 z tym moim dzisiaj znowu sie nie udało skontaktować. Także chyba trzeba sobie z nim dać spokój. To też była II kat., także chyba trzeba uderzyć do tych z Mińska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 24.04.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jutro postaram sie do nich dodzwonic i pogadac. Nie wiem po ile sa garaze w Minsku, Ostroleka oferuje je po 1600 zl, termin dostawy 7 dni. Nie zwrocilam uwagi na kategorie, ale chyba II. Bedziemy jutro wieczorem u Was w sprawie elektryki, to mozemy jeszcze pogadac face to face. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 24.04.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 to nie dokładnie u nas, bo "u nas" jest w Halinowie Podjadę, a o której będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 24.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A moze Wy wpadniecie do nas do Sulejowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia9 25.04.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam,Poszukuję stempli budowlanych 3m ok. 100szt. oraz "kibelka". Może ktoś z Was mógłby mi pomóc?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 25.04.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No właśnie słyszałem legendy że tam od Partnera można już za 250 tys kupić domek do zamieszkania? Czy to prawda czy jednak stan surowy? Tak to prawda - może niedokładnie 250 ale za 290 dom 120m2 + garaż na działce 9 arów , z wykończeniem około 360 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 25.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam, Poszukuję stempli budowlanych 3m ok. 100szt. oraz "kibelka". Może ktoś z Was mógłby mi pomóc? Pozdrawiam W Gorkach po przeciwnej stronie ulicy Poniatowskiego buduja dom. Maja jakiegos wykonawce i wlasnie podstemplowali strop. Ten strop nie jest jeszcze zalany, ale moze sie z nimi dogadasz i jak skoncza to ci stemple odsprzedadza. Jest tablica informacyjna budowy z kontaktami. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.05.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Jak tam koledzy i koleżanki zza oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 01.05.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 chyba w porządku. Wczoraj dostaliśmy info, że w przyszłym tyg. powinna być mapa do celów projektowych Trochę późno, ale do września mamy jeszcze chwilę czasu (no w wakacje trzeba tylko zalać fundamenty). Od stycznia czekamy, bo właśnie przez tę oczyszczalnię były problemy (aktualizacja map, bo trochę były rozbieżności pomiędzy rzeczywistością - przebieg rur wod-kan, a mapami). No ale podobno już mają być ! No a potem - adaptacja (nie ma dużo zmian), energetyka, woda-kan i pozwolenie, czyli z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 01.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Mam takie male pytanie do tych, ktorzy juz koncza budowe. My jestesmy teraz na etapie stawiania scian stanu surowego.Po pobieznym podliczeniu dotychczasowych wydatkow wlosy nam deba stanely i wyglada na to, ze z trudem nam starczy na tynki wewnetrzne. Czy to stan normalny i przejsciowy czy nalezy zaczac planowac rzucenie sie w nurty Wisly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 02.05.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Essa, co prawda jeszcze nie zaczelismy, na razie mamy kupionego troche towaru, ale obecne zmiany cen baaardzo wplywaja na weryfikacje zalozen budzetowych. Z tego co widzialem w innych watkach, to normalne, ze zalozenia weryfikuje rzeczywistosc......Takze spoko, dacie rade, bo wiekszosc to przechodzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 02.05.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dzieki za pocieszenie Nasza budowa ruszyla jak burza. Na razie, jesli chodzi o materialy, najtanszy okazuje sie Kowalczyk. Nie wiem czy naproza systemowe porothermu nadaja sie rowniez do maxa, ale o dziwo! sa tansze od tradycyjnej L-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 02.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dzieki za pocieszenie Nasza budowa ruszyla jak burza. Na razie, jesli chodzi o materialy, najtanszy okazuje sie Kowalczyk. Nie wiem czy naproza systemowe porothermu nadaja sie rowniez do maxa, ale o dziwo! sa tansze od tradycyjnej L-ki Ceny na stronie internetowej Kowalczyka wołają o pomstę do nieba i raczej w Mińsku i okolicach są tańsze składy Hej ludziska z okolic Mińska!!! zakładajcie dzienniki, by się lepiej poznać Bo widzę że nie wszyscy mają. Parę słów przecież warto napisać, to nie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 02.05.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Wybacz Jaro, ale ja zadnego dziennika pisac nie bede. Po prostu nie mam na to czasu Ekipa od fundamentow weszla na budowe 16 kwietnia. Teraz szukam stali na wience, bedzie potrzebna juz za 10 dni, wszystkie materialy kupujemy w miare na biezaco. Porownaj tempo moich i Twoich prac budowlanych, doloz do tego opieke nad niespelna rocznym dzieckiem bez babci na zawolanie, prace zawodowa moja i meza - wtedy zrozumiesz moje stanowisko. A ludzi i tak poznaje, zreszta wole na zywca. PS. jakie tanie sklady polecasz, oczywiscie z tych, gdzie na pytanie co jest nie odpowiadaja "nic nie ma"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 02.05.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Mam pytanko - nie znacie jakiegoś studniarza z okolic Mińska? Co to i szybko i tanio wywiercić potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 02.05.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Wybacz Jaro, ale ja zadnego dziennika pisac nie bede. Po prostu nie mam na to czasu Ekipa od fundamentow weszla na budowe 16 kwietnia. Teraz szukam stali na wience, bedzie potrzebna juz za 10 dni, wszystkie materialy kupujemy w miare na biezaco. Porownaj tempo moich i Twoich prac budowlanych, doloz do tego opieke nad niespelna rocznym dzieckiem bez babci na zawolanie, prace zawodowa moja i meza - wtedy zrozumiesz moje stanowisko. A ludzi i tak poznaje, zreszta wole na zywca. PS. jakie tanie sklady polecasz, oczywiscie z tych, gdzie na pytanie co jest nie odpowiadaja "nic nie ma"? Możesz pisać w pracy Oczywiście żartuję i rozumiem. My też mamy bobasa który kończy niedługo roczek, drugie nieco starsze, również pracujemy, nie mamy opiekunki tylko babcię dorywczo, ale jak się zacznie na dobre budowa to pewnie też z czasem na pisanie może być kłopot. Składów jest kilka. Przykładowa cena drewna na krokwie do 20 cm: Kowalczyk w Koniku: http://www.kowalczyk-mb.pl/sklep/index.php?cPath=8 1258 zł Gańko na Kędzieraku: do 800 zł Jest też Replin, Konstans, Styropmin, PSB na Szczecińskiej itd itd. Wszyscy lepsi pewnie cenowo od Kowalczyka. Ale jak wiadomo z dnia na dzień wszystko się zmienia. Może te ceny płyną od Zachodu na Wschód jak fala powodziowa z lekkim opóźnieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 03.05.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Hej ) Jesli chodzi o moje zakupy to sprawa wyglada nastepujaco: - wiezbe kupilam tydzien temu w tartaku za Siedlcami, stargowalam na 735 zl za m3; - nadproza systemowe porothermu - w replinie nie maja i nie sprowadza, w kowalczyku troche sie potargowalam i mam cene 27 zl za mb. Porownawczo, zwykla L-ka kosztuje srednio 33 zl za mb. L-ke trzeba nadlewac i jest zimna, systemowka podobno samonosna i przewiduje 5 cm styropianu na ocieplenie sciany; - stal zbrojeniowa w replinie najtansza, najdrozsza w hurtowni stali pod Minskiem. Jesli starguje u Kowalczyka 200 pln to kupie u niego, jesli nie to powalcze w replinie o jakis rabat; - majster zabronil kupowania dowolnego styropianu. Organika jest horrendalnie droga, zostaje mi Austroterm, ktory nagle pojawil sie zreszta w hurtowni drewna egzotycznego w Zakrecie. Kowalczyk ma dla mnie jedna podstawowa zalete - mozna z nimi dyskutowac o cenie, i jedna podstawowa wade - czasem maja i dwutygodniowe terminy dostawy. Milo, ze jest tak duzo malych dzieci.... zawsze mozna zalozyc "kółko pomocy wzajemnej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 03.05.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Hej ) wiezbe kupilam tydzien temu w tartaku za Siedlcami, stargowalam na 735 zl za m3 Cena brutto ? Z impregnacją czy bez? Przywózka gratis? Długie mają terminy? Jakiś namiar możesz zapodać na ten tartak? Jam w mińskim składzie tartacznym mam propozycję 710-760 zł z impregnacją netto Milo, ze jest tak duzo malych dzieci.... zawsze mozna zalozyc "kółko pomocy wzajemnej" Zrzucić się w grupie mińskiej na jedą działkę więcej, zbudować przedszkole albo chociaż jakąś zagrodę i spędzić tam nasze pociechy A my tylko Praca - Budowa - Praca i duuużo czasu na pisanie dziennika. Jak ktoś lubi pisać oczywizda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszIz 06.05.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam, ja niestey nie buduję osobiście tylko kupuję dom od Firmy Partner w Grzebowilku (10 km od Mińska Maz.) - szukam przy okazji sąsiadów Witam sąsiada myśmy też kupili dom w Grzebowilku od Partnera i również szukamy sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts