Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy do pozwolenia na budowę konieczny jest wypis z planu zagospodarowania? Ja właśnie o taki wypis się postarałem, ale sam nie wiem czy tych 70 złotych w błoto nie wyrzuciłem...
  • Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy do pozwolenia na budowę konieczny jest wypis z planu zagospodarowania? Ja właśnie o taki wypis się postarałem, ale sam nie wiem czy tych 70 złotych w błoto nie wyrzuciłem...

Ja też się postarałam i tak jak Ty wyrzuciłam 70 zł. w błoto niestety :evil: , ale dowiedziałam się o tym dopiero na drugi dzień od architekta. Plany są dostępne w internecie, a jak nie, to każdy architekt adoptujący projekt, jest w ich posiadaniu. Ale w gminie nikt nic nie powie przecież, bo 7 dych drogą nie chadza :( , a jakaś klamka do okna albo belka by juz była :wink:

Pozdrawiam

Ja też się postarałam i tak jak Ty wyrzuciłam 70 zł. w błoto niestety :evil: , ale dowiedziałam się o tym dopiero na drugi dzień od architekta. Plany są dostępne w internecie, a jak nie, to każdy architekt adoptujący projekt, jest w ich posiadaniu. Ale w gminie nikt nic nie powie przecież, bo 7 dych drogą nie chadza :( , a jakaś klamka do okna albo belka by juz była :wink:

Pozdrawiam

Tego się obawiałem właśnie. Dzięki za info.

A czy możesz mi polecić swojego architekta? Ja jestem na etapie wybierania najtańszego i w miarę rozsądnego, który by mi zaadaptował projekt na działce więc im więcej możliwości wyboru tym lepiej.

Mój architekt wydaje się być rozsądny, za adaptację ze zmianami i doprojektowaniem tarasu z zadaszeniem płacę 1300 zł., pracuje razem z synem, ale robią to już od półtora miesiaca (może dlatego, że mi się tak nie spieszy). Jedno co na tą chwilę mogę powiedzieć, to to, ze tworzą zgrany zespół i uzupełniaja się wiedzą, ale zobaczymy - namiary prześlę na priva. Mogę polecić bardzo fajną konkretną i energiczną architekt, która z braku czasu odesłała mnie do tych moich obecnych, ale teraz może dysponuje wiekszą ilością czasu - ta za adaptację ze zmianami bez tarasu powiedziała 900 zł. - też prześlę na priva.

pozdrawiam

nieosiagalny, czy doszło na priva ?, bo albo wysłało się 4 razy albo wogóle :-?

Pozdrawiam

Niestety nie doszło. Ani jedno, ale może jeszcze chwile trzeba poczekać. Jeżeli nie zrobi Ci to problemu to bardzo proszę o wysłanie na maila, który udostępniam poniżej.

Dziękuję.

nieosiagalny, czy doszło na priva ?, bo albo wysłało się 4 razy albo wogóle :-?

Pozdrawiam

Niestety nie doszło. Ani jedno, ale może jeszcze chwile trzeba poczekać. Jeżeli nie zrobi Ci to problemu to bardzo proszę o wysłanie na maila, który udostępniam poniżej.

Dziękuję.

Chętnie, tylko adresu niet :-? , może prześlij cos do mnie: [email protected]

Pozdrawiam

Budujący w okolicach Mińska Maz. !

Czy ktoś z Was wybiera się na spotkanie 19 maja, czy nikt ?, bo nie wiem czy się pisać :roll:

się właśnie zastanawiam - mój współinwestor ma 8 miesięcy i jak pozwoli to może się wybierzemy - nic to nie kosztuje a może coś podpatrzymy :)

Mam pytanie: czy do Arek-L oraz Essa: kupiliście w końcu te blaszaki? I jaką cenę udało Wam się wynegocjować?

Chyba kupilismy. Nie wiem jak Arek, ale nasz garaz beda montowac jutro o 7.30.

Cena za trzy sztuki na raz miala byc o 50 zl nizsza, ale jakos nie udalo mi sie znalezc tylu chetnych ;)

W sprawie baraku, sprobuj pomeczyc Perę - on ma cos takiego do sprzedania.

Jesli bylbys zainteresowany, moge Ci podeslac jego telefon.

mapki do ZEWT są potrzebne.

Mysmy dostali warunki z ZEWT juz bardzo dawno temu.

Wydaje mi sie, ze wystarczyla mapka z decyzji o warunkach zabudowy.

BTW, energetyka wydaje warunki z terminem przylaczenia za dwa lata.

Warunki dostalismy w styczniu 2006, umowe podpisalismy w styczniu 2007.

Warunki byly wtedy aktualizowane, ale... termin przylaczenia pozostal ten sam. Wniosek - im szybciej wystapisz o warunki przylaczenia, tym lepiej dla ciebie.

Dzięki Essa, ale jeżeli się nie mylę, to w przypadku istnienia planu zagospodarowania nie występuje się o warunki zabudowy (a tak jest chyba w Dębem). Mogę się mylić, po prostu czekałem na mapę z naniesionymi mediami i przez to ten problem. Wiem, że mogę jechać do starostwa i wziąć mapkę za kilkadziesiąt zł. I tak pewnie trzeba będzie zrobić ( po poniedziałku, kiedy kolejna pielgrzymka gminy) :(
Dzięki Essa, ale jeżeli się nie mylę, to w przypadku istnienia planu zagospodarowania nie występuje się o warunki zabudowy (a tak jest chyba w Dębem). Mogę się mylić, po prostu czekałem na mapę z naniesionymi mediami i przez to ten problem. Wiem, że mogę jechać do starostwa i wziąć mapkę za kilkadziesiąt zł. I tak pewnie trzeba będzie zrobić ( po poniedziałku, kiedy kolejna pielgrzymka gminy) :(

W 2006 roku w Debem zadnego planu zagospodarowania nie bylo. Zreszta teraz gminy zdaje sie nie maja obowiazku robienia planu - robi sie tylko tzw. wytyczne do PZP.

Moze idz pogadaj z Winnikiem (pok. bodajze 40 albo 41) z UG, a potem zadzwon do pan w ZEWT-cie.

Mapke do decyzji o warunkach zabudowy mielismy chyba z ewidencji gruntow z Minska (chyba za jakies 30-40 PLN). Na pewno nie mielismy wtedy mapek geodezyjnych do celow projektowych, bo najpierw mielismy decyzje o war. zabud. a dopiero potem kupilismy dzialke.

Pozdr.

Winnik, Laskowski, razem siedzą w pokoju i z usług obydwu korzystamy ......

W poniedziałek ponowna wizyta.

Poza tym prąd aż tak mnie nie przeraża, bardziej brak map do celów projektowych. Ekipy umówione, a pozwolenia na budowe jak nie bylo tak nie ma :cry: :evil:

Poza tym prąd aż tak mnie nie przeraża, bardziej brak map do celów projektowych. Ekipy umówione, a pozwolenia na budowe jak nie bylo tak nie ma :cry: :evil:

A co robi dla was Winnik?

Co do Laskowskiego - fajny facet, nam tez robi geodezje.

Witam Szanowne grono inwestorów. Dołączam do niego jak właściciel 800m działki w Kolonii Janów. Pozwolenie na budowę stało sie prawomocne w piątek, więc lada dzień pierwsza łycha koparki zostanie wbita. Ekipa jest, materiałów nie ma, kredyt w trakcie załatwiania.

Pozdrawiam i życzę wszystkim osiągnięcia wymarzonego celu.[/code]

A co robi dla was Winnik?

Co do Laskowskiego - fajny facet, nam tez robi geodezje.

Winnik, adaptacja projektu i szefowanie (patrz kier. bud.)

W 2006 roku w Debem zadnego planu zagospodarowania nie bylo. Zreszta teraz gminy zdaje sie nie maja obowiazku robienia planu - robi sie tylko tzw. wytyczne do PZP.

Moze idz pogadaj z Winnikiem (pok. bodajze 40 albo 41) z UG, a potem zadzwon do pan w ZEWT-cie.

Mapke do decyzji o warunkach zabudowy mielismy chyba z ewidencji gruntow z Minska (chyba za jakies 30-40 PLN). Na pewno nie mielismy wtedy mapek geodezyjnych do celow projektowych, bo najpierw mielismy decyzje o war. zabud. a dopiero potem kupilismy dzialke.

Pozdr.

Z tego co wiem, a wiem, bo mam działkę w Dębem już z 10 lat, to Plan Zagospodarowania Przestrzennego dla Debego istnieje od jakiś 6 lat, sam brałem wypis z tego planu w styczniu 2007.

Pozdrawiam

nie wiem czy Długa Kościelna, gdzie zamierzamy się budować w tym roku, to 'okolice Mińska Mazowieckiego' ale niemniej

... serdecznie witam przyszłych sąsiadów, choć nie przez miedzę, ale troche dalszych...