jaro71 14.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 jak biezesz ekipe z materiałem to takie firmy czesto stosuja triki ze skupuja materialy po 10 budowach ktore stały pod chmurka 4 lata np wilgotmy superex, lekko skamienialy cement, stare wapno, kupuja tańszy (słabszy) beton w betoniarni np B12 zamiast b20 na ławy fundamentowe a Tobie powiedza ze to był B20 i nie masz nic do gadania. Witam Ale jak zarządam dowodu zakupu to raczej takie triki nie wchodzą w rachube. Już widzę ich miny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakczek 14.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Już widzę ich miny zapytałem o to bo u mnie żaden nie robił problemów co do faktór na towar-powiedziałem ze mi są potrzebne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stare_lwisko 15.11.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam, Zostało mi ok. 50 stempli, po jednej budowie, 3 zł/ szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 17.11.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Hej, ja polecam z czystym sumieniem swoją ekipe do dachu. Są z Lubelszczyzny, pracują czysto i dokładnie i co najważniejsze: są "kontaktowi";) Pozdrawiam Jak w poście wyżej również poszukuję stempli budowlanych. Długość powyżej 3m. Jakby ktoś sprzedawał bądź ewentualnie miał jakiś namiar gdzie można kupić za rozsądne pieniądze bardzo proszę o informację. Swoją drogą jak ktoś ma namiar na dobrą ekipię do dachu to też chętnie skorzystam, bo za jakiś miesiąc będę potrzebował fachowców. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meadeo 17.11.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 zostały mi 3 palety. Chętnie odsprzedam po atrakcyjnej cenie. pozdrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakczek 17.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 WitamPonawiam pytanko odnosnie ekip budujących.Czy zna ktoś któregoś z tych Panów:Barcz Krzysztof, Zagrocki Andrzej Bede wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakczek 17.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 jak biezesz ekipe z materiałem to takie firmy czesto stosuja triki ze skupuja materialy po 10 budowach ktore stały pod chmurka 4 lata np wilgotmy superex, lekko skamienialy cement, stare wapno, jeśli towar jest stary zleżały to trzeba być naprawde ciemnym żeby sie nie kapnąć,no i chyba przywozi to dostawca hdsem a nie oni sami kupuja tańszy (słabszy) beton w betoniarni np B12 zamiast b20 na ławy fundamentowe a Tobie powiedza ze to był B20 i nie masz nic do gadania. jak sprawdzić jaki beton przywozi grucha-bo w sumie to i ci z betoniarni mogą mnie wykołować jak zobaczą ze sie nieznam. Lepiej samamu kupować materiały. Poza tym te 75 tys to jakas ściema. Nie da się za taki pieniadz postawic domu. Na same gwozdzie i papiaki pójdze 2 tysiace a tysiac na pape. Jak znam życie nie policzyli piasku na wypełnienie fundamentu (ok 3 tys) itp. Ja bym nie ryzykował, Jesli już to poproś obie ekipy o dokładny kosztorys i porównasz ile wychodzi za kazdy element i jakie rzeczy uwzględniono. Jeśli ktos nie wpisał do kosztorysu np piasku do zasypania fundamentu, gwożdzi, papiaków to jest partacz. Sprawdz ich i zobaczysz kto ciebie robi w konia - tylko nie mów zadnej ekipie co ma byc w kostory, zobaczysz czy sa fachowcami czy partaczami. z tymi kosztorysami to dobry pomysl.jedna z ekip wyliczyła mi materiał na 55tyś a druga na 50,w obu przypadkach jest opcja zakupu bez vatu i to są ceny ogólne bez zadnych rabatów. I niewiem czy to nie za tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena999 20.11.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 sprzedam pilnie kontener, u mnie budowa już zakończona, 669150335poszukuję betonowych daszków na podmurówkę ogrodzenia, szerokość 22 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakczek 22.11.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 mam pytanko-czy to prawda że plac budowy ma być obowiązkowo ogrodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dostawca 22.11.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 nie daj sie zrobic w konia, budowy nie trzeba ogrodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bermud 23.11.2009 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam! BARDZO PILNIE potrzebuję betoniarkę na 220V chętnie odkupię po budowie,lub jeżeli ktoś byłby tak niesamowicie miły to pożyczę... muszę szybciutko wylać jeden chudziak a nie mam u siebie w domu siły...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 23.11.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 mam pytanko-czy to prawda że plac budowy ma być obowiązkowo ogrodzony? Moim zdaniem plac budowy musi byc ogrodzony zgodnie z przepisami. Proponuje zajrzec do prawa budowlanego albo swojego kierbuda zapytac. A ze nikt tego nie robi... to juz na wlasna odpowiedzialnosc, jak ktos wejdzie na teren i cos mu sie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.11.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Chętnie odsprzedam tymczasowe zamykane na klucz, stalowe drzwi 90-tki 2 sztuki które strzegły mojego budynku przez kilka miesięcy a teraz są już zastąpione stałymi.http://foto0.m.onet.pl/_m/ccaebd8913fa294eace04ed5167ed650,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 26.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam, Wpadłam się przywitać i poczytać co u Was, niektórzy (włącznie ze mną to już mieszkają na swoim), a tym co w trakcie to życzę powodzenia i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 28.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Tak, pieknie jest na swoim... Ta wiejska cisza... meczaca az do bolu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlakczek 29.11.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witamma ktoś moze jakiś wzór umowy na wykonanie prac budowlanych,coś na czym się moge oprzeć bo jestesmy wlasnie na tym etapie i niemamy pojęcia jak sie za to zabrać.z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 29.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witam ma ktoś moze jakiś wzór umowy na wykonanie prac budowlanych,coś na czym się moge oprzeć bo jestesmy wlasnie na tym etapie i niemamy pojęcia jak sie za to zabrać. z góry dziękuje Polecam google http://www.bud-net.pl/umowa1.rtf http://www.e-dach.pl/doc/umowa_o_roboty_budowlane.doc http://www.mecenas.ox.pl/dok/Umowa_o_roboty_budowlane.pdf itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 30.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A tutaj jeszcze jest wzór umowy z kierownikiem budowy;). Tylko, który zechce takową podpisać...? http://forum.muratordom.pl/umowa-z-kierownikiem-budowy,t47674.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 30.11.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Poniekąd prawda. Musi być "odpowiednio" oznakowany. U mnie na budowie, zjawili się panowie urzędnicy i kazali rozciągnąć taśmę (biało-czerwoną) wokół budowy. Zwrócili też uwagę murarzom na brak kasków (chociaż podobno kaski są wymagana przy pracy na wysokościach a murarze wtedy murowali ściany parteru...). I ogólnie czepiali się wszystkiego... Chyba mialam pecha bo u Sąsiada nic podobnego się nie zdarzyło... mam pytanko-czy to prawda że plac budowy ma być obowiązkowo ogrodzony? Moim zdaniem plac budowy musi byc ogrodzony zgodnie z przepisami. Proponuje zajrzec do prawa budowlanego albo swojego kierbuda zapytac. A ze nikt tego nie robi... to juz na wlasna odpowiedzialnosc, jak ktos wejdzie na teren i cos mu sie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.12.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Chyba mialam pecha bo u Sąsiada nic podobnego się nie zdarzyło... A może sąsiad wie dlaczego u Ciebie była kontrola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts