CCI 08.03.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 W krakowskim schronisku wbrew własnej woli przebywa maleńka suczka o imieniu TUSIASuczka błaga o pomoc!!!"To ja maleńka Tusia. Mam ponad 16 lat i wiem że są młodsi ładniejsi ode mnie i też nie maja domku ani swoich ludzi, wiem o tym aż za dobrze, ale ... piszę bo wiem, że to moja ostatnia deska ratunku, nic innego mi nie pozostało jak tylko czekać co dalej ze mną będzie ...Zostałam po 16 latach wierności i miłości oddana jak nikomu niepotrzebny przedmiot, zostałam oddana przez mojego pana. Póki byłam młoda, zdrowa i ładna byłam kochana ale teraz gdy zachorowałam na cukrzycę okazało się, że już nikt mnie nie chce i nie kocha. Ot zbędny, przeszkadzający mebel.Siedziałam w schronisku i cichutko czekałam na moją szansę, na cud i ... doczekałam się. A przynajmniej tak mi się wydawało. Przyszła Pani i zabrała mnie do domku. Pokochałam ją całym swoim psim serduszkiem, ale widać to za mało bo Pani mnie nie chciała i mimo, że wraz ze mną dostała zapas potrzebnych leków i karmy oddała mnie tak jak mój poprzedni pan – jak przedmiot, który nic nie czuje.Leżę w boksie i cichutko płaczę, tak cicho, cichutko, żeby nikomu nie przeszkadzać, żeby nie zdenerwować żadnego pieska, który mógłby mnie ugryźć, leżę i myślę ...Dlaczego pan mnie nie chciał, dlaczego Pani mnie oddała, co złego mogłam zrobić, taka mała psinka, przecież byłam grzeczna, spokojna, czyściutka, a może ja już nikomu nie jestem potrzebna, może powinnam cichutko odejść za Tęczowy Most, ale przecież ja jeszcze potrafię kochać, potrafię wiernie patrzeć w oczy mojego Człowieka, potrafię merdać ogonem ... Czy taka psinka ja nie zasługuje na godną, spokojną, pełną miłości starość ?No więc siedzę sobie cichutko w tym boksie i wypatruję czy nie nadchodzi już mój człowiek, ten jedyny, ukochany ... I czekam, czekam, czekam ...Bardzo, bardzo proszę jestem taka niewielka, nie zajmę dużo miejsca u Ciebie. Bardzo źle mi w tym miejscu, gdzie teraz jestem – w schronisku. Proszę, błagam nie zostawiaj mnie tutaj. Tu jest strasznie ..., smutno, zimno, samotnie i tak mało miłości ...Pomocy, błagam!!!! Przyjmij mnie po swój dach. Obiecuję, że będę grzeczna, cichutka, będę Cię całą sobą kochać i pilnować i bronić ... tylko mnie stąd zabierz ... . Nie pozwól, aby mój świat skończył się na boksie w schronisku ...Bądź MOIM CZŁOWIEKIEM, jedynym, ukochanym "MOIM CZŁOWIEKIEM". Będę Cię kochać, będę wiernie i cierpliwie czekać każdego dnia na Twój powrót do naszego domu, z TWOICH oczu będę zgadywać wszystkie życzenia ..."CZŁOWIEKU – może to na Ciebie czeka ta mała psinaTusia potrzebuje domu juz, natychmiast ...Potrzebuje kogoś, kto zabierze ją na ostatnie chwile jej życia.Wiem, że trudno znaleźć Kogoś, kto świadom tego jak mało czasu zostało Tusi zdecyduje się dac jej dom i siebie ...Tusia potrzebuje kogoś, kto nie będzie myślec o sobie a pomyśli o Tusi i o tym, że dzięki niemu odejdzie za Tęczowy Most szczęśliwa, bo kochana ...Tusia ma zapewnioną bezpłatna opiekę weterynaryjną w schronisku w Krakowie, bezpłatną karmę eukanuba dla diabetyków i insulinę ...Potrzebuje tylko jednego zastrzyku dziennie, i krótkich spaceroów.Właściciel nie poniesie żadnych kosztów, jedyne czego Tusia wymaga, to serce i dom, potrzebuje kogoś kto potrzyma ja na kolanach i pogłaszcze po maleńkiej główce.....Suczka jest strasznie smutna. Brak w jej oczach 'tego' błysku, tej iskierki - nadziei na życie pełne psio-ludzkiej miłości.... Ale jeszcze wszystko może się zdarzyć ... Własny CZŁOWIEK, własny kąt, własna miseczka, własne posłanie, trochę ciepła, trochę dotyku ludzkiej dłoni, trochę psio-ludzkiej miłości a w jej oczach pojawi się najpierw nadzieja a potem iskierka miłości i wierności, które nadadzą sens jej psiemu istnieniu.Przygarnij suczkę, otocz opieką i daj jej poczucie bezpieczeństwa a będziesz mieć najwierniejszego, najbardziej lojalnego przyjaciela. Nikt nigdy nie będzie Cię tak kochać jak ta suczka. Przygarniając sunię pod swój dach uratujesz jej życie.Tusia nie ma czasu na czekanie ....Daj jej piękny i szczęśliwy PSI LOS.Daj jej życie spokojne i piękne z własnym posłaniem, pełną miską, pieszczotą ludzkiej dłoni, z przyjaznym słowem i z tym, co w życiu każdego psa jest najważniejsze Z WŁASNYM CZŁOWIEKIEM. Udowodnij razem z Tusią, że nie tylko pies jest przyjacielem człowieka, ale także człowiek jest przyjacielem psa. Udowodnij razem z nią, że niemodne dzisiaj słowo DOBROć nie straciło swojego znaczenia.Informacje o Tusi :Tel - 504 783 417mail [email protected] "NIE SKOMENTUJĘ TEGO WŁAŚCICIELA ALE MAM PROSBE POMÓŻCIEhttp://img428.imageshack.us/img428/4148/9055966937kf.jpghttp://img119.imageshack.us/img119/5120/905596690kb.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.03.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 CCi kopiowac na gazete? czy juz ten watek tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.03.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 no to ja skomentuje..... ten wlasciciel to jest najgorszym skurw..........i mam nadzieje ze go kiedys tez tak dzieci oddadza jak meble do domu starcow...no bo stary i chory.... no szlag mnie trafil..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CCI 09.03.2006 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Zieloonooka kopiuj gdzie sie da ja wkleiłam tu i na molosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.03.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 no to ja skomentuje..... ten wlasciciel to jest najgorszym skurw.......... i mam nadzieje ze go kiedys tez tak dzieci oddadza jak meble do domu starcow...no bo stary i chory.... no szlag mnie trafil..... Też mam taką nadzieję,ze zdechnie w samotności i brudzie i ,ze poczuje sę jak stary nieopotrzebny mebel. Boże popłakałam się znowu i już serce zaczęlo mnie boleć..nie mogę czytać takich rzeczy.Biedulka jakbym mogła to od razu bym ją wzięla i pokochała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.03.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 no to ja skomentuje..... ten wlasciciel to jest najgorszym skurw.......... i mam nadzieje ze go kiedys tez tak dzieci oddadza jak meble do domu starcow...no bo stary i chory.... no szlag mnie trafil..... Powiem CI - mam nadzieje na to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.03.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 skopiowalam na GW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.03.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 TUŚKA znalazła dom!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22756&page=8&highlight=tusiA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 10.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 To wspaniała wiadomość. CCI zmień w temacie; znalazła dom!!!!!!!!!!!!!!! Hurra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CCI 10.03.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ale sie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts