pawlem 09.03.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam. Krok po trochu zbliżam się do złożenia dokumentów związanych z uzyskaniem pozwolenia na budowę. Zatrzymałem się jednak na pani architekt która w promocji zaoferowała mi zrobienie planu zagospodarowania działki za 2500 zł!!! Myślę ze chce ze mnie zedrzec ostatnią koszulę. Inny z kolei gostek zaoferował mi cene 1200 z Vatem. Czy ta cena według was jest już OK. A może powinienem dalej szukać. To są ceny poznańskie a działka jest goła i ma 1270 m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hube 09.03.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam. Jesli pod pojeciem zagospodarowanie kryje sie wrysowanie budynku, szamba, studni i obliczenie powierzchni czynnej biologicznie, to podziekuj tej pani i zycz powodzeni na przyszlosc. Wielkosc nie ma chyba wielkiego znaczeenia. Ja dla przykaldu w okolicach Warszawy, oddalem ostatnio mapy dla dwoch dzialek naraz i zaplacilem 400 zl od dzialki(cene utargowalem). Wyjsciowa cenaa od dzialki pod Warszawa to 600 zl. Nie daj sie nabrac. POZDRAWIAM Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 09.03.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Hmmm, czy zażyczyłeś sobie ogródka japońskiego z oczkiem wodnym, wodospadem i skalniakiem? Jeżeli nie, to pani chce cię wyd..oić. Ja za projekt zagospodarowania działki + adaptację + załatwianie reszty papierów w starostwie zapłaciłem 700 zł za wszystko.Pogoń panią na szczaw!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 09.03.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 jUZ PANI PODZIEKOWAłEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 09.03.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 W Poznaniu ceny za tą usługę to średnio 800-1200zł,choć przy wielu zmainach w projekcie typowym mogą brać i więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hube 09.03.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 areq zagospodarowanie dzialki to nie zmiany w projekcie Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 09.03.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 No to u nas nie ma czegoś takiego jak sam projekt zagospodarowania terenu bo i po co on?Lepiej raz zapłacić już za to co napisałem poniżejWrysownaie na mapkę planu zagospodarowania terenu+adaptacja projektu typowego do warunków miejscowych +drobne zmiany w projekcie nie wymagające zgody autora projektu typowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 11.03.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Ja tez na początku trafiłem na takiego "zdolnego" architekta, który za wrysowanie domku na mapkę i załatwienie papierów (czego było nie duzo bo działka jest "goła" a projekt typowy bez zmian) chciał ponad 2000 + zwrot kosztów transportu i materiałow ))) Ostatecznie znalazłem poleconego w Urzedzie gminy architekta, ktry bez gadania zrobił wszystko za 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 11.03.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 u mnie projekt zagospodarowania działki 700złzmiany w projekcie(w tym dorobienie piwnicy)400ale babka nas oszukała bo umawialiśmy się na inne kwoty ale mądry polak po szkodziewięc radze wam mieć wszystko na papierze a nie na gębę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 16.03.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 2 lata temu 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 19.03.2006 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ja u projektanta gdzie swój projekt zamawiałem zapłaciłem 700 zł za zagospodarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deb 19.03.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Człowiek, który robił projekt nawet słowem nie wspomniał na ten temat. Oczywiście było to tylko wrysowanie budynku, szambo, podjazdy, brama, furtka, chdnik, powierzchnia biologicznie czynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 21.04.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 W moim wypadku było to 1000 zł. Mogłem to zrobić u projektanta budynku za 500 zł. Zdecydowało jednak coś innego. Dzięki wyborowi wariantu 1-ego pozwolenie na budowę dostałem po... jednym dniu oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 25.04.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 W moim wypadku było to 1000 zł. Mogłem to zrobić u projektanta budynku za 500 zł. Zdecydowało jednak coś innego. Dzięki wyborowi wariantu 1-ego pozwolenie na budowę dostałem po... jednym dniu oczekiwania Cholera, długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD 22.06.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Przyślij jak możesz na PRV namiary na twojego projektanta. Mnie powiedzieli że od złożenia papierów mogą mi wydać pozwolenie nawet po 65 dniach. MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 22.06.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 W moim wypadku było to 1000 zł. Mogłem to zrobić u projektanta budynku za 500 zł. Zdecydowało jednak coś innego. Dzięki wyborowi wariantu 1-ego pozwolenie na budowę dostałem po... jednym dniu oczekiwania A w jakiej dzielnicy dany projektant ma takie przełożenia ?? Jeśli w dzielnicy Wawer ti i ja poproszę na PRIV. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.06.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam.Szwagier robi po 500. Wiecej - z adaptacjš projektu. i tu już zależy od iloci rysunków i zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorg 22.06.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Zazwyczaj stawka to 400- 700 zł. Jest to tak prosta czynność że nie wiem skadtakie astronomiczne ceny. Ja polecam zlecić tą robotę urzędnikowi w urzędzie który wydaje pozwolenie. Sam tak zrobiłem, 600 zł, wszystkie pozwolenia i uzgodnienia. Sam zadzwonił do domu kiedy to wszystko pozałatwiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Zazwyczaj stawka to 400- 700 zł. Jest to tak prosta czynność że nie wiem skadtakie astronomiczne ceny. Ja polecam zlecić tą robotę urzędnikowi w urzędzie który wydaje pozwolenie. Sam tak zrobiłem, 600 zł, wszystkie pozwolenia i uzgodnienia. Sam zadzwonił do domu kiedy to wszystko pozałatwiał. W moim urzędzie tymi sprawami zajmuje się panienka z mysimi ogonkami, głosikiem cichutkim którym oznajmia tylko jedno : "Nie wiem" - na każde pytanie Wolałabym jej tego nie zlecać.. Za zagospodarowanie i zmiany w projekcie ( drugie wejście, inne rozplanowanie przestrzeni, wprowadzanie wszystkich zmian zrobionych przez architekta wnętrz uprzednio, znalezienie gości od przyłączy, zaplanowanie przyłaczy i uzgodnienia z mediami i przegadanie tematu z konstruktorem) 1500 pln. Oddzielnie kasa dla przyłączy - po 500 od sztuki. NIe mam czasu tego załatwiać i jestem szczęśliwa jak prosię, że ktoś to za mnie zrobi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 13.07.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Zazwyczaj stawka to 400- 700 zł. Jest to tak prosta czynność że nie wiem skadtakie astronomiczne ceny. Ja polecam zlecić tą robotę urzędnikowi w urzędzie który wydaje pozwolenie. Sam tak zrobiłem, 600 zł, wszystkie pozwolenia i uzgodnienia. Sam zadzwonił do domu kiedy to wszystko pozałatwiał. Aby taką prostą czynność wykonać trzeba zdobyć odpowiednie uprawnienia. Aby je zdobyć trzeba długo chodzić do szkoły i dużo się uczyć. Potem trzeba długo praktykować za psie pieniądze. Potem trzeba przejść procedurę egzaminacyjną. Potem trzeba opłacać się w izbach. Więc po tym wszystkim ktoś kto już może projektować ma robić coś za pół darmo? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts