Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Teksty wygłoszone na Spotkaniu 2006

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ło matko!

To już trzecią se naklejkę na szybę będę "musiała" walnąć? No bo bliźniaki (http://www.blizniaki.net), czarny terier rosyjski (http://www.ctromania.net - też się szykują) no i kielnię z betoniarą.

Piknie będzie wyglądał mój espasik od tylca, piknie.... :D

Jerzysio!

...ciężar ze serca mnie zdjoneś :) - myślałam, że to mus :p

Ale będą nalepki sprawdzane przy przeglądach rejestracyjnych i brak nalepki będzie powodował banowanie z forum :D :wink:

:D :D :D :D

A co wstydzić się będziesz forumowej nalepki? Jak Cię będę mógł poznać jadąc przez podkarpacie? Zatrzymywać każde Espace i pytać czy Ty to Ty, czy Ty to nie Ty :wink: :D

Tomek!

Jak tak se będę te nalepki nalepiać to przez tylną szybkę nic nie zobaczę :p. A czasem by się przydało kukunąć w tamtą stronę :D. A wybierasz się w moje strony aby?? Czy tylko straszysz? :roll:

Fizyk!

Jak tam: czarnuch dalej w planach??

Baru - u mnie w planach jest cały czas. Ale Fizula się łamie :( Że pracochłonny, że delikatny (czarnulka znajomych dostała skrętu żołądka i niestety odeszła z tego padołu ziemskiego).

Druga strona medalu to koszty. Są spore, a przy wykańczaniu chałupki każdy tysiąc zł jest potrzebny. Na razie wstrzymujemy się wogóle z zakupem pieska. Poczekamy trochę. Ale ja jestem cały czas za! Mam nadzieję, że przekonam żoneczkę. Swoją drogą, możesz nad nią popracować na własciwym wątku :wink: .

Tomek!

Jak tak se będę te nalepki nalepiać to przez tylną szybkę nic nie zobaczę :p. A czasem by się przydało kukunąć w tamtą stronę :D. A wybierasz się w moje strony aby?? Czy tylko straszysz? :roll:

Raczej się nie wybieram, ostatni raz byłem jakieś 15 lat temu. Wakacyjnie od jakiegoś czasu wyłącznie Mazury :wink: , ale nigdy nic nie wiadomo. :D

Wstyd nie dym, w oczy nie gryzie :D musisz szybko naprawić ten błąd.

:D

Szanowny Panie Prezesie!

A czymże ja zasłużyłam sobie na ww "yellow kartkie"?? Tym, że na Mazurach nie byłam?! :o

Jeżeli jesteście takie mundre to poperoszę uprzejmnie o namiary na wypad wakacyjny! I wtedy porozmawiamy o kartkach.

A w namiarach poproszę o uwzględnienie, że mam 4 dzieci, więc woda musi być płytka dosyć daleko od brzegu :D - jeszcze dalej ma być głęboka, żebyśmy se z małżem mogli popływać :lol: :lol: . A na dodatek proszę przewidzieć Nadię czyli naszego 8,5 miesięcznego szczeniaczka (prawie 70cm w kłębie i 37kg żywej wagi) - czarnego futrzaka prześlicznej urody (zdjęcia we wewontku :wink: nasz domek). I to by było na tyle :p 8)

Jeżeli Jaśnie Wielmożni Panowie zaproponują cosik rozsądnego to z miłą chęcią naprawię swój błąd.

Pozdrawiam słonecznie i niedzielnie z podkarpacia

...na początek proponuje Giżycko i okolice... most obrotowy, twierdza Boyen ( atrakcja dla dzieciaków ) rejs Osjanem ( łódź motorowa do wynajęcia z możliwością noclegu ), lot największym w Polsce balonem na ciepłe powietrze ( areoklub Białystok ), no i obowiązkowo wizyta na polach grunwaldzkich kole 14 lipca( kulminacja w sobotę, ale można zacząć od piątku, tylko lokum trza wcześniej załatwić bo będzie ze 30 tys. ludzi ), tak by podziwiać inscenizację bitwy z 1410 roku ( podobno wreszcie wygrają Krzyżacy ), gdzie dzieciaki oszaleją z zachwytu.

To na początek...

..a w odwodzie:

Olsztyn i 20 ..... któreś spotkania Śpiewajmy Poezję

Frombork gdzie niejaki Kopernik swą pracą świat odmienił,

Kętrzyn z Wilczym Szańcem, Święta Lipka perełka architektury.....

no i onowiąkowo do Barcian do JAASa trza by się wybrać...

Pozdro

J

A do komturii to nie? :o Od Giżycka kamieniem rzucił :D