ninababy 09.03.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 zaadecydowałam (ostatecznie), że nasza podłoga w salonie (zamontowane ogrzewanie podłogowe) zostanie pokryta drewnem. Zastanawiam się teraz jaką firmę wybrać mam na uwadze barlinek i finishparkiet -producenci dopuszczają układanie na ogrzewaniu podłogowym. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, a może polecicie coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 09.03.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Też jestem ciekawy, co lepsze?Finishparkiet czy barlinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 09.03.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 zaadecydowałam (ostatecznie), że nasza podłoga w salonie (zamontowane ogrzewanie podłogowe) zostanie pokryta drewnem. Zastanawiam się teraz jaką firmę wybrać mam na uwadze barlinek i finishparkiet -producenci dopuszczają układanie na ogrzewaniu podłogowym. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, a może polecicie coś innego?? Barlinek (lub jakiś inny panel drewniany) lepiej zniesie ogrzewanie podłogowe. Będziesz bardziej zadowolona niż z zastosowania parkietu wartwowego (Finishparkiet) lub tradycyjnego parkietu. Nie wdając się w rozważania techniczne mogę powiedzieć, że w sezonie grzewczym na Barlinku zrobi się dużo mniej szparek, niż na innych podłogach drewnianych. PS. Chyba, że założysz w mieszkaniu klimatyzację albo będziesz je mocno nawilżać - to wtedy wrócimy do rozważań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArorL 28.04.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) odpowiem po 11 latach od pytania w tym pościeFinishParkiet ma 6mm warstwy użytkowejBarlinek ma 2-3mm warstwy użytkowejFinishParkiet kleimy do wylewki a to kosztuje ok 25zł więcej (grunt i klej), ale za to mamy możliwość cyklinowania i renowacji podłogi w przyszłości, a do tego FinishParkiet gdy jest przyklejony to nie stuka i nie puka podczas chodzenia. Uważam że jest on lepszym produktem.Poniżej aktualne kolory FinishParkietu [moderowano] Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts