Inula 09.03.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Stoję przed takim właśnie wyborem. Bardziej podobają mi się normalnie otwierane, tzn. na zawiasach ale po pierwsze - kabiny z takimi są sporo droższe od tych z przesuwanymi, po drugie słyszałam, że po kąpieli, jak otworzy się te drzwi wychodząc spod natrysku to woda po nich ścieka na podłogę... a może jest na to jakieś rozwiązane? Te z drzwiami przesuwanymi ,mam wrażenie, że całe się trzęsą przy otwieraniu i trzaskaja. Jestem w kropce , nie wiem czy warto wydać więcej na te otwierane czy nie a czas nagli - łazienka na ukończeniu. Możecie podzielić się wrażeniami z użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balu 09.03.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Lepsze do umycia są drzwi otwierane ,ja mam przesuwne i podczas mycia ich ,przysięgam sobie ,że nastepne bedą otwierane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_1999 09.03.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Otwierane są też solidniejsze. suwane prędzej czy późnie rozpadna się te roleczki na których pracują. W tym wypadku droższe oznacza lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 09.03.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Stoję przed takim właśnie wyborem. Bardziej podobają mi się normalnie otwierane, tzn. na zawiasach ale po pierwsze - kabiny z takimi są sporo droższe od tych z przesuwanymi, po drugie słyszałam, że po kąpieli, jak otworzy się te drzwi wychodząc spod natrysku to woda po nich ścieka na podłogę... a może jest na to jakieś rozwiązane? Te z drzwiami przesuwanymi ,mam wrażenie, że całe się trzęsą przy otwieraniu i trzaskaja. Jestem w kropce , nie wiem czy warto wydać więcej na te otwierane czy nie a czas nagli - łazienka na ukończeniu. Możecie podzielić się wrażeniami z użytkowania? Zdecydowanie lepsze otwierane, problem ze ściekaniem niewielki bo otwierasz je na chwilę, a jesli po prysznicu sięgasz tylko poza kabinę po ręcznik i wycierasz się w środku to praktycznie cała woda ścieknie z drzwi zanim wyjdziesz. Pomijam już kwestię mycia szyby - zgadzam się z Balu. Pozdrawiam rafagm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.03.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Otwierane!Ja mam kabinę Karmi Kada i one otwierają się również do wewnątrz, więc z ociekaniem nie ma problemu.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 10.03.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Otwierane są też solidniejsze. suwane prędzej czy późnie rozpadna się te roleczki na których pracują. W tym wypadku droższe oznacza lepsze! Mama ma suwane ponad 11 lat, kabina ze średniej półki - nic się nie dzieje [odpukać], z myciem też nigdy nie było problemu. My będziemy też mieli suwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.03.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 U siebie w bloku mam przesuwane Rawaka, czyszczenie tych rowków to żadna przyjemność.W domu zamontowałam otwierane dwuskrzydłowe. Teraz kupiłabym otwierane na jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 11.03.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 U siebie w bloku mam przesuwane Rawaka, czyszczenie tych rowków to żadna przyjemność. Potwierdzam, na samą myśl przechodzą mnie dreszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 11.03.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Jeśli mówisz o trzęsących się to najprawdopodobniej myślisz o tanich plastikowych ale jak zamontujesz z szybami chartowanymi to sie nie trzęsą Druga sprawa w przypadku przesównych to masz masę ramek na których zbiera się mydło ściekające i wapno z wody - mam nadzieję że wyobrażasz sobie ile koszrtuje umycie tego - co do rolek to jeszcze gorsza sprawa W przypadku otwieranych zwróć uwagę na 2 kwestie:pierwsza to aby było jak najmniej ramek najwyżej zawiasy i uszczelkidruga to za nic na świecie nie kupuj gładkiej lub przyciemnianej szyby - według mnie musi uwaga musi być jakiś wzorek - spytasz dlaczego - już mówię każdą smug będzie widać - ja sam kupiłem z takimi małymi kwadracikami lekko zamgloną i już po 2-4 prysznicach widać zacieki - kolegama gladkie i żona klnie go że nie wytarł prysznica po ja mam lepie codziennie ja z zoną biorę prysznic i tylko co 3-4 dni jestem zmuszany do sprzątania prysznica- jest umowa łazienka w mojej kwestii kuchnia żony Podsumowując:otwierane bez ramek szyba z wzorkami Sam tera wybrałbym tylko otwierane dzwi a nie kabinę Mam 100 cm kabinę otwieraną /2 drzwi/ - hektary do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.03.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 W mieszkaniu mieliśmy przesuwane , teraz mamy otwierane , jednoskrzydłowe . Zdecydowanie lepsze w utrzymaniu czystości , bez tych rowków , rolek . Ravak Glassline - GSKK 90 . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 13.03.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Mam kabinę Akord z Koła - drzwi otwierane do środka i na zewnatrz. Bardzo udana. Łatwo się myje. Ilość wody ściekającej z drzwi na zewnatrz jest niewielka - parę kropel (a jeśli nie chce mi się wycierać podłogi po kąpieli - wychodząc z kabiny, otwieram drzwi do środka). Koleżanka ma drzwi przesuwane - narzeka, że czyszczenie zaułków najlepiej robić szczoteczką do zębów Ale może przesadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inula 14.03.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 dzięki za rady. Będą otwierane Jak przyjrzałam się rowkom i rolkom dokadniej to faktycznie trzebaby sie nieźle namęczyć przy myciu. Tym bardziej, że nasza woda ma dużo wapnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 14.03.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Tylko otwierane! Z trzech kabin, ktore mamy w domu, jedna ma drzwi przesuwane, bo takie byly tansze, makabra Dwie pozostale kabiny (Huppe) maja drzwi otwierane, solidne, ladne i proste w myciu. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 15.03.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Jaka szkoda, że absolutnie z góry uznałam, że przesuwne lepsze, bo już mam kupioną. Po waszych postach napewno podjęłabym inną decyzję. A ja głupia myslałam, że łazienka mi sie zatopi od tych otwieranych. Wrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delaware 15.03.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ja wybralam tez na zawiasach i jestem baaaardzo zadowolona. Czyszczenie tej kabiny to pestka w porownaniu z suwana. I wiem, ze nie zostane pewnego razu z drzwiami w rekach jak to mi sie zdarzylo niedawno w hotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts