L3g1on 09.03.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam właśnie otrzymałem kosztorys wstępny sie głowie czy to durzo czy mało. Mój projekt to "AGA" (bez balkonu ściana w tamtym miejscu jest prosta) http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=417 oto co zawiera kosztorys: Fundamentywykopyzborjenie ławie szałunki, betonowanieizolacja pozioma. zasypywaniekanalizacja, zbrojenie płytyzalewanie płyty pierwszejodszałowanie cena za roboczne 9600zł---------------------------------------- murymury zewnętrzne z prefabeu lub maxścianki wewnętrznekominy 3 sztukicena za robocizne 5700----------------------------------------- stropstrop z protermu (nie wiem co to za skrót ale pisze coś takiego) fert. lub ferxwieniec,zbrojenie, obmurówka zalewaniepłyty, schody żelbetonowecena za robocizne 3400zł----------------------------------------- podmurówkaPodmurówka, szczyty, wieniec, ścianki, kominydo dachu 3xcena za robocizne 3200zł---------------------------------------- więźbaWięźba położenie krokwi, deskowaniefoliowanie, łacenie(co to jest?), pokrycieblachąkominy z klinkieru 3szt.,okna 3x, okucia blacharskie, rynnycena za robocizne 9200zł czekam na opinie gdzie ewentualnie szukać obiżki itp.Ta ekipa załatwia również mateiały (jeżeli bede chciał)koszt całości wychodzi około 65000zł przy ścianach z prefabet 450 36x24x49 durzo czy mało?naprawde prosze o pomoc bo jestem w tych kwestiach zielony, dodam że mieszkam w Żywcu (polska południowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 09.03.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Chyba za duzo zer dopisałes do całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 09.03.2006 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Chyba za duzo zer dopisałes do całości sorka już poprawione a jakiś inne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 09.03.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 ---------------------------------------- więźbaWięźba położenie krokwi, deskowaniefoliowanie, łacenie(co to jest?), pokrycieblachąkominy z klinkieru 3szt.,okna 3x, okucia blacharskie, rynnycena za robocizne 9200 zł troszke drogo za ten dach. ja go moge zrobić za 6500 zł netto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 09.03.2006 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 ---------------------------------------- więźba Więźba położenie krokwi, deskowanie foliowanie, łacenie(co to jest?), pokrycieblachą kominy z klinkieru 3szt.,okna 3x, okucia blacharskie, rynny cena za robocizne 9200 zł troszke drogo za ten dach. ja go moge zrobić za 6500 zł netto. pozdrawiam dziekuje za uwage a ta cena to z drewnem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 09.03.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 myslalem ze mowimy o cenach za robocizne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 09.03.2006 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 myslalem ze mowimy o cenach za robocizne . hmmm no niby za samą robocizne, ale tak nie zrozumiale troche mi to ten pan napisał i teraz nie wiem czy to obejmuje drewno czy nie jutro bede musiał sie go zapytać. (a nie orientuje sie ktoś ile drewna na taką więźbe jest potrzebne najlepiej ile by kosztowało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 09.03.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Cena za robociznę fundamentów i za więźbę+ pokrycie dachowe mogłaby być nieco niższa...reszta moim zdaniem o.k.Choć z drugiej strony jednak tam jest i deskowanie.Dach w tym projekcie to 180m2 -1800zł za pokrycie blachodachówką,drugie tyle za odeskowanie, osadzenie okien 3*200zł,3 kominy...tak z 1000zł możesz stargować.Za fundamenty moim zdaniem o dobre 3000zł za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 09.03.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Cena za robociznę fundamentów i za więźbę+ pokrycie dachowe mogłaby być nieco niższa...reszta moim zdaniem o.k. Choć z drugiej strony jednak tam jest i deskowanie.Dach w tym projekcie to 180m2 -1800zł za pokrycie blachodachówką,drugie tyle za odeskowanie, osadzenie okien 3*200zł,3 kominy...tak z 1000zł możesz stargować. Za fundamenty moim zdaniem o dobre 3000zł za dużo. bardzo dziekuje postaram sie os stargowac w tych pozycjach :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 10.03.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam właśnie otrzymałem kosztorys wstępny sie głowie czy to durzo czy mało. Mój projekt to "AGA" (bez balkonu ściana w tamtym miejscu jest prosta) http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=417 oto co zawiera kosztorys: Fundamenty wykopy zborjenie ławie szałunki, betonowanie izolacja pozioma. zasypywanie kanalizacja, zbrojenie płyty zalewanie płyty pierwszej odszałowanie cena za roboczne 9600zł ---------------------------------------- mury mury zewnętrzne z prefabeu lub max ścianki wewnętrzne kominy 3 sztuki cena za robocizne 5700 ----------------------------------------- strop strop z protermu (nie wiem co to za skrót ale pisze coś takiego) fert. lub ferx wieniec,zbrojenie, obmurówka zalewaniepłyty, schody żelbetonowe cena za robocizne 3400zł ----------------------------------------- podmurówka Podmurówka, szczyty, wieniec, ścianki, kominydo dachu 3x cena za robocizne 3200zł ---------------------------------------- więźba Więźba położenie krokwi, deskowanie foliowanie, łacenie(co to jest?), pokrycieblachą kominy z klinkieru 3szt.,okna 3x, okucia blacharskie, rynny cena za robocizne 9200zł czekam na opinie gdzie ewentualnie szukać obiżki itp. Ta ekipa załatwia również mateiały (jeżeli bede chciał) koszt całości wychodzi około 65000zł przy ścianach z prefabet 450 36x24x49 durzo czy mało? naprawde prosze o pomoc bo jestem w tych kwestiach zielony, dodam że mieszkam w Żywcu (polska południowa) Wychodzi 31 tys,jak Tobie wyszło 65tys? 31 jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L3g1on 10.03.2006 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam właśnie otrzymałem kosztorys wstępny sie głowie czy to durzo czy mało. Mój projekt to "AGA" (bez balkonu ściana w tamtym miejscu jest prosta) http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=417 oto co zawiera kosztorys: Fundamenty wykopy zborjenie ławie szałunki, betonowanie izolacja pozioma. zasypywanie kanalizacja, zbrojenie płyty zalewanie płyty pierwszej odszałowanie cena za roboczne 9600zł ---------------------------------------- mury mury zewnętrzne z prefabeu lub max ścianki wewnętrzne kominy 3 sztuki cena za robocizne 5700 ----------------------------------------- strop strop z protermu (nie wiem co to za skrót ale pisze coś takiego) fert. lub ferx wieniec,zbrojenie, obmurówka zalewaniepłyty, schody żelbetonowe cena za robocizne 3400zł ----------------------------------------- podmurówka Podmurówka, szczyty, wieniec, ścianki, kominydo dachu 3x cena za robocizne 3200zł ---------------------------------------- więźba Więźba położenie krokwi, deskowanie foliowanie, łacenie(co to jest?), pokrycieblachą kominy z klinkieru 3szt.,okna 3x, okucia blacharskie, rynny cena za robocizne 9200zł czekam na opinie gdzie ewentualnie szukać obiżki itp. Ta ekipa załatwia również mateiały (jeżeli bede chciał) koszt całości wychodzi około 65000zł przy ścianach z prefabet 450 36x24x49 durzo czy mało? naprawde prosze o pomoc bo jestem w tych kwestiach zielony, dodam że mieszkam w Żywcu (polska południowa) Wychodzi 31 tys,jak Tobie wyszło 65tys? 31 jest OK tak jak najbardziej za robocizne 31tyś. 65tyś wychodzi z materiałami jeżeli wkonawca bedzie je we własnym zakresie kupował (choć znając życie pewnie wyjdzie drożej). Czyli są to ceny akceptowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts