Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umywalka półblatowa

moratar

Recommended Posts

Czy ma ktoś doświadczenia lepsze lub gorsze z umywalkami półblatowymi?

Czy jest sens bawić się z półblatem?

Na pierwszy rzut oka zdają się być funkcionalne można coś na blacie postawić i nie trzeba daleko sięgać do kranu przez cały blat.

Np. taka:

http://www.roca.pl/katalog/small/sm_327466.jpg

• 4 weeks później...
  • 1 year później...
co to za łazienka (ta beżowa)?jaki to producent i gdzie mogę ją obejrzeć dokładniej?

Na tej stronie jest wszystko napisane: Villeroy kolekcja Tiora, szukaj w dobrych sklepach z ceramika sanitarną, blatu i szafek na pewno nigdzie nie zobaczysz, jest za droga, żeby sklepy miały ja na ekspozycji.

Adresy sklepów:

http://www.villeroy-boch.com/en/pl/international-startpage/products-lifestyles-service/polska.html

• 4 weeks później...

Witam artystów tego forum....

Czy ktoś z was spotkał się z umywalką półblatową,która byłaby alternatywą dla umywalki ART CERAM Fuori Box , link poniżej:

http://www.megalazienki.pl/Umywalka_Fuori_Box_Semincasso_50_x_48cm,L560,480.html

Chodzi mi dokładnie o taki sam kształt , w wymiarach 70-75 cm x 50cm (optymalna) :)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Wyluzuj.... za bardzo spięta jesteś :D

Nie mialem zamiaru wprawiać cię w zakłopotanie, a mój ton był jak najbardziej żartobliwy o czym świadczą buźki..... :) Raczej sprawdź i zastanów się nad sensem swojej odpowiedzi ....

Każdy termin można wygooglować .... Zresztą jakieś wielkie halo o nic...

pozdrawiam

:D

• 2 weeks później...
  • 3 years później...
  • 3 years później...

Witam

Jak w temacie, proszę o pomoc w zabudowie umywali w małej łazience.

Zastanawiam się już od dłuższego czasu jaka umywalkę wybrać aby wpuścić ją tylko częściowo w blat. ( blat będzie miał szerokość 25cm, długość 110cm). Pod blatem chciałbym zabudować przestrzeń szafkami (przy okazji schować przyłącza wody).

Zależy mi na tym aby umywalka była relatywnie duża gdyż jest to jedyna łazienka. Cena umywali do 500zł, kształt bardziej owalny (miska WC jest owalna-Roca Victoria)

Oczywiście za wszystkie inne propozycje aranżacji tej łazienki forumowiczom będę wdzięczny jednak zmiana rozmieszczenia nie jest możliwa gdyz instalacje wodno-kanalizacyjne sa juz wykonane.

W załączniku poglądowy plan.

Pozdrawiam!

Zabudowa umywlaki.jpg