Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

chodzi o wprowadzenie pewnych nawykow, ktore nie sa jakims szczegolnym terrorem.

chyba najlepszym sposobem jest przejście ze zwykłej g11 na g12, pilnujesz się wtedy ze względu na oszczędność, np kumpel od razu wziął g12 i jego żona nie zwraca na tu uwagi wcale. Dopóki nie zapłacisz nie bierzesz tego pod uwagę.

Edytowane przez puzondm
error

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chinczycy atakują- dostałem maila z honkongu z ofertą produktową na niezłe krowy powietrze - powietrze np 70KW

dla zaiteresowanych współpracą:D

http://www.heatpumpchina.com/

od dawna atakują :) Z tej firmy do mnie niejaki Bill do mnie nieustannie pisze, a właściwie to jego translator:

"Good day.

This is Bill Fu from Guangzhou, China. I´m writing this email because I think you might be interested in renewable energy or systems related to HEAT PUMPS. Our factory, with all necessary certifications acquired (CE, CCC, ISO, MCS etc.) and 11 years of experience, has been exporting heat pumps for various use.

IF YOU ARE INTERESTED, PLEASE LET ME KNOW.

Kind Regards,

Bill Fu"

...najgorsze że za każdym razem z innego maila. Tylko Bill się nie zmienia - zawsze FU no i wizualizacja firmy ciągle ta sama od lat... :D

He,he, do mnie piszą nigeryjczycy, ale po przeczytaniu nagłowka od razu kasuje...więc może tez się jakiś Bill lub Eleva przewinęła ;)

Popros admina, zeby na serwerze wprowadzil chociaz jakies elemrntarne filtry antyspamowe. Takie maile nie maja szans sie przedrzec bez dopisku w temacue [sPAM] :)

Można również zaprezentować drugi biegun cenowy. Zakładając, że ta moc projektowa jest OK, da radę takie cuś: http://ghs.vot.pl/?page_id=1180&gclid=CIuznJuLk7UCFVEfzQod0jkACw - czyli o ponad 30.000zł mniej.

Wyglada chyba cena ok, ale pytanie: ktoś sprawdził już te firmę? Jest ze Slaska, takze dla mnie bylaby ok.

Pozdrawiam

netmax78

Witam

Byłem wcześniej zdecydowany na pompę powietrze woda ale dziś znalazłem na necie pompę z projektem odwiertami i zasobnikiem za 27 tyś. http://ghs.vot.pl/?page_id=1180 co prawda ja potrzebuje trochę wiekszej ale i tak cena mnie zaskoczyła. Ktoś cos wie na temat tej firmy i pompy którą proponują ?

Kurka, a ja myslalem ze to IVT:P w tej cenie:).

Pozdrawiam

netmax78

Wyglada chyba cena ok, ale pytanie: ktoś sprawdził już te firmę? Jest ze Slaska, takze dla mnie bylaby ok.

Pozdrawiam

netmax78

Już było pare razy i zdaje się nie tylko ja potwierdzałem że firma jest ok i Tomek K. w maliny Cie nie wpuści

Raczej powiedziałbym że "dopieszcza wszystkie detale"

Zresztą na tym etapie i tak tylko teoretyzujesz, po instalacji i powiedzmy 1-2 miesiącu używania widzisz co i z czym się je w realu

Pamiętaj tylko żeby zawsze lekko przewymiarować PC, lekko czyli ok 25%

chcesz żeby ktoś tak z dobrego serca i z braku czasu zrobił Ci OZC?

No chyba na głowe upadles:)....jasne, że odpłatnie...ktoś kto w tym siedzi. Chodzi mi tylko o dobranie PC.

Nie bylem precyzyjny, po prostu nie bralem pod uwage, że ktos moze pomyslec - za friko:)

Poprzedni "specjalista" lokalny wyliczyl mi 12kW!! Wiem, że stanowczo za duzo widzac inne wyliczenia OZC.

Pzdr

netmax78