Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja pisalem o alternatywie a nie o "tanszej alternatywie". Jasko przy kablach nie ma zadnej. Ani tanszej, ani drozszej. ZADNEJ.

No to rzeczowo. Alternatywę to on ma już teraz - kominek. Ale skoro piszesz o jakiejkolwiek alternatywie (a nie tańszej, jak sam podkreśliłeś), to u niego mogą to być np. piece akumulacyjne albo promienniki podczerwieni.

Czy coś źle prawię?

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po ile placicie z odwierty pionowe do DZ? Ludzie pisza o 100zl/m ...rozumiem, że to z glikokolem chyba?

http://www.bose-instal.pl/promocje.html

54zl...hmm. Ktos ma opinie o tej firmie?

Pozdrawiam

Krystian

cena za odwiert i puste DZ do głębokości odwiertu. Za każdy mb doprowadzenia od odwiertu osobno, glikol osobno, studzienka rozdzielcza lub rozdzielacz do kotłowni osobno. Wyjdzie ile ma wyjść. Firma dobra. Mają doświadczenie i są terminowi.

No to rzeczowo. Alternatywę to on ma już teraz - kominek. Ale skoro piszesz o jakiejkolwiek alternatywie (a nie tańszej, jak sam podkreśliłeś), to u niego mogą to być np. piece akumulacyjne albo promienniki podczerwieni.

Czy coś źle prawię?

Daj spokoj. Oerwales sie mocno od kontekstu wypowiedzi. :)

cena za odwiert i puste DZ do głębokości odwiertu. Za każdy mb doprowadzenia od odwiertu osobno, glikol osobno, studzienka rozdzielcza lub rozdzielacz do kotłowni osobno. Wyjdzie ile ma wyjść. Firma dobra. Mają doświadczenie i są terminowi.

No tak na gotowo za 1mb DZ pionowego to trzeba liczyc te 80-100 zl. Jak tos oferuje taniej, to faktycznie moze miec jakies "ukryte" koszta dodatkowe.

Daj spokoj. Oerwales sie mocno od kontekstu wypowiedzi. :)

Warto poszerzac swoj zasob slownictwa, to sie uniknie niezrozumienia sensu czyjejs wypowiedzi.

Warto też poprawnie pisać po polsku z szacunku do innych.

Udowodniłem Ci, że nie masz tańszej alternatywy oraz, że jasiek71 - jak i Ty - ma jakąkolwiek inną. I ode mnie: EOT.

Warto też poprawnie pisać po polsku z szacunku do innych

Udowodniłem Ci, że nie masz tańszej alternatywy oraz, że jasiek71 - jak i Ty - ma jakąkolwiek inną. I ode mnie: EOT.

A u Was bija Murzynow. :D

"Udowodniles" cos, czego od Ciebie akurat nie wymagano. Slowo "alternatywa" nie odnosi sie do czegos tanszego. To miales opisane w linku do slownika i trzeba bylo z "szacunku dla innych" sie zapoznac i przyswoic.

Mam ofertę na pompy ciepła o mocach 9kW i 10kW. Różnica cenowa między nimi (po uwzględnieniu dodatkowych 30m kolektora pionowego) wynosi ok 1500zł.

Mam zamiar wykorzystywać głównie taryfę nocną.

Wyliczona wartość pompy ciepła dla budynku wyszła na poziomie 8kW.

Proszę o rozsądne opinie, czy przy tak minimalnej różnicy cenowej lepiej wziąć 10kW (z tak dużym zapasem mocy), czy 9kW z małym zapasem mocy.