Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Ile masz m2 okien Arturku? Ile od północy, ile z każdej strony?

No to dynamit i lapiesz druga szanse ;)

Atak "bublowców" ?

Trza mieć jaja przed budową a nie jajniki po budowie ;)

Okien mam 19m2 na 118m2 p.uż,0m2 od pólnocy :)

Dynamitem to działają ok.200m pode mną ;)

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Gratulacje "Arturku".

Dziękuję,to dla mnie zaszczyt ;)

Dla ludków bywających częściej ode mnie na forum typu 10-15cm styro na ścianie,WG,musowo pompa ciepła to czas wstydu za brak zrozumienia tekstu pisanego :)

Czy to koowa ja czy Ty nie mozesz od 2 tygodni nagrzac dom(k)u? ;)

To potwierdza moją tezę ;)

Na dzisiaj temperatura w domu 21,7-23,5st.C,

Trza mieć jaja przed budową domu a nie jajniki :D

Jajniki wytwarzają strach przed COP1...

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
"Kastracje moralna" juz na forum przeszedles. Mam nadzieje, ze do umyslowej nie dojdzie ;)

Kastrat nie powinien się wypowiadać w temacie ogrzewania,czemu nie zdecydujesz się na COP1 ?

Zostałeś wykastrowany "budowlanie" ? Podobnie jak Liwko ?

COP1 dla Waszych domów to jak zasiłek dla bezrobotnych dla zwykłej rodziny ;)

COP1 w postaci przyszłego zapotrzebowania domu na ciepło(OZC) powinien być odnośnią do budowy domu,wspomagacze typu COP3 (wiagra) powinien być onośnią dla słabo doposażonych fizycznie i mentalnie.

Ale od tego jest baza wiedzy.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Musial bym sie chyba z moim malym na glowy pomieniac. ;)

No to nie pisz nic o kastracji...

Na COP1 decyduje się ktoś z jajami ale nigdy z jajnikami ;)

Arturo, latasz wq... jak osa.

Czyżby miki ci się odbijał czkawką?

:D

Ja jestem człowiek spokojny...

Pompę mam,to najważniejsze ;)

Edytowane przez Arturo72

"Nie pisz nic o kastracji?

Chyba masz naprawdę małe jaja:lol2:

Przeleciałem ostatnie Twoich sto postów, na więcej nie miałem siły. Kompletnie nic merytorycznego, kompletnie nic na temat budowlanki, jedynie psucie atmosfery i podburzanie ludzi przeciwko sobie. Czy jesteś w jakimkolwiek stopniu zainteresowany tematyką tego forum, czy tylko trollem, który równie dobrze odnajdzie się na forum akwarystycznym, filatelistycznym, teologicznym, czy jakimkolwiek innym?

@Arturo,

Kłania się znienawidzona przez większość matematyka i ekonomia. Czym mniejszy dom (100 m2), tym bardziej opłaca się COP1, czym większy (300 m2), tym bardziej opłaca się pompa. Dla przykładu: aby zejść w dużym domu z 10 MWh na 6 MWh za CO, trzeba władować dodatkowo w izolację 15-20 KPLN. Natomiast różnica pomiędzy pompą 6 a 12 kw to powiedzmy 40% tej pierwszej. Sprawa wydaje się prosta, pozostałym pomiędzy pozostaje znaleźć złoty środek.

Przeleciałem ostatnie Twoich sto postów, na więcej nie miałem siły. Kompletnie nic merytorycznego, kompletnie nic na temat budowlanki, jedynie psucie atmosfery i podburzanie ludzi przeciwko sobie. Czy jesteś w jakimkolwiek stopniu zainteresowany tematyką tego forum, czy tylko trollem, który równie dobrze odnajdzie się na forum akwarystycznym, filatelistycznym, teologicznym, czy jakimkolwiek innym?

@Arturo,

Kłania się znienawidzona przez większość matematyka i ekonomia. Czym mniejszy dom (100 m2), tym bardziej opłaca się COP1, czym większy (300 m2), tym bardziej opłaca się pompa. Dla przykładu: aby zejść w dużym domu z 10 MWh na 6 MWh za CO, trzeba władować dodatkowo w izolację 15-20 KPLN. Natomiast różnica pomiędzy pompą 6 a 12 kw to powiedzmy 40% tej pierwszej. Sprawa wydaje się prosta, pozostałym pomiędzy pozostaje znaleźć złoty środek.

Przeleciałeś? Bardzo się cieszę. Też cię pozdrawiam.

Natomiast druga część twojej wypowiedzi wydaje się być rozsądna.:D.

Okien mam 19m2 na 118m2 p.uż,0m2 od pólnocy :)

Klaustrofobii nie dostaniesz?

Widzisz Arturku, ja mam 41m2 okien bo chciałem. Mam je od frontu (północ, dużo bardziej estetycznie dom wygląda a i na ulicę fajnie popatrzeć kto do nas lezie), mam od wschodu i południa. W żaden sposób nie musiałem się z nimi ograniczać by rachunki były niższe. Mam dom taki, jaki był dla nas najbardziej komfortowy. Wstawiłem gruntową PC i mam niskie rachunki na CO i CWU.

TY-zbudowałeś bunkier z wizjerami a nie oknami a i tak wstawiłeś PC. Zero logiki.

Bez odbioru.

Gość Arturo72
nie obraź się, ale ton twoich wypowiedzi trąci rozbujałym ego...wydawało mi się, że dostałeś już nauczkę, ale widzę że wiele się nie zmieniło....

Ja tam się nie obrażam,bo nie ma o co.

Ton moich wypowiedzi jest jaki jest,każdy ma określony pogląd na różne sprawy.Ja mam taki.

Trza mieć jaja przed budową domu a nie jajniki :D Jajniki wytwarzają strach przed COP1...

Arturo, weź se daj trochę na wstrzymanie, bo już w kilku wątkach tyle jadu się z ciebie leje, że coś chyba jest z tobą nie tak. Wyluzuj, może joga, albo muzyka relaksacyjna ? A o cop1 nie pitol, bo sam kupiłeś pompę, a nie grzałkę, i nie opowiadaj, że to tylko przez cwu, bo co, inni się nie myją i cwu nie zużywają ? To gadanie ma taką samą wiarygodność, jakbyś opowiadał, że skacząc ze swojego dachu zalecisz do Katowic, ale przez to że na Śląsku jest takie powietrze jakie jest, to nie polecisz.