Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!! Chciałabym się zapytać Państwa którzy są z okolic Bielska Białej czy znają Pana Michała Pięknego z Żywca. Ma firmę Ciepły Dom sp. z o o. Zajmuje się pompami ciepła i rekuperacją. Czy ktoś może wie co się z nim dzieje? Chciałabym uzyskać o nim jakieś bliższe informacje bo zdaje mi się że zostałam oszukana ....

Witam!! Chciałabym się zapytać Państwa którzy są z okolic Bielska Białej czy znają Pana Michała Pięknego z Żywca. Ma firmę Ciepły Dom sp. z o o. Zajmuje się pompami ciepła i rekuperacją. Czy ktoś może wie co się z nim dzieje? Chciałabym uzyskać o nim jakieś bliższe informacje bo zdaje mi się że zostałam oszukana ....

No pięknie. Dołączasz do innych oszukanych.

Możesz opisać co się stało? Na przestrogę dla innych...

Szok, never ending story.....

Zakladam ze Daikin ma swoje... a zarazem ludze sie ze nawet 6 startow na 24h jej krzywdy nie zrobi. :)

Z zalozenia tak jest ale sa rozwiazania mniej lub bardziej wrazliwe... :) Soft starty i inne takie tam przy on/off...

Rodzaj sprezarki, zastosowane ogrzewanie sprezarki etc... scroll sa chyba mniej wrazliwe z tego co sie doczytalem...

"delikatniej" sie zalanczaja ... czy jak to okreslic...

:)

podaj jaka masz sprężarkę marka i symbol z tabliczki znamionowej, bez tego to wszytko wróżenie z fusów

i jeszcze te wentylatorki ...:

nie ma to jak mieszkać w takiej fermie wiatrowej ...:cool:[/QUOTe]

Jasiek, bardzo cię zawsze szanowałem, ale skoro nazywasz takie domy jak mój, fermą wiatrową, to niestety ale mocno teoretyzujesz. Jak co to zapraszam do siebie, to sam zobaczysz, czy przepuszczanie ponad 1000m3/h w domu daje odczucie przeciągu czy nie ... Ważne żeby instalacja była z głową zrobiona ..

Jasiek, bardzo cię zawsze szanowałem, ale skoro nazywasz takie domy jak mój, fermą wiatrową, to niestety ale mocno teoretyzujesz. Jak co to zapraszam do siebie, to sam zobaczysz, czy przepuszczanie ponad 1000m3/h w domu daje odczucie przeciągu czy nie ... Ważne żeby instalacja była z głową zrobiona ..

U mnie gdy rekuperator chodzi pełną parą to mam wrażenie przeciągów. Mam też pytanie. W stary domu wiosną i jesienią grzaliśmy w pokoju takim piecykiem na gaz w butli. Zmierzam do tego, że powietrze nie ma kumulacji cieplnej tzn gdy grzaliśmy to było bardzo fajnie ciepło czasem gorąco. Ale gdy się to ogrzewanie wyłączało w ciągu dosłownie kilku kilkunastu minut robiło się chłodno a nawet zimno. Co się dzieje w domu ogrzewanym ciepłym powietrzem gdy zabraknie prądu czy innego żródła dostarczania ciepła?