Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No pięknie. Dołączasz do innych oszukanych.

Możesz opisać co się stało? Na przestrogę dla innych...

Dużo by pisać. Jednym słowem podjął się roboty w maju tamtego roku. Chodziło o instalacje wod.kan, CO, rekuperacje i do dnia dzisiejszego roboty nie skończył ani w 50% Jednym słowem chciał pieniądze, zaliczki, potem pieniądze na piec bo nie miał za co go zapłacić i ślad zaginął... Ani pieniędzy ani chłopa...Jego strona też przestała istnieć: http://www.rekuperatory.co. Ciekawe czy swój dom w Żywcu co kupił w tamtym roku za pieniądze "oszukanych" to za gotówkę czy z kredytem... Ani Rzecznik Praw Konsumenta nie pomógł...

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie gdy rekuperator chodzi pełną parą to mam wrażenie przeciągów. Mam też pytanie. W stary domu wiosną i jesienią grzaliśmy w pokoju takim piecykiem na gaz w butli. Zmierzam do tego, że powietrze nie ma kumulacji cieplnej tzn gdy grzaliśmy to było bardzo fajnie ciepło czasem gorąco. Ale gdy się to ogrzewanie wyłączało w ciągu dosłownie kilku kilkunastu minut robiło się chłodno a nawet zimno. Co się dzieje w domu ogrzewanym ciepłym powietrzem gdy zabraknie prądu czy innego żródła dostarczania ciepła?

Wtedy mam kominek ... a ja mam dom szkieletowy, więc akumulacji u mnie i tak nie ma, wszystkie podłogi drewniane, i temperatura szybko spada, ale też bardzo szybko rośnie. Takie uroki niskiej akumulacyjności. Wszystko ma swoje plusy i minusy, ale drugi raz i tak wybrałbym ogrzewanie nadmuchowe, jedynego czego mi brakuje, to ogrzewania podłogowego w łazienkach, i jak będę robił remont, to będę kładł kable grzejne pod płytki

Dużo by pisać. Jednym słowem podjął się roboty w maju tamtego roku. Chodziło o instalacje wod.kan, CO, rekuperacje i do dnia dzisiejszego roboty nie skończył ani w 50% Jednym słowem chciał pieniądze, zaliczki, potem pieniądze na piec bo nie miał za co go zapłacić i ślad zaginął... Ani pieniędzy ani chłopa...Jego strona też przestała istnieć: http://www.rekuperatory.co. Ciekawe czy swój dom w Żywcu co kupił w tamtym roku za pieniądze "oszukanych" to za gotówkę czy z kredytem... Ani Rzecznik Praw Konsumenta nie pomógł...

Droga Pani Lichańska :)

Proszę przeczytać umowę dokładnie a potem pisać że ktoś Pani oszukał.

Po pierwsze w umowie jest podział płatności za każdy etap po jego zakończeniu.

Po drugie nikt od Pani nie pobrał zaliczki na kocioł którego nie dostarczył została Pani wykonana instalacji centralnego ogrzewania - podłogowego i za to została wystawiona Pani faktura za którą Pani zapłaciła.

Co do kotła została Pani poinformowana że musimy się wycofać z powodu braku wolnych terminów i możemy zakończyć tylko instalację wentylacji z odzyskiem ciepła.

Przy której dostanie Pani upust.

W nadchodzącym tygodniu ma zostać u Pani rekuperacja zakończona.

no i też się do tego przyłącze :)

dlatego zrezygnowałem z tzw. dobrych cen dla forumowiczów.

bo ceny poszły wszystkiego do góry i lepiej zrobić 10 pomp rocznie za normalne pieniądze niż 45 na bardzo dobrej cenie dla klienta.

po takiej ilości człowiek się męczy i może popełnić błąd.

:eek: to jakas 1 tygodniowo... odliczajac nawet urlop i inne wolne... 1 instalacja tygodniowo i czlowiek sie meczy?

Po takiej ilosci to powinno byc 100% rutyny a nie "blad"

Chcę powiedzieć, że u mnie hydraulik, pomocnik i jeszcze jeden czasami, robili całą instalację wod-kan, CO, rozłożenie styropianu i montaż podłogówki prawie trzy tygodnie od 7 do 3. Inna firma montowała mi kotłownię z przerwami bo czegoś im co chwilę brakowało 2 dni. Więc na obronę majstrów; Jeśli ktoś to robi w jeden dzień to śmiało rzec mogę odwala chałturę. Nie mogę też powiedzieć żeby leżeli.

nie wiem, mi się zawsze wydawało, że zależy to od zakresu prac...przecież jest różnica jak się robi podłogówkę, montuje PC i kotłownię do tego.

A inaczej będzie to wyglądać czasowo, jak się tylko do instalacji z np. ekogroszkiem wpina PC....

Magnolia - jak długo trwała u ciebie instalacja PC??

Gdzies to chyba juz pisalem.

Tym tempem bez przerw na Swieta, na cokolwiek, starczyloby czasu w roku na 17 montazy.