Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no wlasnie to chce osiagnac. Jak wylacza sie obie obiegowki to powinna sie tez wylaczyc pompa...wiec mowisz ze eurostry maja mozliwosc sterowania pompa...

ja mam 1 euroster centralnie podpiety do pompy, jak sie nagrzeje pomieszczenie do nastawy to wylacza pompe

rozwiazanie dobre w okresach przejsciowych

zima powoduje ze nie nastawiam nic w panelu przy pompie, a i tak PCi pracuje cala noc (odpowiednie nastawienie temp w eurosterze)

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Euroster może zewrzeć lub rozewrzeć obwód, albo zewrzeć lub rozewrzeć kabel z doprowadzoną fazą. Sprawdź w instrukcji dla instalatora lub w serwisie, czy Twoja pc ma taki obwód, którego otwarcie lub brak na nim fazy (u mnie pc wyłącza brak fazy na jednym ze sterujących złączy) wyłączy w kulturalny sposób pc. Ja takie coś chyba znalazłem na str. 71 cytowanej instrukcji. Jeśli to coś rzeczywiście jest i działa (opis w instrukcji jest marny), to odpowiednie połączenie kabelków, ewentualnie +1 przekaźnik załatwi sprawę. Edytowane przez rwxw

musi miec wejscie bo na infolini kobieta powiedziala mi abym zakupil wlasnie ten sterownik vitotrol, dziala on na tej samej zasadzie co euroster ale podlacza sie go bezposrednio pod pompe i kiedy pomieszczenie osiagnie zadana temp to wbudowany w sterownik czujnik podaje sygnal do pompy, co skutkuje jej wylaczeniem. Tak wiec wyjscie jest. Ale czy to sie dogada razem...zobacze co mi w poniedzialek instalator powie...zapytalem go jak podlaczyli te eurostery i ma rozmawiac z serwismenem. Edytowane przez photos

zgodnie z ustawą w budownictwie mieszkaniowym:

za PC z montażem - 8% znajdującą się na terenie domu mieszkalnego, lub 23% i zwrot różnicy.

dolne źródło mimo iż jest niezbędne do działania PC to znajdując się poza budynkiem mieszkalnym i nawet z montażem ma 23%,

i każdy urzędas w US ci to zakwestionuje jak zrobisz 8% ponieważ jest poza budynkiem mieszkalnym,

a za to jest dla firmy kara plus odsetki od czasu wykroczenia do roszczenia zwrotu.

Jak postawisz PC w garażu (osobnym budynku) obok domu mieszkalnego i mimo iż ta PC będzie podłączona do domu to zapomnij o 8% lub zwrocie.

Takie mamy pojebane prawo w naszym socjalistycznym kraju rad, na pohybel lewakom.

ja niestety nie spotkałem się z interpretacją na korzyść dla żadnej rzeczy którą kupiłem do swojego garażu który jest osobnym budynkiem, zaczynając od bramy garażowej z montażem, kończąc na tynkach z materiałem instalacji elektrycznej etc, jedynym nadużyciem o którym słyszałem było wykonanie opaski brukowej (ścieżki) bezpośrednio przylegającej do budynku mieszkalnego na 8%, natomiast podjazd na 23%, mimo iż wszystkie ścieżki się razem łączą w sensie dosłownym. Moje DZ w całości wykonane jest z miedzi i bezpośrednio "wychodzi z PC" a mimo to urzędas zakwalifikował po nr produktu na stawkę 23%.

zgodnie z ustawą w budownictwie mieszkaniowym:

za PC z montażem - 8% znajdującą się na terenie domu mieszkalnego, lub 23% i zwrot różnicy.

dolne źródło mimo iż jest niezbędne do działania PC to znajdując się poza budynkiem mieszkalnym i nawet z montażem ma 23%,

i każdy urzędas w US ci to zakwestionuje jak zrobisz 8% ponieważ jest poza budynkiem mieszkalnym,

a za to jest dla firmy kara plus odsetki od czasu wykroczenia do roszczenia zwrotu.

Jak postawisz PC w garażu (osobnym budynku) obok domu mieszkalnego i mimo iż ta PC będzie podłączona do domu to zapomnij o 8% lub zwrocie.

Takie mamy pojebane prawo w naszym socjalistycznym kraju rad, na pohybel lewakom.

Infrastruktura dla budynków mieszkalnych ma też 8%.

Naliczenie stawki 23 % zamiast 8% też jest niezgodne z ustawą .Skoro ustawodawca tak ustali to tak ma być.

ja niestety nie spotkałem się z interpretacją na korzyść dla żadnej rzeczy którą kupiłem do swojego garażu który jest osobnym budynkiem, zaczynając od bramy garażowej z montażem, kończąc na tynkach z materiałem instalacji elektrycznej etc, jedynym nadużyciem o którym słyszałem było wykonanie opaski brukowej (ścieżki) bezpośrednio przylegającej do budynku mieszkalnego na 8%, natomiast podjazd na 23%, mimo iż wszystkie ścieżki się razem łączą w sensie dosłownym. Moje DZ w całości wykonane jest z miedzi i bezpośrednio "wychodzi z PC" a mimo to urzędas zakwalifikował po nr produktu na stawkę 23%.

Garaż wolno stojący nie jest budynkiem mieszkalnym i nie jest ifrastrukturą