Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiedzcie jakie macie teraz temperatury zasilania podłogówki np przy - 10, badz takiej jak u was teraz jest?

U mnie było 37 stopni dla - 10, ale rano po całonocnym grzaniu była sauna, więc zmniejszyłam i jest 34 st. - to dla drogiej taryfy, w taniej dla -10 mam ustawienie na 31 st. Nie mogę jakoś tych ustawień zoptymalizować, im zimniej na zewnątrz, tym cieplej wewnątrz, teraz mam 23.3 st. Grzeje ok.75 % w taniej taryfie, ale początkowo przy tych mrozach pc zużyła aż 47 kWh na dobę - masakra ! Od wczoraj jest trochę lepiej , bo "tylko" 42 kWh.

Witam

Nasza firma proponuje za kwotę 35 500 netto kompletną instalację wraz z robocizna :

- ogrzewania podłogowego (całość bez ukrytych kosztów)

- dolne źródło pompy ciepła (całość bez ukrytych kosztów)

- pompa ciepła o mocy grzewczej 9 kW (a nie jak często spotykam 5 kW i 4 kW grzałka elektryczna). Na oferowana instalacje udzielamy 5 letnią gwarancję producenta.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany większą ilością informacji zapraszam do kontaktu.

Krystian Wilk

[email protected]

783 40 80 80

http://www.sztuka-ogrzewania.pl

DUMARCH-WENT GEO-POWER

Kraków, ul. Myśliwska 68

[email protected]

tel 12 653 40 77

http://www.sztuka-ogrzewania.pl (pompy ciepła)

http://www.dumarchwent.pl (wentylacja mechaniczna)

http://www.gpwc.pl (gruntowy powietrzny wymiennik ciepła)

A co to

ja w podłogówkę wpuszczam 35C mam ustawiona wysoka krzywą 4, i mam na sterowniku ograniczenie max temp zasilania podłogówki 35C, mam podłogówkę położoną co 10cm, będzie tego ponad 2 tys metrów rury, woda na powrocie ma rano max 26C, nie ma syndromu ciepłych podłóg, obecnie jak teraz jest na dworze -10, to po nocy grzania temp w domu 23,3C, pompa przepracowała mi jest 4 h w drogiej taryfie, jak zacznie się jeszcze jakiś wiatr to twierdza taniej taryfy u mnie padnie:D

Ja mam w krakowie i pod krakowem dwie instalacje na gruntówce vaillanta :)

Instalację zrobiliśmy zasilanie na +28 i chodzi jak żyleta...

Klient jeden i drugi są bardzo zadowoleni :)

Ustawiles parametr "Maks. temperatura zasilania" na 37*C czy moze rodzaj obiegu jako obieg stalowartosciowy?

Pzdr.

Pisalem na powietrznej -gosc z Viesmana stwierdzil ,ze najlepiej jakby jakis dodatkowy piec byl przy pompie w takie mrozy.Czyli najpierw trza gaz zalozyc i do niego pompe ciepla :) Najlepiej od Vailanta za 70tys.I tacy ludzie sa.Powiem wam ,ze ten swiat sie do gory nogami przewrocil a naciagactwo nie zna granic.Podobnie jak naiwnosc zreszta

Sorry wywalilo mi polski znaki

Moja jeszcze się nie włącza w tanich. Po nocy w domu mam 20,8 stopnia. Około 10.00 już jest 21,2 (pewnie słońce pomaga), do wieczora spada do 20,7. Przy podłogówce odczucie ciepła rewelacja. Biegamy po domu w koszulkach.

bartosz - nie rób jaj. ;)

biegać to może i przy takiej temp w domu sie da, ale juz posiedzieć przed TV w koszulce to nie bardzo.

rozumiem propagandę sukcesu, ale bez przesady. ;) :D:D

bartosz - nie rób jaj. ;)

biegać to może i przy takiej temp w domu sie da, ale juz posiedzieć przed TV w koszulce to nie bardzo.

rozumiem propagandę sukcesu, ale bez przesady. ;) :D:D

Ja mam podobne odczucie. Jesienią musiało być u mnie minimum 22, a teraz, gdy PC pracuje dłużej to wystarczy 21. Podłoga oddaje więcej ciepła więc i efekt komfortu cieplnego mimo niższej temperatury jest taki sam.