Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam podobne odczucie. Jesienią musiało być u mnie minimum 22, a teraz, gdy PC pracuje dłużej to wystarczy 21. Podłoga oddaje więcej ciepła więc i efekt komfortu cieplnego mimo niższej temperatury jest taki sam.

Liwko - mnie nie tłumacz, bo wiem jak jest.

Tez mam podłogówkę i jak mam na termometrze 21 stopni, to owszem - dopóki sie jakoś tam ruszam, to jest OK, ale jak zasiądę, to po chwili robi się chłodno i trzeba coś na grzbiet wrzucić, a do zmarzluchów nie należę.

Podłoga u mnie ma około23- 24 stopnie (zaznaczam - podłoga, nie woda w podłodze).

• Odpowiedzi 30,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Liwko

1595

• Pyxis

1293

• bonetka

1154

• HenoK

898

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liwko - mnie nie tłumacz, bo wiem jak jest.

Tez mam podłogówkę i jak mam na termometrze 21 stopni, to owszem - dopóki sie jakoś tam ruszam, to jest OK, ale jak zasiądę, to po chwili robi się chłodno i trzeba coś na grzbiet wrzucić, a do zmarzluchów nie należę.

Podłoga u mnie ma około23- 24 stopnie (zaznaczam - podłoga, nie woda w podłodze).

He, he, moja to nawet śpi czasami w skarpetkach, a ja w tym czasie się odkrywam bo mi za ciepło;)

Ja tylko mówię, że im dłużej PC pracuje tym bardziej wzrasta komfort cieplny.

dużo racji masz

ja to w dziale w którym mógłbym się wypowiadać ponieważ zawodowo się tym zajmuję od kilkunastu lat.

nie wypowiadam.- w swojej branży oceniam że 80% wpisów robionych jest przez 5 % użytkowników[czyt. sprzedawców]

mistrzostwem świata to jest dział kominków - liderzy tego działu z pobłażaniem traktują wpisów laików - czują się jak magowie

Bardzo podobne :)

Jeden 210m2 drugi 190m2 oba mają reku i pompę gruntową..

Wymienniki robione przez zewnętrzną firmę na zabawkach aspola..

Firma w której pracowałem podłączyła pompę cała hydraulikę oraz podłogówkę.

Szef nie oszczędzał na materiałach bo to jacyś znajomi byli..

Rura rehau, ogrzewanie dodatkowo ścienne w łazienkach na ( zapomniałem co to był za system ale zielono - niebieskie rury )..

Klient z tej większej chałupy twierdzi że w zeszłym roku pompa pracował 1870 roboczogodzin i zeżarła jakieś 3 z haczykiem na co i cwu przez cały rok..

Pozdrawiam