Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie są zalety zbiornika cwu z stali nierdzewnej?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sądzę, że nie tyle na cenach, co na reklamacjach baniaków emaliowanych.

A robili tego trochę mając 150 spawaczy.

Teraz problem spadł na handlowców. Ja też w to wdepnąłem :evil:

wiem i rozumiem... i podziwiam.... i dziwię się ,że można jeszcze zachecać do emaliowanych baniaków... mam przykre doświadczenia..... w tym momencie mam z nierdzewki....... i taki zawsze polecam...

A jeszcze poradźcie- czy dobrze zrobię jak dokupię do kominka Chazelles wymiennik ciepłej wody i nałożę go na ten wkład , czyli włożę go do środka obudowy z blachy z której ciepłe powietrze ma rozchodzić się rurami po domu to nie stracę na ogrzewaniu domu DGP przy grzaniu c.w.u kominkiem ? pozdrawiam :wink:

O kurcze, a ja właśnie zawiesiłem emaliowany 140 l dwupłaszczowy Galmet za 950 pln. To dużo? A jak z jego trwałością?

Ups za tą cenę miałbyś teraz Biawara...ciut wyższa klasa...

Zapomniałem dodać, że jest z grzałką elektryczną i izolowany pianką poliuretanową. To coś zmienia?

Skoki ciśnienia to już przeszłość starych hydroforów.

Nie zgadzam się. Mam wodociąg i skoki ciśnienia w instalacji są znaczne (szczególnie latem, jak są podlewane ogrody).

Reduktor ciśnienia do wody to ze 35zł.

:o

U mnie zamontowali reduktor za ponad 300 zł, to chyba jakiś baaardzo porządny (firmy Burgmann) :roll:

Witam

Trafiłeś na wyjątkowo dobrego marketingowca. Otrzymałeś wyjątkowe urządzenie (nie znam tego typu/producenta). Jeżeli działa - to rozwiązałeś problem.

Pozdrawiam Adam M.

Witam

Albo trafiłem na uczciwego instalatora, który byle czego nie wciska...

Poszperałem trochę i znalazłem. Moje urzadzenie, to regulator ciśnienia z możliwością zamontowania filtra FK06 firmy Honeywell - Braukmann