1sara 09.03.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Chciałabym się dowiedzieć jakie są metody. Mam meble z sosny polakierowane. Czy są farby które można położyć bezpośrednio na lakier, a i tak słoje będą troche widoczne? czy koniecznie trzeba szlifować meble? Prosze o podanie komkretnych preparatów i sposobu wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 09.03.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witaj, ja mam taką stolarkę. Nie robiłam tego sama oczywiście, ale wiem, że jest to farba akrylowa nałożona na surowe drewno i potem na to lakier, żeby było ciekawiej przed bieleniem stolarz "wydrapał" specjalną maszyną te bardziej miękkie słoje i wygląda to jakby drewno było wytarte ze starości. Niestety Inny stolarz próbował coś takiego powtórzyć na meblu i nie wyszło mu- nie miał chyba tej maszynerii- ale efekt sosny bielonej mu wyszedł - po prostu nie nałożył zbyt gęstej farby.A i przypomniałam sobie, pomalował mistarą szafkę na inny kolor, ale lakier niestety trzeba było zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sara 10.03.2006 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Dzikęki za opowiedz. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 10.03.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 bondex biala lakierobejca, sprobuj. malowalem tym fuutryne, bo jak idiota kupilem lakierowana, a nie surowa, i efekt byl ok - niby biale, niby drewno, takie tam... byloby tak do dzisiaj, gdybym nie pomalowal tego wszystkiego mocno kryjaca biala farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts