Richard_S 09.02.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 Witam! Słyszałem że rząd pracuje nad podatkiem katastralnym, i zaraz po referendumzafunduje go nam.... Czy mając wieczystą dzierżawę terenu też będzie trzeba płacić ten cholernykatastrat???? Ja już płace, ale za dzierzawę na 99 lat....więc tak naprawdę to nie jest moja własnośc, tylko własnośc gminy w którejmieszkam... Czy będę musiał więc płacic ten cholerny katastrat???? Wiecie jaki będzie procent/promil tego cholernego znienawidzonegopodatku???? Pozdrooo Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.02.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 Jaka będzie wysokość? - to tajemnica, nikt się jak dotąd autorytatywnie nie wypowiedział. Prasa w latach uprzednich spekulowała, że chodzi o kwoty rzędu 0,2 - 1 procent wartości nieruchomości. Co do innych pytań to poznamy odpowiedź na nie gdy projekt ustawy zostanie skierowany na ścieżkę legislacyjną. Póki, co różne koncepcję powstają w zaciszach różnych gabinetów. W końcu lat siedemdziesiątych planowano wprowadzić podatek od "zewnętrznych znamion luksusu" Społeczne komisje miały chodzić po domach obywateli i spisywać, kto ma w przedpokoju boazerię a w łazience kafelki (tak, tak właśnie miało być) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 09.02.2003 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 NIE CHCE MI SIE ZYC W TYM KRAJU!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 On 2003-02-09 18:10, Richard_S wrote: Witam! Słyszałem że rząd pracuje nad podatkiem katastralnym, i zaraz po referendum zafunduje go nam.... Czy mając wieczystą dzierżawę terenu też będzie trzeba płacić ten cholerny katastrat???? Ja już płace, ale za dzierzawę na 99 lat.... więc tak naprawdę to nie jest moja własnośc, tylko własnośc gminy w której mieszkam... Czy będę musiał więc płacic ten cholerny katastrat???? Wiecie jaki będzie procent/promil tego cholernego znienawidzonego podatku???? Pozdrooo Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts